Skip to main content
Viktvagvisaren

Clean Detox

"Varning! Kommer dra 1 342:- från ditt konto!"

Clean Detox
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Konsumentverket har vid flera tillfällen varnat för företaget bakom Clean Detox! Risken är stor att man hamnar uppbunden i mycket dyra abonnemang som är komplicerade att ta sig ur. Produkten har nyligen (juni 2013) återuppstått under namnet ”Pure Detox Plus”.


Detox innebär att man rensar kroppen på de gifter som samlats med tiden, och samtidigt kanske går ner några kilo. Det viktigaste med en detoxkur är att man ska må bättre, få mer energi, bli friskare och leva längre. Man kan detoxa på olika sätt, allt från att fasta eller dricka speciella örtdrinkar, köpa en komplett detoxkur, fotbad eller kroppsinpackning. Läs mer på vår sida om Detox.

Vi varnar för Clean Detox! Vill du istället ha ett detoxpiller som säljs styckvis av ett hederligt företag, titta på exempelvis Detox Greens.

Om ditt mål är att gå ner i vikt rekommenderar vi inte detox, utan att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10 som är välkända bantningspiller som säljs utan abonnemang av hederliga företag.

Varför varnar vi för Clean Detox?

Vi har fått många rapporter om att företaget bakom Clean Detox (Shapefocus.com) är oärligt, att man fastnar i dyra abonnemangsavtal som det är svårt att säga upp, samt att kundtjänsten är obefintlig.

Konsumentverket varnar för företaget bakom Clean Detox

Konsumentverket har gått ut och varnat för företaget som säljer Clean Detox, och vi avråder våra besökare från att köpa det. De skriver bland annat ”Problemen för konsumenterna börjar kort därefter när de fastnar i avtal de inte vill ha. Det gör att de tvingas betala stora summor i ett abonnemang de inte ens vet att de har ingått. Eftersom konsumenten har betalat provpaketet med sitt kontokort kan företaget fortsätta att dra pengar från kontot. Avtalen är svåra att komma ur eftersom företagen ofta inte svarar på mejl eller telefon.”

Välkomsterbjudandet startar dyrt medlemskap

När du köper välkomsterbjudandet påbörjar du samtidigt ett abonnemang. Efter 1-2 veckor kommer företaget dra ytterligare 1 342:- från ditt konto för det första ordinarie paketet. Få är medvetna om detta när de beställer välkomsterbjudandet.

Clean Detox har återuppstått som Pure Detox Plus!

Efter massiv kritik från konsumentverket och svartlistning såg det ut som att Clean Detox lagts ned. I början av juni 2013 såg vi annonser för ett nytt piller som heter Pure Detox Plus. Annonsen verkade välbekant, och visst är det så! Clean Detox har nylanserats under namnet Pure Detox Plus. Det är vanligt hos oseriösa företag – när varumärket blivit befläckat och smutskastat byter de namn och återlanserar.

Se annonserna för båda produkterna nedan, den vänstra för Clean Detox och den högra för Pure Detox Plus.

Det verkar som att Clen Detox och Pure Detox Plus är samma produkt, men med ett nytt namn och en ny etikett. Vi tror att Clean Detox har fått dåligt rykte efter konsumentverkets varning, så troligtvis har tillverkaren bytt namn och börjat sälja det igen.

Marknadsförs med bluffreportage

Clean Detox har ofta sålts med hjälp av så kallade ”bluffreportage” (läs mer om bluffreportage här), där en falsk ”reporter” vittnar om hur effektiv produkten är. Falska reportage behöver inte betyda att något är skumt med Clean Detox, eftersom bluffreportage oftast skrivs av företag som inte har något gemensamt tillverkaren. Däremot tyder det på dåligt omdöme hos det säljande företaget att de inte har bättre koll på hur deras produkter marknadsförs.

Jag har blivit lurad av Clean Detox. Vad gör jag?

Kontakta Clean Detox kundtjänst OMEDELBART och säg upp abonnemanget samt hävda din ångerrätt. Clean Detox tog bort sin hemsida i januari 2014 så det är oklart var kundtjänsten finns nu. Har du kontaktuppgifter till Clean Detox kundtjänst? Tipsa mig!

  • Spärra ditt VISA-kort om de inte hunnit dra den stora summan än. Det kan ta så lite som 5 dagar från beställningen. Ja, det är jobbigt att behöva vänta på att få ett nytt, men det är bättre än att tvista med företaget i åratal för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Är det ett svinigt företag så kan du fort bli av med mycket pengar.
  • Öppna inte paketen eller burkarna! Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Maila företaget en kopia på sändningskvittot och säg att du säger upp ditt abonnemang omedelbart. Kräv att de mejlar dig ett uppsägningskvitto så att du är på den säkra sidan. Du har 12 dagars ångerrätt enligt svensk lagstiftning.
  • Anmäl företaget till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.
  • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Vad har du för erfarenheter av Clean Detox? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
  • Är orädd för fula företag
  • Kommer ihåg att säga upp abonnemanget inom 2v
  • Vill rengöra kroppen på slaggprodukter
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar