Skip to main content
Viktvagvisaren

Burn X3

”Tar bort sötsuget och ökar förbränningen”

Burn X3
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b3.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b3.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Burn X3 har ersatts av Burn X10. Läs mer om Burn X10 här!

Om du gillade Burn X3 och vill ha något snarlikt kan vi rekommendera Lepigen Superstrong eller Core Synephrine, som liksom Burn X3 har som Synefrin som huvudingrediens.

Burn X3 är ett bantningspiller vars mål är att öka kroppens fettförbränning. Dess huvudsakliga ingredienser är kaktusen Opuntia Dillenii Haw och synefrin samt flera andra naturmedel. Tillsammans ökar de kroppens ämnesomsättning och därmed fettförbränning och energinivå.

Det finns två sorters Burn X3: Den ena heter Burn X3 Daytime och innehåller synefrin, koffein och andra ämnen som piggar upp och ger energi, och den andra heter Burn X3 Nighttime som innehåller färre uppiggande ämnen så även de som är känsliga kan sova gott om natten.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Burn X3: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess nackdelar och fördelar. Längst ner kan du även lämna omdömen eller läsa vad andra skriver om Burn X3.

Frågor och svar om Burn X3

Burn X3 säljs inte längre, det har ersatts av Burn X10. Läs om Burn X10 här!

Burn X3 är ett viktminskningspreparat som fungerar på fyra sätt; Minskar hungerkänslorna, minskar sötsuget, ökar kroppens ämnesomsättning (vilket förbränner fett), samt ger pigghet och energi.
Minskade hungerkänslor

 • Kaktusen Opuntia Dillenii Haw (prickly pear) sägs lura hjärnan att tro att man nyss har ätit, en effekt som håller i sig i flera timmar. Jag har inte lyckats hitta något stöd för detta men har frågat tillverkaren och hoppas på svar.
 • Klorogensyra, som finns i gröna kaffebönor, minskar kroppens upptag av kolhydrater och resulterar i ett jämnare blodsocker, vilket gör att man undviker blodsockerdippar med medföljande hungerkänslor och sötsug. Läs mer om gröna kaffebönor och klorogensyra här.

Ökad ämnesomsättning
Burn X3 innehåller en cocktail av olika ämnen som på olika sätt ska öka kroppens fettförbränning genom att öka energinivån och kroppstemperaturen. En högre ämnesomsättning leder till att fler kalorier bränns i vila.

 • Synefrin är ett ämne som ökar ämnesomsättningen. Ämnet är släkt med efedrin och adrenalin och har liknande effekt. Ämnesomsättningen ökar med cirka 10%, man bränner fler kalorier, hungerkänslorna dämpas, man blir pigg och får energi samtidigt som prestationsförmågan ökar. Det gör att du går ner i vikt och mår allmänt bra. Den ger en extra energikick som kan behövas vid till exempel nattarbete eller hård träning. Här kan du läsa mer om synefrin.

  Baksidan är att pulsen och blodtrycket ökar, vilket kan ge biverkningar på hjärta och kärl såsom hjärtklappning. Man kan bli rastlös och få sömnproblem.

  Ett piller Burn X3 Daytime innehåller 50mg (dagsdosen blir då 100mg) och ett piller Burn X3 Nighttime innehåller 20mg (dagsdosen blir då 40mg). Bantningspiller som enbart innehåller 100% synefrin brukar ge 100 mg dagsdos – så Burn X3 är alltså lika starkt som dessa piller, plus en massa bonuseffekter från de andra ingredienserna.

 • Cayennepeppar ökar ämnesomsättningen.
 • Grönt té innehåller koffein och catechiner, vilka i kombination ökar ämnesomsättningen och är allmänt uppiggande. Burn X3 Daytime innehåller koffein motsvarande 1.5 koppar kaffe, i Burn X3 Nighttime ingår bara små mängder koffein.

Övriga naturmedel:

 • Vindruvskärnextrakt är en kraftfull antioxidant, vilket är bra för hela kroppen.
 • Ingefära är antiinflammatoriskt, stimulerar blodcirkulationen och stimulerar matsmältningen.
 • Guaranaextrakt innehåller koffein som piggar upp. (ej i Burn X3 Nighttime). Här kan du läsa mer om guarana.
Opuntia Dillenii Haw: Jag har inte hittat information som skulle visa på att den kaktusen minskar hungerkänslorna. Jag har frågat tillverkaren om referenser och hoppas på svar.

Synefrin däremot har visat sig öka kroppens ämnesomsättning genom att agera liknande adrenalin i kroppen.

Klorogensyra är också bevisad i sin funktion att hämma blodsockersvaret efter en måltid. Läs mer om klorogensyra här.

Cayennepeppar och ingefära har länge använts i medicinalsyfte, slutligen är det koffein som är bevisat uppiggande.

Några vetenskapliga studier på just kombinationen ämnen i Burn X3 har jag inte kunnat hitta.

Livsmedelsverket har vid upprepade tillfällen varnat för synefrin i bantnings- och sportprodukter. I Livsmedelsverkets lista över Växter och växtdelar som är olämpliga I livsmedel står extrakt från pomerans med högt innehåll av synefrin, det är oklart hur mycket de menar med ”högt innehåll”. Varningen består i att synefrin kan ge biverkningar på hjärta och kärl och höjer blodtrycket.

Synefrin ger ungefär samma effekt som efedrin, men med färre biverkningar. Efedrin har kallats för ”amfetamin light” och läkemedelsklassades 2005, och är därför olagligt att sälja i Sverige utan tillstånd. Många ser Synefrin som ett lagligt alternativ till Efedrin och Ephedra.

Synefrins fördelar är att det agerar ungefär som adrenalin; det ökar blodtrycket och därmed ämnesomsättningen, dämpar hungern, ger energi och ökar prestationsförmågan.

Burn X3 har ersatts av Burn X10. Klicka här för att läsa mer om Burn X10.
Burn X3 har som huvudsaklig funktion att den dämpar hungerkänslorna och ökar fettförbränningen.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Burn X3 innehåller både synefrin och koffein.

Just synefrin bör man vara försiktig med och därför bör inte Burn X3 användas av personer under 18 år, ammande, gravida eller personer som lider av besvär som t.ex. infektion, diabetes, högt blodtryck, hjärtproblem, migrän, psykiska besvär eller förstorad prostata. Bör heller inte kombineras med alkohol eller mediciner. Synefrin höjer blodtrycket och kan ge hjärtflimmer.

Livsmedelsverket har vid upprepade tillfällen varnat för synefrin i bantnings- och sportprodukter, eftersom synefrin kan ge biverkningar på hjärta och kärl och höjer blodtrycket. Läkemedelsverket kritiserade bland annat Burn X3 i en utredning om bantningspiller i mitten på mars 2011, du kan läsa mer om detta här där jag utreder exakt vad de anmärker på och varför.

Äter du mediciner ska du först kolla med din läkare innan du beställer Burn X3.

Du kan äta som du brukar. Du bör dock tänka på att äta vitaminer för att vara säker på att få i dig alla viktiga spårämnen och inte får någon bristsjukdom.
Du ska äta Burn X3 två gånger dagligen 30-60 minuter före måltid. En portion består av 2 kapslar. Varje portion kan antingen vara Burn X3 Daytime eller Nighttime.
Burn X3 har ersatts av Burn X10. Klicka här för att läsa mer om Burn X10.
Nej, du måste inte träna när du äter Burn X3, men det är aldrig fel att röra på sig och du kommer ha mer energi att göra av med.
Nej, kapslarna innehåller gelatin.
Burn X3 har som främsta funktion att den ökar ämnesomsättningen och därför kroppens fettförbränning. Den innehåller dock även andra naturmedel som ytterligare ska ger viktminskningen en knuff i rätt riktning, där de olika ämnena förstärker varandras effekter. På det sättet är Burn X3 en ”påbyggnad” på rena fettförbränningsprodukter eller produkter med hungerdämpande egenskaper, såsom de som enbart innehåller Hoodia.
Ämnet synefrin som är en av huvudingredienserna i Burn X3 är kraftfullt och kan ha en hel del biverkningar:
 • Höjt blodtryck. Överviktiga har ofta redan högt blodtryck och det kan förvärras.
 • Varningar från livsmedelsverket och läkemedelsverket om att synefrin kan ge biverkningar på hjärta och blodkärl.
 • Överdosera inte. I höga doser kan synefrin ge negativa biverkningar i form av höjt blodtryck och påverkan på hjärtats rytm, vilket enligt Livsmedelsverket i värsta fall kan öka risken för hjärnblödning.
 • Koffein kan förstärka de negativa effekterna av synefrin.
 • Får ej kombineras med alkohol eller mediciner.
 • Du får svårt att varva ner och sova.
 • Tillvänjning kan göra att Burn X3 tappar effekt efter ett tag.
 • Listan med möjliga biverkningar av Burn X3 är lång: hjärtklappning, förhöjt blodtryck och ökad hjärtrytm, vilket kan öka risken för hjärnblödning. Huvudvärk, sömnproblem. Oro i kroppen, rastlöshet. Hjärt- och kärlkramp. Svettningar. Tillvänjning och psykiska biverkningar såsom ångest.
Burn X3 har ersatts av Burn X10. Klicka här för att läsa mer om Burn X10.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Burn X3. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
För att undvika bristsjukdomar är det alltid bra att äta en effektiv multivitamintablett.
Verkar inte bantningspillret Burn X3 vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill öka fettförbränningen
 • Tränar hårt, vill orka mer
 • Behöver mer energi
Köp i stället
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar