Skip to main content
Viktvagvisaren

Tonalin CLA

”Fett blir till muskler”

Tonalin CLA
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Tonalin CLA är en naturlig fettsyra som minskar kroppsfettet och öka muskelmassan. Tonalin CLA har slutat säljas i Sverige. Titta i stället på andra produkter med CLA, exempelvis Core Cla.

CLA är konjugerad linolsyra, en naturlig fettsyra som finns i nötkött och mjölk. Flera studier har visat att intag av CLA leder till att muskelmassan ökar och kroppsfettet minskar vid samma träningsnivå som förut och utan att ändra sin kost. Det är ett vanligt kosttillskott vid träning, t.ex. bodybuilding, då man vill minska på underhudsfetter men fungerar lika bra för normala människor som vill gå ner i vikt.

Frågor och svar om Tonalin CLA

CLA (Conjugated Linoleic Acid, konjugerad linolsyra) gör att kroppsfettet minskar och muskelmassan ökar. Eftersom CLA gör en omfördelning från kroppsfett till muskelmassa kommer vågen stå stilla men man ser skillnaden på måttbandet. Det kan även motverka cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. CLA testades först på möss med jättebra resultat. Studier på människor visar på mindre, men ändå märkbara, förändringar i muskelmassa och kroppsfett.

CLA finns naturligt i nötkött och mjölk. Halten CLA i köttet och mjölken blir högre om korna äter gräs istället för foder, så i dagens effektiva jordbruk är halten CLA i köttet lägre än det var förr i tiden.

Studier på möss visade att CLA inte bara minskade procentandelen kroppsfett och ökade muskelmassan, dessutom var det anti-cancerogent, det vill säga det verkade förebyggande mot cancer. Forskarna jublade och CLA började säljas i hälsokostaffärer. Sedan dess har det gjorts flera studier på människor, där är inte resultaten lika övertygande. Minskningen i kroppsfett är inte lika stor som för möss. Men kroppsfettminskningen ligger ändå på 3-9% för människor.

CLA rekommenderas ej till diabetiker, de med metabolt syndrom och blödarsjuka.

Tonalin CLA kallas även Dymatize CLA.

Ja, CLA fungerar, vilket har bevisats i flera oberoende studier. De studier som gjorts på möss visade att CLA fungerar superbra, på människor har resultaten varit mindre men CLA har ändå visat sig leda till en minskning av andelen kroppsfett på mellan 3-9%. Försökspersonerna i dessa studier gick samtidigt inte ner i vikt, vilket innebär att deras muskelmassa har ökat och mängden fett på kroppen minskat.

Här är resultaten från några studier som gjorts på CLA:

  • En grupp försökspersoner i Norge fick äta 1.8 g CLA per dag under tre månader. Ingen gick ner i vikt, men CLA-gruppen tappade 4% kroppsfett jämfört med placebo.
  • Enligt tillverkaren av en annan CLA produkt, BioPharma, har internationella studier visat att kroppsfettet minskat med upp till 8.9%.
  • I en studie fick en grupp personer 4.2g CLA per dag och de minskade i kroppsfett med mellan 3-4%.
  • I en studie på 17 kvinnor som åt 3.9 g CLA gick ingen ner i vikt eller kroppsfett.
  • I studier på möss har CLA visat sig motverka cancer och ge stor omfördelning från fett till muskler.
  • I en studie med mycket överviktiga män med metabolt syndrom försämrades insulinkänsligheten, den oxidativa stressen ökade och inflammatoriska biomarkeringar ökade. Detta kan leda till diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Tonalin CLA har slutat säljas i Sverige. Titta i stället på andra produkter med CLA, exempelvis Core Cla.
CLA omfördelar kroppsfettet till muskelmassa, vilket är en ovanlig funktion bland bantningspiller. Dessutom är det helt naturligt eftersom det finns i nöt- lamm- och kängurukött.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

CLA rekommenderas inte för diabetiker, då det kan förvärra diabetes. Har du metabolt syndrom, kan CLA öka risken för diabetes.

CLA kan förlänga tiden det tar för blodet att koagulera. Därför rekommenderas det inte till blödarsjuka eller de som ska opereras inom 2 veckor.

Inga andra biverkningar har rapporterats, men personer under 18 år, gravida och ammande bör alltid vara försiktiga med viktminskningspreparat.

Du får äta precis vad du vill, men du kan få bättre resultat om du dessutom äter nyttigt.
Läs anvisningarna på paketet och på bipacksedeln.
Nej, du behöver inte träna. Det är en av fördelarna med att äta CLA, att du får mindre kroppsfett utan att behöva träna.
Det är ett naturligt kosttillskott, utan kemiska tillsatser. CLA finns i mindre mängd i vanligt kött och mjölk.
CLA må omfördela kroppsfettet, men det är det enda det gör. Du måste själv se till att du äter nyttig mat, inte överäter och inte tröstäter. Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter långsiktigt, inte bara att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett viktminskningspreparat som CLA är att det är en genväg och saknar de positiva ”bieffekterna” av en sundare livsstil.

CLA kan försämra diabetes, samt öka risken för diabetes för de som redan har metabolt syndrom. Det kan även göra att blodet koagulerar långsammare, så blödarsjuka och de som ska opereras inom 2 veckor avråds från att ta CLA.

På lång sikt finns det en risk att man långsamt går upp kilona igen när man slutat äta CLA, eftersom man inte har förändrat sin livsstil utan fortsätter äta mer än kroppen gör av med.

Tonalin CLA har slutat säljas i Sverige. Titta i stället på andra produkter med CLA, exempelvis Core Cla.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Tonalin CLA.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
För att undvika bristsjukdomar är det alltid bra att äta en effektiv multivitamintablett.

Verkar inte bantningspillret Tonalin CLA vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar