Skip to main content
Viktvagvisaren

Burn X10

"Ökar fettförbränningen och prestationsförmågan"

Burn X10
godkand
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b10.png
Utan-bieffekter
b6.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
godkand
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b10.png
Utan-bieffekter
b6.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Burn X10 är en av marknadens mest sålda fettförbrännare och ett kombinationspiller med 10 aktiva ämnen som visat sig fungera i kliniska tester. Klicka här för att beställa Burn X10.


Burn X10 är ett kraftigt kombinationspiller, som både ger energi, blockerar upptaget av kolhydrater, minskar hungern och ökar välmåendet. Det finns två varianter, en som innehåller koffein och extrakt av gröna kaffebönor, och en som i stället innehåller synefrin och kolhydratblockeraren vit kidneyböna.

Frågor och svar om Burn X10

Burn X10 innehåller några av marknadens mest effektiva fettförbrännande ämnen som ökar kroppens fettförbränning, dämpar aptiten och höjer energinivån. Nedan följer en lista på de viktigaste ämnen som Burn X10 innehåller, uppdelade på effekt:

Ökad prestationsförmåga och energi

 • Koffein* är uppiggande och hjälper till att öka ämnesomsättningen.
 • Synefrin*, finns naturligt i pomerans eller Citrus aurantium på latin. Ämnet synefrin är mycket likt efedrin och stimulerar alfa- och betareceptorer vilket ger en adrenalinliknande effekt på kroppen.
 • Yerba mate har en vetenskapligt bevisad uppiggande effekt. Det innehåller Teofyllin som är ett ämne som vidgar lungorna och bidrar till ökad syresomsättning.

Ökad fettförbränning

 • Capsaicin, är det aktiva ämnet i chilipeppar eller cayennepeppar och dämpar hungern samt höjer förbränningen med 10-20%.
 • Grönt té innehåller catechiner eller EGCG samt koffein som båda kan öka energiförbrukningen med upp till 200 kcal/dag.

Dämpad aptit

 • Krom hjälper till att upprätthålla normala blodsockernivåer. Vid krombrist får man blodsockersvängningar vilket extra krom hjälper till att förebygga.
 • Kaktusextrakt (Opuntia ficus-indica) är ett kaktusextrakt som troligen har sitt ursprung i Mexiko och är rikt på antioxidanter, inklusive vitaminerna C, E, A, järn och karotenoider. Opuntia är närbesläktad med hoodia som sedan länge använts för dess aptitnedsättande egenskaper

Minskat upptag av kolhydrater
Både Burn X10 med och utan koffein innehåller ingredienser som minskar kroppens upptag av kolhydrater.

 • I versionen utan koffein finns extrakt av vit kidneyböna har länge använts i bantningspiller, som exempelvis Glucosanol och Carb no More. Det hindrar enxymet alfa-amylas från att bryta ner stärkelse, vilket leder till en jämnare blodsockerkurva, lägre utsöndring av insulin och lägre fettlagring.
 • I versionen med koffein finns extrakt av Gröna Kaffebönor som varit mycket i ropet de senaste åren. Ämnet hämmar kroppens upptag av socker, och har gett bra viktminskning i kliniska tester.

Övriga ämnen

 • Kolin bidrar till fettmetabolism (fettförbränning) samt minskar dåligt kolesterol i blodet.
 • Java te, eller Orthosiphon aristatus har en antiinflamatorisk effekt.
 • Piperin, svartpeppar, underlättar för kroppen att ta upp andra näringsämnen och övriga ingredienser i Burn X10.
 • Grön kaffeböna, är rik på klorogensyra men innehåller nästan inget koffein. Den har en bevisat positiv effekt på humör och hjärnaktivitet.

* Burn X10 finns med eller utan koffein och skillnaden är att i versionen utan koffein ingår ämnet synefrin.

Ja. Svenskt Kosttillskott har funnit i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har aldrig hört något negativt om dem.

Burn X10 säljs styckvis utan abonnemang, vilket är bra. Vi på Viktvägvisaren rekommenderar att köpa bantningspiller styckvis, eftersom abonnemang ökar risken att det blir dyrare än man tänkt.

Klicka här för att beställa Burn X10.

Burn X10 ingår i kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv tillsammans med Diet Shake och Omega 3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Ja. Burn X10 ökar fettförbränningen, ämnesomsättningen, ger energi, minskar upptaget av kolhydrater samt ökar välmåendet. Det är vetenskapligt bevisat för huvudingredienserna var för sig.

För ingredienserna koffein, synefrin, chili, extrakt av vita kidenybönor och grönt té finns det vetenskapliga studier gjorda på människor som visar att de ökar ämnesomsättningen, fettförbränningen samt kroppens energiförbrukning med flera procent.

Koffein är allmänt uppiggande och ökar ämnesomsättningen, det har bevisats i många studier. Det är även vätskedrivande.

Synefrin finns det två kliniska studier på som visar viktnedgång och tre som visar att synefrin ökar kaloriförbränningen. En annan studie visade att synefrin ökar ämnesomsättningen betydande och att det kan leda till viktminskning när det tas under en längre period.

Capsaicin, som finns i chilipeppar, aktiverar det sympatiska nervsystemet och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer. Därmed ökar kroppstemperaturen och värmeutstrålningen.

En studie visade att efter en chilistark måltid gjorde kroppen av med 23% mer energi än utan chilin. Dessutom åt testpersonerna 10-16% färre kalorier om de ätit en förrätt med chili, eftersom chili ger mättnadskänsla. (10% färre kalorier för de som åt chili via kapslar och 16% för de som åt det naturligt i maten – den starka smaken på tungan spelar tydligen en roll i sammanhanget.)

Extrakt av vita kidneybönor (även patenterat som ämnet ”Phaselite”) hindrar kroppen från att ta upp en del av de kolhydrater du får i dig i maten genom att i princip sänka dess GI-värde.

 • I en 2-månadersstudie på 27 överviktiga gick de som fick PhaseLite ner 127% mer i vikt än de som fick placebo
 • I en 4-veckorsstudie på 60 överviktiga som åt en kolhydratrik diet gick de som fick PhaseLite ner 2.40 kg i kroppsfett (ej kroppsvikt) mot 0.35 kg i placebogruppen
 • I 4-veckorsstudie på 8 st normalväxta människor som åt kolhydratrik kost gick de som fick PhaseLite ner 3.9 kg mot för 0.75 kg i placebogruppen
 • Man testade GI för vitt bröd med och utan PhaseLite. Med PhaseLite sänktes brödets GI med 39%.
 • I en studie på 11 normala människor som åt vitt bröd med smör, fick de i sig 66% färre kalorier från kolhydrater när de åt PhaseLite.

Extrakt av gröna kaffebönor hämmar också kroppens upptag av kolhydrater, och leder därför till viktminskning.

Grönt te ökar det sympatiska nervsystemets (SNS) aktivitet och värmeutstrålning. Både koffeinet och ämnet catechin i grönt te påverkar SNS positivt.

I en studie där man fick grönt té, enbart koffein motsvarande innehållet i grönt té, eller placebo, ökade kroppens dagliga energiomsättning med 4% med grönt té. En tremånadersstudie på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%. Flertalet liknande studier har visat på viktminskning och minskning av procentandelen kroppsfett.

Krombrist kan leda till blodsockersvängningar. Har du krombrist och äter tillskott av krom så får du en planare blodsockerkurva – men om du inte har krombrist är effekten minimal.

Kaktusextrakt (Opuntia ficus-indica) är en sydamerikansk kaktus som påstås lura hjärnan att den är mätt, vilket kan hålla i sig i flertalet timmar. Jag har dock inte hittat något vetenskapligt stöd för det. Däremot ökar Opuntia ficus-indica stresståligheten och uthålligheten hos möss.

Kolin har visat sig minska mängden dåligt kolesterol i blodet.

Piperine, svartpeppar, gör det lättare för kroppen att ta upp näringsämnen, örter och mediciner, det vill säga de övriga ämnena i Burn X10.

Teobromin, är ämnet som finns i kakao och som ger ett välbefinnande tillstånd. Det är en släkting till koffein men inte lika kraftfull.

Burn X10 köper du på Svenskt Kosttillskott.se.

Burn X10 ingår i kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med fettförbrännare, måltidsersättningar och Omega 3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Burn X5 har utgått och ersatts av Burn X10.

Skillnaden är att de tagit bort wakame, oolong te, glucomannan och maskros, och istället lagt till synefrin och vit kidneyböna (i den koffenfria varianten).

Skillnaden i effekt mellan Burn X5 och Burn X10 är att Burn X10 har större direkt fettförbrännande effekt, mer energi och prestationsförmåga, mindre aptitnedsättning och mindre långsam uppbyggnad av grund-fettförbränningen än Burn X5.

Saknar du glucomannans aptitdämpande effekt kan du kombinera Burn X10 med Diet Fiber som innehåller glucomannan. Den kombinationen rekommenderas av tillverkaren.

Saknar du wakames långsamma uppbyggnad av grund-fettförbränningen kan du kombinera Burn X10 med Better You Fitness Kapslar som innehåller wakame.

Burn X10 finns i två varianter, en de kallar ”med koffein” och en ”utan koffein”.

Skillnaden är att Burn X10 utan koffein har man bytt ut koffeinet mot synefrin och extrakt av vit brytböna samt teobromin (ur kakao). Vi har inte lyckats ta redan påhur stor mängd synefrin Burn X10 innehåller, men det lär vara betydligt mindre än rena synefrin-piller, såsom Lepigen Superstrong eller Core Synephrine.

Burn X10 innehåller koffein eller synefrin som gör att du blir piggare och får mer energi, därför bör känsliga inte äta Burn X10 sent på kvällen för att undvika sömnproblem. Är du känslig mot stimulantia kan du testa med en lägre dos Burn X10 i början och öka gradvis.

Koffeinet och synefrinet kan påverka blodtrycket. Rapporterade biverkningar av syenfrin är sömnsvårigheter, hjärtklappning med mera. Capsaicinet från chilin kan möjligen irritera mage och tarm hos känsliga.

Livsmedelsverket säger om grönt té att ”för de personer som kan ha en ökad känslighet tycks det finnas en viss risk för leverskada vid regelbundet intag av torkat grönt te-extrakt. Troligen krävs även andra faktorer för att skador ska uppstå.”

Nej, du måste inte träna när du äter Burn X10. Men synefrin fungerar extra bra som just pre-workout-tillskott, då det ökar energin, styrkan, motivationen och muskeltillväxten under passet, så passa gärna på att träna samtidigt.
Nej, du kan äta som du brukar.

Äter du tillskott av folsyra ska du inte samtidigt äta Burn X10 eftersom det gröna téet i Burn X10 gör det svårare för kroppen att ta upp folsyran.

 • Ökad prestationsförmåga och pigghet.
 • Extra styrka, motivation och energi på träningspasset.
 • Ökad ämnesomsättning och fettförbränning, vetenskapligt bevisat.
 • Minskad hunger och lägre upptag av kolhydrater (Burn X10 utan koffein).
 • Koffein och synefrin kan göra det svårt att varva ner och sova, samt kan påverka blodtrycket.
Burn X10 tillhör den grupp bantningspiller som ökar fettförbränningen.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Du beställer ett paket från Svenskt Kosttillskott.

Burn X10 ingår i kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv tillsammans med Diet CLA, Diet Shake och Omega 3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Du kan äta 1 doser (2 kapslar) 2-3 gånger dagligen. Ta den första dosen på morgonen och den andra på eftermiddagen. Träningsdagar kan en du äta en dos cirka 30 minuter före träning. Du kan svälja kapslarna hela och skölja ner dem med ett stort glas vatten. Du bör ej äta Burn X10 efter klockan sju på kvällen och du bör vänta minst 5 timmar mellan varje dos Burn X10.

Kontrollera dock alltid doseringen mot vad som står på burken innan du börjar, utifall något ändrats sen jag skrev detta.

Vill du kickstarta så har Svenskt Kosttillskott just nu kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv som innehåller muskelbyggaren Diet Cla, fettförbrännaren Burn X10, måltidsersättningen Diet Shake samt Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.
När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Nej, kapslarna innehåller gelatin. Men det är från nöt (bovint), ej gris.

 
Verkar inte detta piller vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
 
Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill öka din fettförbränning
 • Vill få ökad energi och kraft på träningspasset
 • Vill förbättra ämnesomsättningen
Köp Burn X10 här:
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar