Skip to main content
Viktvagvisaren

Burn X10

"Ökar fettförbränningen och prestationsförmågan"

Burn X10
godkand
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b10.png
Utan-bieffekter
b6.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
godkand
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b10.png
Utan-bieffekter
b6.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Burn X10 är en av marknadens mest sålda fettförbrännare och ett kombinationspiller med 10 aktiva ämnen som visat sig fungera i kliniska tester. Klicka här för att beställa Burn X10.


I nya Burn X10 skiljer sig innehållet något beroende på om man väljer kapslar med eller utan koffein.

Burn X10 ger en energikick och ett välmående då den innehåller en högre koffeinhalt som kan öka prestationsförmågan. Yerba mate, eller Ilex paraguariensis på latin, är vanligt förekommande i drycker i Sydamerika och innehåller ämnet matein som har liknande egenskaper som koffein. I de andra kapslarna, som inte innehåller koffein, finns ämnet Synefrin eller Synephrine som finns naturligt i pomerans eller Citrus aurantium.

Frågor och svar om Burn X10

Burn X10 innehåller några av marknadens mest effektiva fettförbrännande ämnen som ökar kroppens fettförbränning, dämpar aptiten och höjer energinivån. Nedan följer en lista på de ämnen som Burn X10 innehåller, uppdelade på effekt:

Ökad prestationsförmåga och energi

 • Koffein* är uppiggande och hjälper till att öka ämnesomsättningen.
 • Synefrin, finns naturligt i pomerans eller Citrus aurantium på latin. Ämnet synefrin är mycket likt efedrin och stimulerar alfa- och betareceptorer vilket ger en adrenalinliknande effekt på kroppen.
 • Yerba mate har en vetenskapligt bevisad uppiggande effekt. Det innehåller Teofyllin som är ett ämne som vidgar lungorna och bidrar till ökad syresomsättning.

Ökad fettförbränning

 • Capsaicin, är det aktiva ämnet i chilipeppar eller cayennepeppar och dämpar hungern samt höjer förbränningen med 10-20%.
 • Grönt té innehåller catechiner eller EGCG samt koffein som båda kan öka energiförbrukningen med upp till 200 kcal/dag.

Dämpad aptit

 • Krom hjälper till att upprätthålla normala blodsockernivåer. Vid krombrist får man blodsockersvängningar vilket extra krom hjälper till att förebygga.
 • Opuntia ficus-indica är ett kaktusextrakt som troligen har sitt ursprung i Mexiko och är rikt på antioxidanter, inklusive vitaminerna C, E, A, järn och karotenoider. Opuntia är närbesläktad med hoodia som sedan länge använts för dess aptitnedsättande egenskaper

Övriga ämnen

 • Kolin bidrar till fettmetabolism (fettförbränning) samt minskar dåligt kolesterol i blodet.
 • Java te, eller Orthosiphon aristatus har en antiinflamatorisk effekt.
 • Piperin*, svartpeppar, underlättar för kroppen att ta upp andra näringsämnen och övriga ingredienser i Burn X10.
 • Grön kaffeböna, är rik på klorogensyra men innehåller nästan inget koffein. Den har en bevisat positiv effekt på humör och hjärnaktivitet.

* Burn X10 finns med eller utan koffein och skillnaden är att i versionen utan koffein ingår ämnet synefrin.

Ja. Svenskt Kosttillskott har funnit i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har aldrig hört något negativt om dem.

Burn X10 säljs styckvis utan abonnemang, vilket är bra. Vi på viktvägvisaren rekommenderar att köpa bantningspiller styckvis, eftersom abonnemang ökar risken att det blir dyrare än man tänkt.

Klicka här för att beställa Burn X10.

Burn X10 ingår i kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv tillsammans med Diet Shake och Omega 3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Ja. Burn X10 ökar fettförbränningen, ämnesomsättningen, ger energi samt ökar välmåendet. Det är vetenskapligt bevisat för huvudingredienserna var för sig.

För ingredienserna koffein, synefrin, chili och grönt té finns det vetenskapliga studier gjorda på människor som visar att de ökar ämnesomsättningen, fettförbränningen samt kroppens energiförbrukning med flera procent.

Koffein är allmänt uppiggande och ökar ämnesomsättningen, det har bevisats i många studier. Det är även vätskedrivande.

Synefrin finns det två kliniska studier på som visar viktnedgång och tre som visar att synefrin ökar kaloriförbränningen. En annan studie visade att synefrin ökar ämnesomsättningen betydande och att det kan leda till viktminskning när det tas under en längre period.

Capsaicin, som finns i chilipeppar, aktiverar det sympatiska nervsystemet och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer. Därmed ökar kroppstemperaturen och värmeutstrålningen.

En studie visade att efter en chilistark måltid gjorde kroppen av med 23% mer energi än utan chilin. Dessutom åt testpersonerna 10-16% färre kalorier om de ätit en förrätt med chili, eftersom chili ger mättnadskänsla. (10% färre kalorier för de som åt chili via kapslar och 16% för de som åt det naturligt i maten – den starka smaken på tungan spelar tydligen en roll i sammanhanget.)

Grönt te ökar det sympatiska nervsystemets (SNS) aktivitet och värmeutstrålning. Både koffeinet och ämnet catechin i grönt te påverkar SNS positivt.

I en studie där man fick grönt té, enbart koffein motsvarande innehållet i grönt té, eller placebo, ökade kroppens dagliga energiomsättning med 4% med grönt té. En tremånadersstudie på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%. Flertalet liknande studier har visat på viktminskning och minskning av procentandelen kroppsfett.

Krombrist kan leda till blodsockersvängningar. Har du krombrist och äter tillskott av krom så får du en planare blodsockerkurva – men om du inte har krombrist är effekten minimal.

Opuntia ficus-indica är en sydamerikansk kaktus som påstås lura hjärnan att den är mätt, vilket kan hålla i sig i flertalet timmar. Jag har dock inte hittat något vetenskapligt stöd för det. Däremot ökar Opuntia ficus-indica stresståligheten och uthålligheten hos möss.

Kolin har visat sig minska mängden dåligt kolesterol i blodet.

Piperine, svartpeppar, gör det lättare för kroppen att ta upp näringsämnen, örter och mediciner, det vill säga de övriga ämnena i Burn X10.

Teobromin, är ämnet som finns i kakao och som ger ett välbefinnande tillstånd. Det är en släkting till koffein men inte lika kraftfull.

Burn X10 köper du på Svenskt Kosttillskott.se.

Burn X10 ingår i kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med fettförbrännare, måltidsersättningar och Omega 3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Burn X4 har utgått och ersatts av Burn X10.

Skillnaden är att de tagit bort wakame, oolong te, glucomannan och maskros, och istället lagt till dendrobium samt ökat halten koffein, opuntia dillenii och grönt té.

Burn X10 kommer även i en koffeinfri variant, där dendrobium och koffein bytts ut emot piperin (svartpeppar) och teobromin (ämnet i kakao som ger välmående).

Skillnaden i effekt mellan Burn X4 och Burn X10 är att Burn X10 har större direkt fettförbrännande effekt, mer energi och prestationsförmåga, mindre aptitnedsättning och mindre långsam uppbyggnad av grund-fettförbränningen än Burn X4.

Saknar du glucomannans aptitdämpande effekt kan du kombinera Burn X10 med Diet Fiber som innehåller glucomannan. Den kombinationen rekommenderas av tillverkaren.

Saknar du wakames långsamma uppbyggnad av grund-fettförbränningen kan du kombinera Burn X10 med Better You Fitness Kapslar som innehåller wakame.

Burn X10 finns i två varianter, en de kallar ”med koffein” och en ”utan koffein”.

Skillnaden är att Burn X10 utan koffein har man bytt ut dendrobium och koffein mot piperin (ur svartpeppar) och teobromin (ur kakao). Varianten utan koffein är alltså något svagare och kickar inte igång kroppen lika mycket, vilket passar bra för de som är känsliga för stimulantia eller koffein men fortfarande vill öka sin fettförbränning och minska hungern.

Burn X10 innehåller koffein och dendrobium som gör att du blir piggare och får mer energi, därför bör känsliga inte äta Burn X10 sent på kvällen för att undvika sömnproblem. Är du känslig mot stimulantia kan du testa med en lägre dos Burn X10 i början och öka gradvis. Burn X10 kan även köpas i en variant utan koffein, där koffeinet och dendrobiumet bytts mot svartpeppar och teobromin.

Koffeinet och dendrobiumet kan påverka blodtrycket. Rapporterade biverkningar av dendrobium är sömnsvårigheter, förlorad aptit, håglöshet, ångest, kramper och både höjt samt sänkt blodtryck. Capsaicinet från chilin kan möjligen irritera mage och tarm hos känsliga.

Livsmedelsverket säger om grönt té att ”för de personer som kan ha en ökad känslighet tycks det finnas en viss risk för leverskada vid regelbundet intag av torkat grönt te-extrakt. Troligen krävs även andra faktorer för att skador ska uppstå.”

De med schizofreni har ofta höga halter fenyletylamin naturligt i blodet. Eftersom dendrobium innehåller fenyletylamin, bör inte de som lider av schizofreni eller har anlag för schizofreni äta kosttillskott med dendrobium.

Tillverkaren avråder från att använda Burn X10 om du är under 18 år, gravid, ammar, medicineras, har hjärtproblem, högt eller lågt blodtryck eller lider av annat medicinskt tillstånd.

Nej, du måste inte träna när du äter Burn X10. Men dendrobium fungerar extra bra som just pre-workout-tillskott, då det ökar energin, styrkan, motivationen och muskeltillväxten under passet, så passa gärna på att träna samtidigt.
Nej, du kan äta som du brukar.

Du bör inte dricka alkohol eller inta cannabis samma dag som du tar Burn X10, eftersom de gör att dendrobiums aktiva ämne fenyletylamin bryts ner betydligt långsammare. Så de dagar du tänkt festa, avstå från Burn X10, men dagen före och efter går bra.

Äter du tillskott av folsyra ska du inte samtidigt äta Burn X10 eftersom det gröna téet i Burn X10 gör det svårare för kroppen att ta upp folsyran.

 • Ökad prestationsförmåga och pigghet.
 • Extra styrka, motivation och energi på träningspasset.
 • Efter-träningen-välmående, utan att ha tränat (via fenyletylamin).
 • Ökad ämnesomsättning och fettförbränning, vetenskapligt bevisat.
 • Koffein och dendrobium kan göra det svårt att varva ner och sova, samt kan påverka blodtrycket.
 • Dendrobium och hallonketoner är rätt nya inom kosttillskottsvärlden, så det finns inga ordentliga forskningsrapporter på människor än. Ämnena finns dock naturligt i hallon (hallonketoner), och har används i tusentals år inom traditionell kinesisk medicin.
 • Bör ej kombineras med alkohol eller cannabis samma dag.
Burn X4 har utgått och ersatts av Burn X10. I samband med det bytte de ut wakame och glucomannan mot dendrobium samt ökade mängden av några ingredienser.

Burn X10 tillhör den grupp bantningspiller som ökar fettförbränningen. Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; fettförbrännaren Burn X5, muskelfrämjaren Diet Cla, Omega-3 samt 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Du beställer ett paket från Svenskt Kosttillskott.

Burn X10 ingår i kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv tillsammans med Diet CLA, Diet Shake och Omega 3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Du kan äta 1 doser (2 kapslar) 2-3 gånger dagligen. Ta den första dosen på morgonen och den andra på eftermiddagen. Träningsdagar kan en du äta en dos cirka 30 minuter före träning. Du kan svälja kapslarna hela och skölja ner dem med ett stort glas vatten. Du bör ej äta Burn X10 efter klockan sju på kvällen och du bör vänta minst 5 timmar mellan varje dos Burn X10.

Kontrollera dock alltid doseringen mot vad som står på burken innan du börjar, utifall något ändrats sen jag skrev detta.

Vill du kickstarta så har Svenskt Kosttillskott just nu kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv som innehåller muskelbyggaren Diet Cla, fettförbrännaren Burn X5, måltidsersättningen Diet Shake samt Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.
När Burn X4 uppgraderades till Burn X10 tog de bort glucomannan, som bildar en mättande gelé i magen, för att ge plats åt mer av andra ingredienser. Du kan kombinera Burn X10 med Diet Fiber som innehåller glucomannan och säljs på samma webb-butik.

De tog även bort wakame, som bygger upp grund-fettförbränningen långsamt. Du kan kombinera Burn X10 med Better You Fitness Kapslar som innehåller wakame.

För att få peppning och motivation att förbättra din livsstil kan du gå med i en viktklubb där du lär dig äta rätt på lång sikt, till exempel Matdagboken.

Nej, kapslarna innehåller gelatin. Men det är från nöt (bovint), ej gris.

 
Verkar inte detta piller vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
 
Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill öka din fettförbränning
 • Vill få ökad energi och kraft på träningspasset
 • Vill förbättra ämnesomsättningen
Köp Burn X10 här:
Kan kombineras med:
Populära artiklar

Populärast


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar