VARNING! Green Coffee säljs via annonser med påhittade före-och-efter vittnesmål. Ingen svarar på kundtjänstens telefonnummer och eftersom företaget är en postbox i ett skatteparadis är det oklart om någon konsumentlagstiftning gäller.

Green Coffee innehåller klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Det gör att blodsockerpåslaget efter en måltid blir lägre, vilket i sin tur gör att mindre fett lagras. Kroppen tar även upp mindre socker ur maten och när kroppen ska hämta lagrad energi tas det från fettreserverna istället för sockerreserverna. Som konsekvens går man ner i vikt.

Studier har visat att klorogensyra kan ge en viktnedgång på 5 kg på 60 dagar, samt sänka blodsockerpåslaget efter en måltid med upp till 31%. Läs mer om gröna kaffebönor och klorogensyra här.

Vi på Viktvägvisaren litar inte på företaget bakom Green Coffee – alltför många varningsklockor ringer, med falska vittnesmål och att företaget är registrerat i ett skatteparadis. Vi rekommenderar att i stället köpa tillskott med gröna kaffebönor av välrenommerade svenska företag, exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

green coffee Green Coffee

Varför varnar vi för Green Coffee?

Företaget bakom Green Coffee verkar skumt och eftersom det är baserat i ett skatteparadis är det oklart om någon konsumentlagstiftning gäller. Annonseringen är oseriös med falska vittnesmål och ingen svarar på kundtjänstens telefonnummer.

Har du information om att Green Coffee är ärligt och hederligt, maila oss och berätta!

Skum kundtjänst

I annonsen står ett svenskt telefonnummer, 08-52 500 214. Där säger en röst att det är många som ringer, pausmusik spelas en minut sedan läggs luren på automatiskt. Varje gång.

Det finns dock ett kontaktformulär länk ner i annonsen där man måste uppge sitt telefonnummer. De uppger ingen emailadress.

Företaget är en postbox i ett skatteparadis

Företaget som säljer Green Coffee heter A.F.S Limited och är baserat i Union of Comoros, en ö bredvid Madagascar. Det är oklart om någon konsumentlagstiftning gäller. Burken skickas mot faktura och inget hindrar dem från att skicka fler produkter och fakturor när de väl har din adress.

Oseriös annons

Green Coffee säljs i många länder och personerna i annonsen har olika namn i varje land. Vittnesmålen är därför osanna.

Läkaren som ger legitimitet åt annonsen har olika namn och har sin klinik i olika städer beroende på vilket land annonsen är riktad till.

Att gå ner 23 kg på två månader bara med hjälp av gröna kaffebönor, som det vittnas om i annonsen, är helt orimligt. Vetenskapliga studier visar snarare på 5 kg viktnedgång på två månader med gröna kaffebönor.

Se annonserna nedan, den övre från Spanien och den undre från Sverige.

green coffee spanien Green Coffee
green coffee sverige Green Coffee

Jag har redan beställt Green Coffee. Vad gör jag nu?

Förhoppningsvis kommer de bara att skicka en burk mot faktura och inte störa dig mer. Om du har fått problem efter att ha beställt Green Coffee, maila oss och berätta!

Eftersom företaget är baserat i Union of Comoros (en ö bredvid Madagascar) gäller troligtvis ingen konsumentlagstiftning.

Enligt villkoren har du 10 dagar på dig att ångra köpet och skicka tillbaka varan i oöppnad förpackning. Om du inte är 100% nöjd har du 90 dagar på dig att skicka tillbaka burken och få pengarna tillbaka.

Adressen till företaget är Suite 1156 BP 303, Mutsamudu, Anjouan, Union of Comoros. Kontaktformulär till kundtjänsten finns längst ner i annonsen: Annons för Green Coffee

Här finns villkoren för Green Coffee: Villkor.

Vad har du för erfarenheter av Green Coffee? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!