Skip to main content
Viktvagvisaren

Pure Detox Plus

”Välkänt blufföretag med besvärlig kundtjänst”

Pure Detox Plus
brand-logo
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Vi misstänker starkt att företaget bakom Pure Detox Plus är oärligt! Pure Detox Plus har anmälts till konsumentverket flera gånger. Pure Detox Plus är ett nytt namn på ökända ”Clean Detox”, som vid flera tillfällen blivit anmält för bedrägeri och som Konsumentverket varnar för!


Detox innebär att man rensar kroppen på de gifter som samlats med tiden, och samtidigt kanske går ner några kilo. Det viktigaste med en detoxkur är att man ska må bättre, få mer energi, bli friskare och leva längre. Man kan detoxa på olika sätt, allt från att fasta eller dricka speciella örtdrinkar, köpa en komplett detoxkur, fotbad eller kroppsinpackning. Läs mer på vår sida om Detox.

Vi varnar för Pure Detox Plus! Vill du istället ha ett detoxpiller som säljs styckvis av ett hederligt företag, titta på exempelvis Detox Greens.

Om ditt mål är att gå ner i vikt rekommenderar vi inte detox, utan att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10 som är välkända bantningspiller som säljs utan abonnemang av hederliga företag.

pure detox plus styck Pure Detox Plus

Varför varnar vi för Pure Detox Plus?

Vi misstänker starkt att denna detoxkur är ett bedrägeri, med risk att du fastnar i ett avtal du inte vill ha med svårigheter att säga upp abonnemanget, och avråder därför dig från att köpa det.

Vi har försökt ta reda på vilket företag som ligger bakom Pure Detox Plus utan att lyckas. Det är samma företag som säljer VitaBurn, som vi också varnar för.

Identiskt annons som bedrägeri-produkten Clean Detox

Annonsen för Pure Detox Plus är identisk med annonsen för Clean Detox, en produkt som konsumentverket varnar för. Konsumentverkets skriver bland annat: ”Problemen för konsumenterna börjar kort därefter när de fastnar i avtal de inte vill ha. Det gör att de tvingas betala stora summor i ett abonnemang de inte ens vet att de har ingått. Eftersom konsumenten har betalat provpaketet med sitt kontokort kan företaget fortsätta att dra pengar från kontot. Avtalen är svåra att komma ur eftersom företagen ofta inte svarar på mejl eller telefon.”

Se annonserna för båda produkterna nedan, den vänstra för Clean Detox och den högra för Pure Detox Plus.

Mycket tyder på att Pure Detox Plus är Clean Detox, med nytt namn och en ny etikett men samma ohederliga villkor. Clean Detox har fått dåligt rykte efter konsumentverkets varning, så troligtvis har tillverkaren bytt namn och börjat sälja det igen.

Inget företagsnamn eller adress

Pure Detox Plus avslöjar inte företagets namn eller adress. De enda kontaktuppgifterna som finns är en emailadress (kundtjanst@vitaburncoffee.com) och ett telefonnummer till en automatisk telefonsvarare för uppsägning av abonnemang (08-506 443 34).

Det finns inget sätt att få prata med någon i telefon. E-posten tar det upp till 3 dagar att få svar på.

Detta är ett vanligt trick bland företag som försöker svindla kunderna och vill göra det svårt att säga upp abonnemanget eller anmäla dem.

Besvärlig kundtjänst

Det finns inget sätt att få prata med någon i telefon, och det tar upp till 3 dagar att få svar på e-post.

Vi har hört flera vittnesmål om att kundtjänsten inte är tillmötesgående. När man mailat dem för att säga upp abonnemanget inom 14 dagar, för att slippa den ordinarie försändelsen för 420:-, har kundtjänsten sagt att abonnemanget nu avslutats men att man ändå måste betala för det dyra ordinarie paketet. Det är inte sant.

Enligt villkoren har du 14 dagar på dig att säga upp det ordinarie paketet. Stå på dig och hota med att spärra ditt kort samt anmäla dem till polisen och konsumentverket!

Marknadsförs med bluffreportage

Pure Detox Plus marknadsförs bland annat med hjälp av bluffreportage (läs mer om bluffreportage här), med falska vittnesmål om viktnedgång. Detta betyder i sig inte att det är något fel på Pure Detox Plus, eftersom företagen som skriver dessa bluffreportage för det mesta inte jobbar direkt med tillverkaren. De som skriver bluffreportaget gör det för att tjäna provision på produkterna som säljs. Det tyder dock på dåligt omdöme hos företaget bakom Pure Detox Plus att inte kolla sina marknadsföringskanaler bättre.

Jag har blivit lurad av Pure Detox Plus. Vad gör jag?

Dina rättigheter

Enligt avtalet med Pure Detox Plus har du 14 dagar på dig att säga upp abonnemanget. Då betalar du bara välkomstpaketet och kommer inte behöva betala 420:- för det ordinarie paketet. Be tydligt i mailet om en bekräftelse på att du avbeställt och att de inte kommer dra 420:- från ditt konto.

Du kan även ångra hela köpet, inklusive välkomstpaketet. Europeiska konsumentsverket säger: ”Du har en lagstadgad ångerrätt på minst 7 arbetsdagar vid distansköp av varor inom EU. Skicka ett ångerbrev till företaget där du förklarar att du inte vill genomföra köpet. Signera inte brevet då det förekommit att bolag kopierar underskrifter. Skaffa gärna kvitto från posten på att du har skickat brevet och spara en kopia av brevet som bevis. Du kan även ångra via e-post om företaget har en e-postadress. Kom ihåg att spara meddelandet som bevis.” (…) ”Har du ångrat köpet, hävs avtalet och du har rätt att få tillbaka pengarna, som du har betalt till företaget och säljaren i sin tur har rätt att få tillbaka varan.”.

Problemet med Pure Detox Plus är att de har en besvärlig kundtjänst som ibland påstår att du inte alls får avbeställa nästa paket, eller ångra köpet. Det får du, det är din rätt. Stå på dig. Förvånansvärt många kunder ger upp och betalar ändå, så företaget tjänar massor på de som inte står på sig.

Ifall de inte ger sig utan fortfarande hävdar att du måste betala, kan du spärra kortet. De har ingen rätt att dra pengarna. Se till att du har bevis i form av mail om uppsägning, och skicka tillbaka alla paket oöppnade.

Vad ska jag göra?

  • Säg upp abonnemanget omedelbart, genom att kontakta kundtjänsten. Be om skriftlig bekräftelse att de inte kommer dra pengar för nästa försändelse. Pure Detox Plus kundtjänst finns här: kundtjanst@vitaburncoffee.com, 08-506 443 34 (automatisk telefonsvarare). Det finns inget nummer att ringa för att få prata med en person. Har du beställt kombinationserbjudandet med VitaBurn behöver du avbeställa båda.
  • Öppna inte paketen eller burkarna! Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Om de inte har fått burkarna inom 21 dagar efter beställningen måste du betala fullt pris. Returadressen verkar vara en postbox i England. För att skicka tillbaka paketet behöver du ett RMA-nummer som du måste få från deras kundtjänst.
  • Om kundtjänsten inte är tillmötesgående, spärra ditt VISA-kort så de inte hinner dra den stora summan. Det kan ta så lite som 5 dagar från beställningen. Ja, det är jobbigt att behöva vänta på att få ett nytt, men det är bättre än att tvista med företaget eller banken för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Banken låter dig inte få tillbaka pengarna när de väl dragits, företaget måste ge tillbaka dem frivilligt. Är det ett svinigt företag så kan du fort bli av med mycket pengar.
  • Anmäl företaget till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.
  • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Vad har du för erfarenheter av Pure Detox Plus? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
  • Är orädd för fula företag
  • Stressar, dricker mycket kaffe eller alkohol, eller röker
  • Inte har viktminskning som främsta mål
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar