Skip to main content
Viktvagvisaren

Green Detox

”Drar 1420:- från ditt konto efter 5 dagar”

Green Detox
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING för Green Detox! Det marknadsförs av Formezones, som vid flera tillfällen blivit anmälda för bedrägeri och som Konsumentverket varnar för! 5 dagar efter beställningen kommer de att dra 1420:- för ett medlemskap som få är medvetna om att de ingått.


Tanken bakom Detox är att man vill rensa kroppen på de gifter som samlats med tiden, och som bonus kanske gå ner några kilo. Huvudmålet är att må bättre, bli friskare, få mer energi och leva längre. Det finns olika sätt man kan gå tillväga när man detoxar, allt från örtdrinkar, kompletta detoxkurer, fotbad och kroppsinpackning. Läs mer på vår sida om Detox.

Vi varnar för Green Detox! Vill du istället ha ett detox-piller som säljs styckvis av ett hederligt företag, titta på exempelvis Detox Greens.

Om ditt mål är att gå ner i vikt rekommenderar vi inte detox, utan att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10 som är välkända bantningspiller som säljs utan abonnemang av hederliga företag.

Varför varnar vi för Green Detox?

Vi misstänker starkt att Green Detox är ett bedrägeri, med risk att köparen fastnar i ett dyrt avtal de inte vill ha med svårigheter att säga upp abonnemanget, och avråder därför våra besökare från att köpa det. Företaget bakom, Formezones, har fått många anmälningar på sig och konsumentverket varnar för dem.

Om du har information som visar på att Green Detox säljs av ett schyst företag med klara och tydliga villkor, kontakta oss.

Välkänt blufföretag som konsumentverket varnar för

Green Detox och Rawburn säljs av företaget Formezones med mycket elaka villkor i det finstilta, där köparen förbinder sig att ingå ett abonnemang där Formezones efter 5 dagar drar ytterligare 1420:- från kontot. Formezones har blivit anmälda till konsumentverket upprepade gånger och konsumentverket varnar för Formezones och Green Detox. Konsumentverket skriver bland annat: ”Problemen för konsumenterna börjar kort därefter när de fastnar i avtal de inte vill ha. Det gör att de tvingas betala stora summor i ett abonnemang de inte ens vet att de har ingått. Eftersom konsumenten har betalat provpaketet med sitt kontokort kan företaget fortsätta att dra pengar från kontot. Avtalen är svåra att komma ur eftersom företagen ofta inte svarar på mejl eller telefon.”

Undangömda villkor

Villkoren är svåra att hitta och det framgår inte tydligt i annonsen att du även ingår ett dyrt medlemskap och lovar att inte spärra ditt visakort.

Formuleringen i annonsen är till exempel: ”Ja tack, skicka mig ett introduktionspaket från Green Detox. Jag betalar bara SEK 35:- i expeditionsavgift.” Medlemskapet och extrakostnaden på över tusenlappen nämns ej tydligt.

Välkomsterbjudandet startar dyrt medlemskap

När du köper välkomsterbjudandet påbörjar du samtidigt ett medlemskap i webbklubben formezones.com, där du får e-kokböcker, övningsprogram och coachning. Fem dagar efter beställningen kommer Formezones att dra ytterligare 1420:- från ditt konto för medlemskap i 2 månader samt 2 extra paket Green Detox.

Green Detox pushas under våren 2013 på facebook som ett kombinationserbjudande tillsammans med Rawburn, ett bantningspiller från samma företag med samma elaka villkor.

Besvärlig kundtjänst

Vi har hört flera vittna om att kundtjänsten inte är tillmötesgående. Ibland svarar de inte på mail eller i telefon. När man väl fått kontakt för att säga upp abonnemanget eller ångra köpet har kundtjänsten sagt att abonnemanget nu avslutats men att man ändå måste betala för 2 månaders medlemskap. Det är inte sant. Enligt villkoren har du 14 dagar på dig att säga upp medlemskapet och skicka tillbaka produkterna. Dessutom har du minst 7 arbetsdagar på dig att ångra hela köpet, skicka tillbaka produkten oöppnad och ska få pengarna tillbaka, enligt europeisk konsumentlagstiftning. Stå på dig och hota med att spärra ditt kort samt anmäla dem till polisen och konsumentverket! Här finns villkoren för Green Detox, det avtal du ingick med dem: Villkor för Green Detox

Inget telefonnummer i villkoren eller annonsen

Det är svårt att hitta telefonnummer och kontaktuppgifter till Formezones. I villkoren står endast adress och en emailadress. Vi har lyckats gräva fram telefonnumret, det är 08-40 30 99 86 (de svarar på engelska).

Jag har blivit lurad av Green Detox. Vad gör jag?

Dina rättigheter

Enligt avtalet med GreenDetox har du 14 dagar på dig att säga upp abonnemanget. Då betalar du bara välkomstpaketet och kommer inte behöva betala 1420:- för två månaders medlemskap. Be tydligt i mailet om en bekräftelse på att du avbeställt och att de inte kommer dra mer pengar från ditt konto.

Du kan även ångra hela köpet, inklusive välkomstpaketet. Europeiska konsumentverket säger: ”Du har en lagstadgad ångerrätt på minst 7 arbetsdagar vid distansköp av varor inom EU. Skicka ett ångerbrev till företaget där du förklarar att du inte vill genomföra köpet. Signera inte brevet då det förekommit att bolag kopierar underskrifter. Skaffa gärna kvitto från posten på att du har skickat brevet och spara en kopia av brevet som bevis. Du kan även ångra via e-post om företaget har en e-postadress. Kom ihåg att spara meddelandet som bevis.” (…) ”Har du ångrat köpet, hävs avtalet och du har rätt att få tillbaka pengarna, som du har betalt till företaget och säljaren i sin tur har rätt att få tillbaka varan.”.

Problemet med Green Detox är att de har en besvärlig kundtjänst som ibland påstår att du inte alls får avbeställa nästa paket, eller ångra köpet. Det får du, det är din rätt. Stå på dig. Hänvisa Europeiska lagstiftningen om en 7 arbetsdagars ”cooling off period” där du har all rätt att ångra köpet och returnera varan: Summary of EU legislation on distance contracts and consumers’ right of withdrawal. Förvånansvärt många kunder ger upp och betalar ändå, så Green Detox tjänar massor på de som inte står på sig.

Ifall de inte ger sig utan fortfarande hävdar att du måste betala, kan du spärra kortet och anmäla dem till polisen och konsumentverket. De har ingen rätt att dra pengarna. Se till att du har bevis i form av mail om uppsägning, och skicka tillbaka alla paket oöppnade.

Vad ska jag göra?

Om du misstänker att du blivit lurad när du köpt bantningspiller på Internet ska du göra följande:

 • Säg upp abonnemanget omedelbart, genom att kontakta kundtjänsten. Be om skriftlig bekräftelse att de inte kommer dra pengar för nästa försändelse. Green Detox kundtjänst finns här: 08-40 30 99 86 (på engelska).

  Köpte du kombinationserbjudandet med Green Detox och Rawburn behöver du säga upp båda två.

  Green Detox har tidigare pushats i kombination med Corexin, ett bantningspiller med liknande elaka villkor. Köpte du det kombinationserbjudandet behöver du även säga upp Corexin, läs på vår sida om Corexin hur du gör det.

 • Öppna inte paketen eller burkarna! Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Maila företaget en kopia på sändningskvittot och säg att du säger upp ditt abonnemang omedelbart. Kräv att de mejlar dig ett uppsägningskvitto så att du är på den säkra sidan.

  Formezones
  Postboks 845
  9100 Aalborg
  Denmark

 • Om kundtjänsten inte är tillmötesgående, spärra ditt VISA-kort så de inte hinner dra den stora summan. Det kan ta så lite som 5 dagar från beställningen. Ja, det är jobbigt att behöva vänta på att få ett nytt, men det är bättre än att tvista med företaget eller banken för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Är det ett svinigt företag så kan du fort bli av med mycket pengar.
 • Anmäl företaget till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.
 • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Vad har du för erfarenheter av Green Detox? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
 • Är orädd för fula företag
 • Kommer ihåg att säga upp abonnemanget inom 2v
 • Vill rengöra kroppen på slaggprodukter
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar