Skip to main content
Viktvagvisaren

Corexin

”Minskar kolhydratupptaget och sänker GI:t”

Corexin
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

Corexin har slutat säljas i Sverige. Dess aktiva ingrediens, Gröna Kaffebönor, har dock visat sig leda till viktnedgång. Titta i stället på andra produkter med samma aktiva ingrediens, såsom Core Green Coffee och Green Coffee Pure

Corexin innehåller klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Det gör att blodsockerpåslaget efter en måltid blir lägre, vilket i sin tur gör att mindre fett lagras. Kroppen tar även upp mindre socker ur maten och när kroppen ska hämta lagrad energi tas det från fettreserverna istället för sockerreserverna. Som konsekvens går man ner i vikt.

Klorogensyra har vetenskapligt bevisad effekt och passar speciellt bra att kombinera med mat med lågt GI. Läs mer om gröna kaffebönor här.

Frågor och svar om Corexin

Corexins aktiva ämne är klorogensyra, som finns i gröna, omogna kaffebönor. Klorogensyra hämmar kroppens upptag av glukos ur maten, så att blodsockernivån blir lägre och mindre energi lagras efter en måltid. Den saktar också ner delar av glukoscykeln så mindre glykogen (lagrad energi) omvandlas till glukos (blodsocker), vilket även det sänker blodsockret.

Genom att dricka stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, minskar man risken för att utveckla typ 2 diabetes. Troligtvis beror detta på klorogensyran i kaffet. Men att dricka så mycket kaffe ger stora mängder koffein, vilket påverkar kroppen negativt. Corexin innehåller flera gånger mer klorogensyra än vad man normalt får i sig via kaffe, utan koffeinets negativa effekter. Rostningen av kaffebönor förstör också delar av klorogensyran, vilket man undviker genom att Corexin utvinns ur gröna, orostade kaffebönor. Corexin innehåller inget koffein.

Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet.

Läs mer om gröna kaffebönor på vår ingredienssida om gröna kaffebönor eller på Gröna Kaffebönor.se.

Ja. Det är vetenskapligt bevisat, både i laboratorium och på försökspersoner, att klorogensyra gör att blodsockernivån blir lägre efter en måltid.

I olika dubbelblindstudier har överviktiga personer i snitt gått ner ca 5 kg efter 60 dagar ätandes klorogensyra, jämfört med bara 2.8 kg för placebogruppen.

Det är vetenskapligt bevisat att klorogensyra verkligen påverkar glukosupptaget och blodsockret. Det finns ett nästintill identiskt preparat, Svetol, som säljs i Europa. Deras tillverkare har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, mot placebogruppen som gick ner 2.8 kg under samma tid, så det verkar onekligen fungera.

I en japansk studie på människor och råttor med högt blodtryck visade sig klorogensyra sänka blodtrycket. Det stod inget om någon viktminskning, men studien fokuserade främst på blodtryck och det framgår inte om försökspersonerna var överviktiga.

Klorogensyra är en antioxidant. Antioxidanter verkar positivt på kroppen inom ett antal områden. Kaffe minskar även risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis på grund av klorogensyran.

VARNING! Corexin säljs med mycket elaka villkor i det finstilta, där man i välkomstpaketet för 35:- förbinder sig att köpa varor för ytterligare 1400:-. Företaget bakom Corexin har blivit anmälda upprepade gånger till konsumentombudsmannen och de gick i konkurs i november 2012. Nu har Corexin återuppstått och de fortsätter med samma scam, nu genom annonser på facebook. Köp inte Corexin om du inte har lusläst det finstilta och är helt klar över vad du ger dig in på.

Vi rekommenderar att istället välja ett annat bantningspiller med klorogensyra. Core Green Coffee och Green Coffee Pure är i princip identiska med Corexin och säljs utan abonnemang av ett hederligt företag.

Corexin säljs i skrivande stund (8 mars 2013) via annonser på facebook samt på tillverkarens hemsida.

Läs i stället vår översikt om bantningspiller för att hitta vad som passar just dig bäst, eller testa de populära Bodyfat Burner Night eller Burn X10

Absolut inte. De har blivit anmälda upprepade gånger till konsumentombudsmannen, bland annat av oss på Viktvägvisaren, för sina oetiska och sviniga villkor i det finstilta.

Efter massiv kritik från svenska och danska konsumentombudsmannen gick Formlife till slut i konkurs i november 2012. I februari 2013 har Formlife ha återuppstått under namnet Health Care Payment (Health C-P). De annonserar för Corexin på facebook samt sin hemsida och har samma sviniga villkor som före konkursen.

Öppna inte välkomstpaketet! Du har 14 dagars ångerrätt och kan skicka tillbaka paketet så länge produkten inte har använts, helst ska paketet vara oöppnat. Betala porto själv och skicka paketet tillsammans med en lapp med namn, adress, e-mail och ordernummer till:

Health Care Payment
Postboks 313
9100 Aalborg
Denmark

Kontakta genast Health-C-P, hävda din ångerrätt och avbeställ abonnemanget. Deras kundtjänst finns här: https://www.health-c-p.com/index.php?p=4 Kundtjänsten har tyvärr rykte om sig att vara otrevlig och inte gå med på den ångerrätt du har på 14 dagar. Stå på dig.

14 dagar efter att du beställt välkomstpaketet kommer Health-C-P att skicka det ordinarie paketet samt dra 1398:- från ditt visakort. Om de inte hunnit dra pengarna än, kan du skynda dig att spärra kortet. Det kan vara lättare än att försöka få tillbaka pengarna i efterhand.

Det finstilta för Corexin, det vill säga det du gick med på när du köpte välkomsterbjudandet, finns här. Klicka ”villkor” nere till höger.

Anmäl gärna Corexin till konsumentombudsmannen om du känner dig lurad.

Har du tips över vad mer man kan göra, hör av dig så lägger jag upp infon här!

Köpte du kombinationserbjudandet med Corexin och Life Detox:
Dessa två piller säljs av samma företag, med samma elaka villkor i det finstilta. Säg upp Life Detox abonnemanget omedelbart på samma sätt som Corexin. Annars kan du bli skyldig dem 2 x 1 398:-, det vill säga 2 796:-.

Köpte du kombinationserbjudandet med Corexin och Green Detox:
Corexin och Green Detox säljs av olika företag, så du behöver kontakta båda. För Corexin, se detaljerna ovan. För Green Detox heter företaget Formezones. Reglerna för Green Detox är ungefär likadana som för Corexin, så gör samma saker mot Formezones som mot Health-C-P:
Formezones.com
Telefon: 08 40 30 99 86 (på engelska)
Email: support@formezones.com

Formezones
Postboks 313
9100 Aalborg
Denmark

Formezones har generellt något elakare villkor än Corexin, de drar pengar för nästa paket efter bara 5 dagar, men det är oklart vad som gäller för kombinationserbjudandet om de båda produkterna.

Gjordes köpet före november 2012:
Eftersom Formlife har gått i konkurs och konkursboet avslutats tror jag inte det är något man kan göra. Betala ingenting till dem.

Här är Konsument Europas pressmeddelande om Formlifes konkurs, med information till konsumenter med krav mot konkursboet.

Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Corexin ska fungera.
I första paketet följer det med ett introduktionshäfte och med andra paketet kommer boken ”Corexin – en slankare livsstil”. Det är troligt att det står kostråd där. Jag har inte hittat några speciella regler om vad du får eller inte får äta upplagda på nätet. Min personliga kommentar är att eftersom Corexin syftar till att minska kroppens kolhydratupptag vore det rimligt om det kombinerades med en låg-kolhydrat diet eller någon GI-diet.
Nej. Trots att Corexins aktiva substans klorogensyra utvinns ur gröna kaffebönor innehåller inte Corexin koffein.
  • Klorogensyra har visat sig effektiv och ge viktnedgång i flera studier, så det är ingen bluff.
  • Eftersom klorogensyra är en antioxidant är det bra för hela kroppen
  • Oseriöst bluff-företag med sviniga villkor. Läs det finstilta riktigt noga innan du beställer. Eller välj ett annat banntingspiller med klorogensyra, såsom Core Green Coffee och Green Coffee Pure som är i princip identiska med Corexin och säljs utan abonnemang av ett hederligt företag.
  • Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett viktminskningspreparat som Corexin är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra bantningsmetoder, såsom en sundare livsstil.
  • En risk är att det blir dyrt i längden och du bara får några kilos viktnedgång för pengarna
  • Är du inte överviktig är det inte säkert att du tappar i vikt
Klorogensyrapiller tillhör den grupp bantningspiller som sänker GI:t och blockerar kolhydrater och finns bland annat i Core Green Coffee och Green Coffee Pure.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Köp inte Corexin om du inte har lusläst det finstilta och är helt klar över vad du ger dig in på. Vi rekommenderar att istället välja ett annat bantningspiller med klorogensyra. Core Green Coffee och Green Coffee Pure är i princip identiska med Corexin och säljs utan abonnemang av ett hederligt företag.

Du kan även läsa vår översikt om bantningspiller för att hitta vad som passar just dig bäst, eller testa de populära Bodyfat Burner Night eller Burn X10

Var inte bantningspiller med klorogensyra något för dig? Titta runt på sajten eller läs vår översikt om bantningspiller så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Följer GI-principen
  • Föredrar naturmedel
  • Vill ha bevisad effekt
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar