Skip to main content
Viktvagvisaren

Hunger


Hungern – din största fiende!

Det ligger nära till hands att helt enkelt sluta äta, eller kraftigt dra ner på portionerna om du vill gå ner i vikt. Kroppen har dock en försvarsmekanism som ska skydda oss mot svältdöden, nämligen hungern. Det fungerar så här:

Ju färre kalorier du låter kroppen få desto hungrigare blir du. Kroppen förstår inte att du försöker gå ner i vikt utan tror att det är hungersnöd, och din hjärna börjar mer och mer fokusera på att hitta mat. Suget efter mat blir rent fysiskt; ju färre kalorier du äter desto hungrigare blir du. Nu talar jag inte om att du känner dig ”lite sugen” på något sött efter maten, utan om att du mår rent fysiskt dåligt, inte kan tänka klart och att det enda som du funderar på är mat, mat och åter mat.

Detta innebär: om du försöker hålla en diet där du drar ner riktigt mycket på kalorierna ska du vara beredd på att konstant kämpa mot hungern. Drar du ner alltför mycket på kalorierna är risken dessutom att du hamnar i svält och jojo-bantning.

Det finns andra metoder att gå ner i vikt som tar hänsyn till detta och ser till att hålla hungern borta; läs exempelvis om att gå ner i vikt genom att minska på kolhydraterna, äta mat med lägre GI, eller öka fettförbränningen.

Även Hoodia Gordonii, ett naturmedel, har visat sig hålla hungern borta. Det återfinns i bland annat Diet Fiber.

Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar