Skip to main content
Viktvagvisaren

Life Detox

”VARNING! De kommer ta 1398:- från ditt konto!”

Life Detox
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Life Detox säljs med mycket elaka villkor, där man luras tro att välkomsterbjudandet bara kostar 35:-. Men 7 dagar senare skickar de ett ordinarie paket för 1398:- som du enligt avtalet är skyldig att betala. Konsumentverket varnar för Life Detox.

Tanken bakom Detox är att man vill rensa kroppen på de gifter som samlats med tiden, och som bonus kanske gå ner några kilo. Huvudmålet är att må bättre, bli friskare, få mer energi och leva längre. Det finns olika sätt man kan gå tillväga när man detoxar, allt från örtdrinkar, kompletta detoxkurer, fotbad och kroppsinpackning. Läs mer på vår sida om Detox.

Vi varnar för Life Detox! Vill du istället ha ett detoxpiller som säljs styckvis av ett hederligt företag, titta på exempelvis Detox Greens.

Om ditt mål är att gå ner i vikt rekommenderar vi inte detox, utan att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10 som är välkända bantningspiller som säljs utan abonnemang av hederliga företag.

Varför varnar vi för Life Detox?

Life Detox säljs med elaka villkor, där det är lätt att tro att paketet kostar 35:-. I verkligheten förbinder man sig att köpa även nästa paket för 1398:-. Företaget bakom, FormLife, har fått många anmälningar på sig och konsumentverket varnar för dem. Efter kritikerstormen lades Formlife ner, men nu har det återuppstått under namnet Health C-P och fortsätter att sälja Life Detox med nästan lika elaka villkor.

Om du har information som visar på att Health C-P numera är ett schyst företag med klara och tydliga villkor, kontakta oss.

Tvingande extraköp

Utifrån annonsen är det lätt att tro att man köper ett välkomsterbjudande för 35:-. Men i det finstilta framgår att 7 dagar efter det första paketet skickas ett till paket, med 2 månaders förbrukning, och de drar samtidigt ytterligare 1398:- från ditt konto. Du godkänner detta när du klickar i rutan att du läst villkoren. Alltså förbinder du dig att betala även det andra, dyra paketet.

Förut var denna information dold långt ner i det finstilta, men nu har de förbättrat sig något och det kan även stå i annonsen.

Life Detox pushas under våren 2013 på facebook som ett kombinationserbjudande tillsammans med Corexin, ett bantningspiller från samma företag med samma elaka villkor. Då kan du bli betalningsskyldig för 2 stycken extrapaket à 1398:-, d.v.s. 2 796:-.

Krånglande kundtjänst

Vi har hört flera vittnesmål om att kundtjänsten inte är tillmötesgående. De har förvägrat kunden den ångerrätt han haft rätt till och hävdat att ångerrätten inte gäller, samt hänvisat till villkor som inte står i deras finstilta.

Konsumentverket varnar för Life Detox och dess tillverkare

Konsumentverket skrev 2012 bland annat: ”Många konsumenter har beställt gratisprov, provpaket eller välkomstpaket för 29 kronor som genom dolda eller finstilta villkor påstås vara en prenumeration där konsumenten måste köpa ytterligare en försändelse för 1 194 kronor.

Åtskilliga konsumenter har också förvägrats sin lagstadgade ångerrätt och debiterats kostnaden för den andra försändelsen, trots att de direkt efter beställningen av välkomstpaketet meddelat FormLife om utnyttjandet av ångerrätten.” (…) ”Företaget kritiseras även för sin marknadsföring, bland annat på Facebook och genom hemsidor, då annonserna utformats för att likna konsumentnyheter.”

Marknadsförs med bluffreportage

Life Detox marknadsförs bland annat med hjälp av bluffreportage (läs mer om bluffreportage här), med falska vittnesmål om viktnedgång. Dessa bluffreportage pushas på Facebook våren 2013 som dubbelerbjudande med Life Detox i kombination med Corexin, ett bantningspiller från samma företag med samma elaka villkor.

Bluffreportage betyder i sig inte att det är något fel på Life Detox, eftersom företagen som skriver dessa bluffreportage för det mesta inte jobbar direkt med tillverkaren. De som skriver bluffreportaget gör det för att tjäna provision på produkterna som säljs. Det tyder dock på dåligt omdöme hos företaget bakom Life Detox att inte kolla sina marknadsföringskanaler bättre.

Jag har blivit lurad av Life Detox. Vad gör jag?

När du handlar inom Sverige har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp och behöver då bara betala returportot. Om du handlar från utlandet bör du kontrollera om du kan ångra dig och vilka kostnader du i så fall måste stå för. Inom EU har du dock alltid minst 7 arbetsdagars ångerrätt. LifeDetox säljs från Danmark, men det är oklart vilken lagstiftning som gäller.

Gick du på erbjudandet och ångrar dig kan du göra följande:

  • Kontakta kundtjänsten omedelbart och säg upp abonnemanget. Life Detox säljs av Health C-P. Kräv att de mejlar dig ett uppsägningskvitto så att du är på den säkra sidan. Enligt deras villkor har du 14 dagar på dig från beställningen att säga upp abonnemanget. Enligt svensk konsumentlagstiftning har du däremot 14 dagar på dig från att ha mottagit paketet att ångra hela köpet, skicka tillbaka produkterna oöppnade och få pengarna tillbaka. Det gäller alltså hela avtalet, även välkomsterbjudandet. Health C-P har rykte om sig att ha en krånglande kundtjänst som hävdar att du inte har ångerrätt. Stå på dig!
  • Öppna inte paketen eller burkarna! Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Maila företaget en kopia på sändningskvittot och säg att du säger upp ditt abonnemang omedelbart. Kräv att de mejlar dig ett uppsägningskvitto så att du är på den säkra sidan.
  • Spärra ditt VISA-kort om de inte hunnit dra den stora summan än. Det kan ta så lite som 5 dagar från beställningen. Ja, det är jobbigt att behöva vänta på att få ett nytt, men det är bättre än att tvista med företaget i åratal för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Är det ett svinigt företag så kan du fort bli av med mycket pengar.
  • Anmäl företaget till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.
  • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Vad har du för erfarenheter av Life Detox? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
  • Är orädd för oärliga förtag
  • Spärrar sitt kort direkt efter köp
  • Vill rensa kroppen från slaggprodukter
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar