Skip to main content
Viktvagvisaren

LEARN-metoden

”Amerikansk Lågfett-diet”

LEARN-metoden
brand-logo
Langsikting
b6.png
Effektivitet
b8.png
Latt
b7.png
 
1-10-combine
brand-logo
Langsikting
b6.png
Effektivitet
b8.png
Latt
b7.png
 
1-10-combine

LEARN-dieten är en metod som bygger på låg-fett principen som kommer från USA. Här kan du hitta frågor och svar om LEARN-dieten.

Frågor och svar om LEARN

LEARN-metoden bygger på att du ska dra ner på fettet och i stället äta mer kolhydrater. Samtidigt ska du förändra din livsstil på olika sätt. Genom att minimera fettet får du i dig färre kalorier än du gör av med och kroppen börjar nalla på kroppens fettreserver, vilket ju är målet.

Systemet sammanfattas med LEARN-dietens bokstäver, som står för Lifestyle, Exercise, Attitudes, Relationships, and Nutrition, vilket kan översättas till Livsstil, Träning, Attityder, Förhållanden och Näringslära.

Med LEARN-metoden drar du ner på fettet och äter i stället mer kolhydrater.

Om du väljer att testa dieten får du detaljerade menyer att följa så att det ska bli lättare att äta ”rätt”. Målet är att det nya sättet att äta på ska bli en vana du följer livet ut.

Träning är en av grundpelarna i LEARN-metoden. Genom att träna regelbundet ökar du mängden energi som kroppen gör av med och därmed behöver kroppen nalla på reservfettet.
Om du lyckas med att i grunden ändra din livsstil enligt LEARN-metoden kommer du att nå en permanent lägre vikt.
Nackdelen med LEARN-metoden är att den kräver mycket engagemang och att du ska förändra många av dina invanda beteenden samtidigt. Detta gör att den kan vara svårare att hålla än andra dieter som normalt bara kräver att du ändrar en vana åt gången: äta annorlunda, träna mer eller börjar räkna kalorier eller kolhydrater.
Om du bestämmer dig att testa dieten bör du läsa på för att undvika att göra fel i detaljerna och därför misslyckas. Du kan läsa om LEARN-dieten i boken ”The Learn Program for Weight Management”, av Kelly D. Brownell, men den verkar ha slutat säljas i Sverige.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
När du går på diet tar bort något från din kost, med ökad risk för bristsjukdomar. Därför bör du alltid komplettera med en effektiv multivitamintablett.

Det finns andra dieter som liksom LEARN-dieten bygger på att dra ner på kalorierna. Jämför med Alli (bantningspiller och diet), Ornish-metoden(vegetarisk) eller Allévometoden (pulverdiet).
Saknar du en fråga? Skicka mig ett mail!
Passar dig som:
  • Tror på lågfett
  • Har mycket viljestyrka
  • Kan träna ofta
Hjälp på traven
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar