Skip to main content
Viktvagvisaren

Green Coffee Fresh

”Varning för dyrt abonnemang”

Green Coffee Fresh
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

Green Coffee Fresh är ett piller med extrakt av Gröna Kaffebönor, ett bantningsmedel som fungerar. Dess aktiva ingrediens heter Klorogensyra och har i vetenskapliga studier lett till en viktminskning på 5 kilo på två månader, med minskat blodsockerpåslag efter maten, och därmed minskad hunger och fettlagring.

VARNING! Green Coffee Fresh säljs av ett företag som är svartlistat för bedrägerier, vilseledande marknadsföring, undangömda villkor och svårnådd kundtjänst. Konsumentverket varnar för företagets produkter.

Vi rekommenderar i stället produkter från hederliga svenska företag med samma huvudingrediens som Green Coffee Fresh, som exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Läs recensioner av de produkter vi rekommenderar här: Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Frågor och svar om Green Coffee Fresh

Det aktiva ämnet i Green Coffee Fresh är klorogensyra som utvinns ur gröna, omogna kaffebönor. Klorogensyran hämmar sockerupptaget och saktar ner delar av sockercykeln. Det gör att det totala kaloriupptaget minskas och att blodsockertoppen efter maten blir mindre, ungefär som ifall du ätit mat med lågt GI, vilket leder till viktnedgång.

Klorogensyrans effekt har bevisats i flera studier. Gröna kaffebönor passar speciellt bra att kombinera med GI-kost på grund av sin GI-sänkande effekt.

Studier har visat att klorogensyra kan sänka blodsockerpåslaget efter en måltid med upp till 31% samt kan ge en viktnedgång på uppemot 5 kg på 60 dagar.

Det har visat sig att personer som dricker stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, har minskad risk att utveckla typ 2 diabetes. Troligtvis beror detta på klorogensyran i kaffet. Men att dricka sådana mängder kaffe ger mycket koffein, vilket påverkar kroppen negativt. Green Coffee Fresh innehåller flera gånger mer klorogensyra än vad man normalt får i sig via kaffe, utan koffeinets negativa effekter. När vanligt kaffe rostas så förstörs delar av klorogensyran. Därför utvinns extraktet ur gröna, orostade kaffebönor som innehåller mycket klorogensyra och lite koffein. Extrakt av gröna kaffebönor innehåller mindre än 5% koffein.

Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet.

Ja, troligtvis. Det är vetenskapligt bevisat, både i laboratorium och på försökspersoner, att klorogensyra ger lägre blodsockernivå efter en måltid. Ifall förpackningen innehåller extrakt av gröna kaffebönor, vilket det verkar som i annonsen, så fungerar det.

I en vetenskaplig studie av klorogensyra gick de överviktiga försökspersonerna ner i snitt 5 kg på 60 dagar, jämfört med bara 2.8 kg för placebogruppen.

Varning! Green Coffee Fresh introduktionserbjudande för 49:- kommer med ett abonnemang. Om du inte säger upp abonnemanget inom 14 dagar tvingas du betala 6 ytterligare månadsförbrukningar för totalt 2 176:-.

Nej, du kan inte lita på företaget. Finska konsumentverket varnar för företaget (Xellim Oü / Regimen Oü / Vitality Club) och deras provpaket med abonnemang. Totalsumman på 2 225:- framgår inte i annonsen, enbart i de finstilta villkoren. Det står inte heller i annonsen att du beställer ett abonnemang, bara i villkoren.

Troligtvis kommer många att beställa provpaketet och tro att det bara kommer att kosta 49:-, sedan bli av med ytterligare 2 176:- för ett abonnemang de inte ville ha.

Eftersom företaget är baserat i Tallinn, Estland kommer du inte att ha svenskt konsumentskydd och polisanmälningar försvåras.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.

Green Coffee Fresh kallas även Grönt kaffe & Konjac i annonsen. Vitality Club, också känt som Regimen Oü, lockar med produkter som kallas Green Coffee Fresh, African Mango, Raspberry Ketone, Acai Berry, Omega1000mg, Silky Step, Queenlash och Hair, Skin & Nails.

Vi på Viktvägvisaren rekommenderar INTE Green Coffe Fresh på grund av risken att luras in i ett dyrt abonnemang. Vi rekommenderar att du istället köper gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Det är vetenskapligt bevisat att klorogensyra verkligen påverkar glukosupptaget och blodsockret. Det finns ett annat bantningspiller med klorogensyra, Svetol, som säljs i Europa. Deras tillverkare har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, medan placebogruppen gick ner 2.8 kg under samma tid, så det verkar onekligen fungera.

En studie av American Chemical Society visade att överviktiga försökspersoner går ner cirka 10% av sin kroppsvikt på 22 veckor med gröna kaffebönor. Två timmar efter måltid var blodsockret 31% lägre i gruppen som ätit extrakt av gröna kaffebönor, jämfört med placebogruppen. Läs mer om studien här.

I en japansk studie på människor och råttor med högt blodtryck visade sig klorogensyran sänka blodtrycket. De undersökte inte om det gav viktminskning.

Klorogensyra är en antioxidant. Antioxidanter är bra för kroppen inom ett antal områden. Kaffe minskar även risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis på grund av klorogensyran i kaffet.

I de finstilta villkoren i annonsen står det att det billiga prova-på-erbjudandet startar ett abonnemang, som kommer att pågå i ett halvår utan att du har möjlighet att säga upp det. De kommer att skicka dig två paket med 3 månadsförbrukningar i varje, för 1088:- per paket. Den informationen är undangömd och framgår inte i annonsen vilket gör att många blir lurade.

Finska och svenska konsumentverket varnar för Green Coffee Fresh och företaget bakom (Xellim Oü).

 • Skicka en skriftlig reklamation till företaget i vilken du meddelar att du bestrider betalningskravet. Motivera till exempel på följande sätt: ”Jag har utifrån en annons beställt ett produktprov och betalt dess expeditionskostnader. Jag har inte beställt någonting annat”. Skicka det till se@greencoffeefresh.com. Spara reklamationen du skickar.
 • Kontrollera på fakturan vem betalningsmottagaren är och skicka reklamationen per e-post även till faktureraren. Du är inte skyldig att lämna din reklamation på en ”officiell” besvärsblankett, som säljaren eventuellt kräver. Ett e-postmeddelande räcker. Kom ihåg att spara en kopia av meddelandet du skickar.
 • Anmäl dem till konsumentverket och polisen för ”Negativ avtalsbindning efter beställning av provpaket”.
 • Du kan spärra ditt visakort för att förhindra dem att dra mer pengar.
 • Om fakturan överförs till inkasso, ska du reklamera indrivningen per e-post till inkassoföretaget. Enligt lagen har inkassoföretaget inte rätt att fortsätta indrivningen om konsumenten bestrider sin skyldighet att betala en faktura och motiverar sitt beslut.

Det kan kanske i vissa fall gå att få banken att ge tillbaka pengarna. Kontakta din bank och förklara situationen. De kan vilja ha kopia på polisanmälning eller mail.

Här finns Green Coffee Fresh’s kundtjänst:
se@greencoffeefresh.com
Inget telefonnummer (om du vet deras telefonnummer, snälla kontakta oss!)

Företagsnamn:
Xellim Oü / Regimen ou / Vitality club
Registration No. 12532647
VAT: EE101677471 (=organisationsnummer)

Postadress:
Xellim Oü
Reg. no: 12532647
Türi tn 6a
Harjumaa 11313 Tallinn
ESTLAND

Adress för returpaket:
”Customer return”
X001
Mustamäe kandekeskus
Söpruse pst 209/211
EE-13419 TLN
Europe

De lockar med produkter som kallas Green Coffee Fresh, African Mango, Raspberry Ketone, Acai Berry, Omega1000mg, Silky Step, Queenlash och Hair, Skin & Nails och Konjak Superfiber.

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Här finns de finstilta villkoren du gick med på när du beställde provpaketet:
http://grontkaffe.com/leveransvillkoren.pdf

Här är annonsen du troligtvis beställde ifrån:
http://grontkaffe.com/

Här är finska konsumentverkets varning för företaget och dess produkter:
Vilseledande marknadsföring gällande bantningsprodukterna Glucomannan och Vihreä kahvi (Green Coffee)

Vi rekommenderar INTE Green Coffee Fresh p.g.a:
 • Finska konsumentverket varnar för företaget samt deras produkter
 • Risk att bli lurad in i ett dyrt abonnemang
 • Företaget ligger i Estland så du saknar svenskt konsumentskydd

Vi rekommenderar att du istället köper gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Klorogensyra kan sänka blodtrycket enligt en studie där människor med högt blodtryck fick klorogensyra. Det är inte undersökt om det även gäller människor med lågt blodtryck.

Ifall du tar medicin för diabetes, kommer du behöva att justera medicindosen eftersom klorogensyran sänker blodsockerpåslaget. Rådgör med din läkare.

Gröna kaffebönor innehåller små mängder koffein, mindre än 5%.

Bantningspiller rekommenderas aldrig till de under 18 år, gravida eller ammande eftersom det inte har undersökts hur de kan påverkas av ingredienserna.

Nej, du måste inte träna när du äter Green Coffee Fresh.

När du går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Nej. Du kan äta precis som vanligt.

Min tanke är att eftersom Green Coffee Fresh har som mål att minska kroppens kolhydratupptag vore det rimligt om det kombinerades med en diet fattig på just kolhydrater eller en GI-diet. Detta är dock inget som tillverkaren säger.

Eftersom klorogensyra framställs av omogna gröna kaffebönor innehåller det knappt något koffein. Normalt innehåller extrakt av gröna kaffebönor mindre än 5% koffein. Tillverkaren säger ”Medlet kan även användas av de som inte kan inta koffein”.
 • Klorogensyra har visat sig effektiv och ge viktnedgång i flera studier, så det är ingen bluff.
 • Eftersom klorogensyra är en antioxidant är det bra för hela kroppen.
 • Svartlistat. Finska konsumentverket varnar för företaget och deras prova-på-paket med abonnemang.
 • Lurar in folk i ett dyrt abonnemang utan att det framgår tydligt i annonsen.
 • Tvivelaktiga marknadsföringsmetoder genom bluffreportage på facebook.
 • Företaget ligger i Estland vilket försvårar anmälningar till polis och konsumentverk.
Deras sviniga, undangömda abonnemangsvillkor och att de är svartlistade av Finska konsumentverket.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Du kan kombinera Green Coffee Fresh med en hungerdämpare såsom Diet Fiber..

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Vill du gå ner i vikt men vet inte riktigt hur kan du läsa våra artiklar ”Vilken vikttyp är du?” och ”Vilket bantningspiller är bäst?”.

Här finns Green Coffee Fresh’s kundtjänst:
se@greencoffeefresh.com
Inget telefonnummer (om du vet deras telefonnummer, snälla kontakta oss!)

Företagsnamn:
Xellim Oü
Registration No. 12532647
VAT: EE101677471 (=organisationsnummer)

Postadress:
Xellim Oü
Reg. no: 12532647
Türi tn 6a
Harjumaa 11313 Tallinn
ESTLAND

Adress för returpaket:
”Customer return”
X001
Mustamäe kandekeskus
Söpruse pst 209/211
EE-13419 TLN
Europe

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Här finns de finstilta villkoren du gick med på när du beställde provpaketet:
http://grontkaffe.com/leveransvillkoren.pdf

Här är annonsen du troligtvis beställde ifrån:
http://grontkaffe.com/

Här är finska konsumentverkets varning för företaget och dess produkter:
Vilseledande marknadsföring gällande bantningsprodukterna Glucomannan och Vihreä kahvi (Green Coffee)

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Vissa av bilderna på denna sida används under Creative Commons License. Här finns en komplett lista på dessa bilder och rättigheter.

Passar dig som:
 • Är orädd för fula företag
 • Kommer ihåg att säga upp abonnemanget inom 2v
 • Vill ha bevisad effekt
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar