Skip to main content
Viktvagvisaren

Zenjaki

”Skruvar upp fettbrasan”

Zenjaki
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Zenjaki verkar inte längre säljas i Sverige! Titta i stället på andra piller med wakame, som exempelvis Better You Fitness Kapslar

Zenjaki innehåller wakame som är en näringsrik ätlig brunalg som är vanlig i ostasiatisk matlagning, bland annat i japansk misosoppa. Wakame ökar fettförbränningen på både kort och lång sikt genom att ändra det sätt som kroppen bränner fett, något som bevisats i vetenskapliga tester. Dessutom innehåller Zenjaki CLA, chili, krom och grönt té som kortsiktigt ökar ämnesomsättningen ytterligare.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Zenjaki: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Zenjaki

Zenjaki hjälper dig att gå ner i vikt på 5 olika sätt:
 • Wakame, en japansk brunalg, ökar kroppens fettförbränning. Studier visar att metabolismen ökar upp till 24%.
 • CLA, en fettsyra som är vanlig i rött kött och omvandlar kroppsfett till muskler.
 • Chili, som dämpar aptiten samt ökar förbränningen i kroppen.
 • Krom. Vid krombrist får man blodsockersvängningar, extra krom hjälper till att förebygga det.
 • Grönt té, som innehåller antioxidanter, minskar kolesterolet och ökar förbränningen.

Wakame är den kraftfullaste av Zenjakis beståndsdelar och effekten är vetenskapligt bevisad. I en studie på överviktiga ryska kvinnor gick de som åt Wakame ned 6.6 kg på 16 veckor, jämfört med 1.3 kg i kontrollgruppen.

Wakames effekt kommer gradvis, så det tar några veckor innan ämnesomsättningen ökat så mycket att det syns på vågen. Effekten ökar över tiden.

Just Zenjakis kombination av ämnen har inte studerats, men vi kan ta och titta på beståndsdelarna:

Wakame (fucoxantin)
I en studie möss ledde behandling med Wakame till en viktminskning på 5-10%.

I en rysk dubbelblindstudie (randomiserad, placebokontrollerad) på 150 feta kvinnor lät man dem äta 1,800 kcal per dag samt Wakame eller placebo. De som åt Wakame gick ner i snitt 6,6 kg på 16 veckor, medan de som åt placebo gick ner 1,3 kg. Kvinnorna som åt Wakame fick också sänkt blodtryck, leverfetter och triglycerider. Studien visade att Wakame ökade deras metabolism med 18-24% beroende på dos. Jämförelsevis kan man nämna att grönt té, som är känt för att öka metabolismen, bara ger en ökning på 4%.
Så Wakame har bevisad effekt och leder till viktminskning.

CLA
Flera oberoende studier på möss har visat att CLA ger en stor omfördelning från fett till muskler. På människor är resultaten svagare, med en minskning av andelen kroppsfett på 3-9%.

Chili
Capsaicin, som finns i chilipeppar, aktiverar sympatiska nervsystemet (SNS) och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer. Därmed ökar kroppstemperaturen och värmeutstrålningen. Just efter en capsaicin-måltid spenderade kroppen 23% mer energi än utan capsaicin. Testpersonerna åt dessutom betydligt färre kalorier om de ätit en förrätt med capsaicin, eftersom capsaicin ger mättnadskänsla. Det totala dagliga kaloriintaget reducerades 10-16% i två dagar efter en chilistark måltid, utan skillnad i mättnadskänsla.

Krom
Människor med krombrist kan uppleva blodsockersvängningar. Om de äter extra krom kommer det ge dem en planare blodsockerkurva. För de som ej har krombrist är dock effekten minimal. Tillverkare av bantningspiller älskar att beskriva krom som utjämnande för blodsockret, men det är alltså bara för ett fåtal personer.

Grönt té
Grönt te ökar det sympatiska nervsystemets (SNS) aktivitet och värmeutstrålning. Både koffeinet och ämnet catechin i grönt te påverkar SNS positivt. I en studie där man fick grönt té, koffein motsvarande innehållet i grönt té, eller placebo ökade kroppens dagliga energiomsättning med 4% med grönt té. En tremånadersstudie på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%. Flertalet liknande studier har visat på viktminskning och minskning av procentandelen kroppsfett.

Zenjaki verkar inte säljas i Sverige längre! Ta istället en titt på vår översikt om bantningspiller för att se vad som passar just dig, eller läs om andra populära bantningspiller såsom Bodyfat Burner Night eller Burn X10
 • Det är ett skonsamt piller, dess dominanta ingrediens Wakame har ätits i tusentals år av japaner.
 • Vetenskapligt bevisad effekt – det fungerar och är effektivt.
 • Några av de positiva effekter som tillverkaren hävdar finns av Zenjaki kan jag inte hitta vetenskapliga belägg för (t.ex. att det hämmar upptaget av komplexa kolhydrater och fett, samt att chili tar bort slaggprodukter) vilket sänker förtroendet för företaget.
 • Det tar några veckor innan Zenjaki skruvat upp metabolismen tillräckligt för att det ska märkas.
Nej, det är i princip tomt på listan över biverkningar.
Som vanligt med bantningspiller ska det inte användas av gravida, ammande eller personer under 18 år. Personer med sjukdomar relaterade till sköldkörteln, hjärta eller diabetes 2 bör kontrollera med sin läkare före intag.
Vad du vill, det finns inga speciella rekommendationer för kost.
Jag lyckas inte hitta denna information. Läs noggrant på förpackningen.
Enligt tillverkaren ska Zenjaki inte användas av gravida, ammande eller personer under 18 år. Personer med sjukdomar relaterade till sköldkörteln, hjärta eller diabetes 2 bör kontrollera med sin läkare före intag.
Nej.
Zenjaki skruvar främst upp ämnesomsättningen, både på kort och lång sikt. Det är dock ett relativt skonsamt bantningspiller då det inte innehåller synefrin.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Zenjaki verkar inte säljas i Sverige längre! Ta istället en titt på vår översikt om bantningspiller för att se vad som passar just dig, eller läs om andra populära bantningspiller såsom Bodyfat Burner Night eller Burn X10
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Zenjaki. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Verkar inte Zenjaki vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill öka fettförbränningen
 • Vill ha bevisad effekt
 • Föredrar naturmedel
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar