Skip to main content
Viktvagvisaren

Allévo

”Ett lättare sätt att skaffa sig goda vanor”

Allévo
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Allévo är en diet av typen VLCD (Very Low Calorie Diet) där man kraftigt begränsar mängden kalorier man äter. Till en början äter man endast måltidsersättningar, i form av kalorifattiga soppor och shakes. Efter ett tag återinför man vanlig mat, som varvas med måltidsersättningar. Här kan du köpa produkter från Allévo.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Allévo: vad som skiljer det från andra måltidsersättningar, dess fördelar och nackdelar. Längst ner kan du även lämna omdömen eller läsa vad andra skriver om Allévo.

Här kan du köpa produkter från Allévo.

Frågor och svar om Allévo

Allévo har shakes, bars, soppor och andra typer av måltidsersättningar som innehåller få kalorier samtidigt som de mättar och ger alla näringsämnen kroppen behöver.

Allévo-dieten innehåller tre faser:

 • Kickstart
  Under 1-3 veckor ersätter du alla måltider med Allévo-produkter vilket ger snabb viktminskning.
 • Viktminskning
  Du äter vanlig mat men byter ut en eller flera måltider per dag mot Allévo-produkter. Långsammare viktminskning, men snällare mot kroppen.
 • Balans
  Ät mat som vanligt, men när du märker att du gått upp lite tar du en Allévo-dag med enbart måltidsersättningar.
I Kickstart äter man 550-650 kcal per dag genom att bara äta Allévo Kick Start Shake, soppa eller smoothie – ingen vanlig mat alls. Man får dricka kaffe, té och vatten. Dagsransonen är 5 påsar för kvinnor och 6 påsar för män.

Att äta så få kalorier kallas VLCD och är den mest extrema av lågkalori-dieterna. Det är ansträngande för kroppen, men ger en kraftig och snabb viktnedgång. Eftersom kroppen kan hamna i svält ska man inte äta enligt Kickstart längre än 3 veckor.

Har man ett BMI över 28 kan man upprepa Kickstart-fasen i 2 veckor varannan månad, men inte oftare än så.

Eftersom Allévos shakes innehåller alla näringsämnen som kroppen behöver är det inte risk för bristsjukdomar.

Det rekommenderas inte att man tränar hårt under Kickstart, men lätt vardagsträning är okej.

De tillåtna måltidsersättningarna under Kickstart är:

 • VLCD Chocolate Shake
 • VLCD Banana/Raspberry Shake
 • VLCD Potato/Leek Soup
 • VLCD Broccoli/basil Soup
 • VLCD Strawberry/Blueberry Smoothie
 • VLCD Exotic Smoothie
 • LCD Chocolate Milkshake
 • LCD Strawberry Milkshake
 • LCD Carrot; sweet potato & Chili Soup
I Viktminskningsfasen äter man vanlig mat i lagom stora portioner enligt lågkalori– eller tallriksmodellen, kombinerat med att 1 eller 2 av dagens måltider byts ut mot vilka du vill av Allévos produkter.

I denna fas kan man gå med i Allévos viktklubb på nätet. Där finns menyförslag, recept och expertråd samt personlig coachning. Det finns även en Allévo-app för telefonen.

Följer man råden kommer man i denna fas gå ner omkring 0,5 kg i veckan.

Du får gärna träna under denna fas, hård eller lätt träning.

Viktminskningsfasen pågår tills du nått din målvikt.

När du uppnått din målvikt och vill ha hjälp att behålla den är du i balansfasen. Du äter vanlig mat enligt lågfett– och tallriksmodellen men äter Allévos måltidsersättningar ibland för att hålla vikten i schack.

Du kan antingen äta normalt och ta en Allévo-dag när du märker du har gått upp lite, eller så kan du förebygga genom att bara äta Allévo-produkter en dag i veckan, eller byta ut en måltid om dagen mot Allévo.

Enklast köper du Allévos måltidsersättningar på Internet.

För att gå med i Allévos viktklubb eller lära dig mer om deras Allévo-app, gå till Allévos hemsida.

Allévo säljer inte bara måltidsersättningar, utan erbjuder även en Allévo-app till telefonen samt en viktklubb på internet, Allévo Viktcoach, med viktdagbok, expertråd och personlig coachning.

Vill du byta ut en eller flera måltider per dag finns alternativen Allévo eller Nutrilett. De har ett stort sortiment av måltidsersättningar, även bars, mat och smoothies, och kommer med en dietplan med 3 faser. Detta är VLCD, very low calorie diet, då kroppen bara får i sig 600-800 kcal per dag vilket ger snabb viktminskning – men kroppen riskerar att hamna i svält och dra ner på ämnesomsättningen. VLCD kan vara skadligt för kroppen och bör enbart göras med ett välplanerat kostprogram (såsom dessa) och rådgivning.Måltidsersättningar syftar till att minska mängden kalorier du får i dig. Vill du vända på steken och istället förbränna fler kalorier, eller minska kroppens upptag av fett eller kolhydrater, läs vår genomgång av bantningspiller.

Ett tredje sätt att gå ner i vikt är att följa en diet. För att hitta den diet som passar dig bäst, läs mer på sidan om dieter.

Det finns ett antal studier som visar att låg-kalori, ”VLCD”-dieter av Allévo-typ fungerar. En typisk viktminskning för personer med BMI på 30 (dvs mycket överviktiga) som äter VLCD via pulver-måltidsersättningar under 2 månader är ca 19 kg. (man bör dock inte följa VLCD-fasen av Allévo under mer än 3 veckor utan att först rådfråga en läkare.) Kritiker pekar dock på att dessa kilon ofta snabbt kommer tillbaka när man slutat med kuren.

En risk med att äta så få kalorier är att kroppen hamnar i svält. Då går kroppens ämnesomsättning ner på sparlåga för att spara den lilla energi som finns, vilket är negativt om man vill gå ner i vikt. Därför är det viktigt att inte äta enbart måltidsersättningar längre än de rekommenderade 3 veckorna.

Det finns nästan inga biverkningar rapporterade. De få biverkningar som har nämnts är huvudvärk, muntorrhet, frusenhet, trötthet och hunger. En del personer får under Kick Start problem med tarmfunktionen på grund av att tarmen får för lite att arbeta med.

En nackdel med att enbart äta måltidsersättningar är att man blir väldigt less och saknar att tugga maten. Man kan även uppleva hunger.

Allévos måltidsersättningar innehåller alla de näringsämnen och mineraler som kroppen behöver, så du riskerar inte att få några bristsjukdomar när du äter Allévo. Men att äta så få kalorier som man gör på en VLCD-diet är dock ansträngande för kroppen så du bör hålla koll på ditt allmäntillstånd och inte överskrida maxtiden på 3 veckors hårdkur. Att byta ut enstaka måltider kan man dock göra hur länge som helst.

Man bör absolut inte äta ännu mindre än vad som rekommenderas under VLCD-fasen, eller träna alltför hårt samtidigt – det kan vara farligt för kroppen. Om man hårdkör under en längre tid riskerar kroppen att hamna i svält. Vill man vara säker på att inte hamna i svält ska man äta minst 1300 kcal per dag, men i Allévos kickstartfas där byter man ut alla dagens måltider är man nere i 550-650 kcal. Hamnar kroppen i svält drar den ner på ämnesomsättningen, sänker temperaturen och börjar äta upp sina egna muskler. När man sedan börjar äta igen vill kroppen lägga på sig några extrakilon att ha som buffert om det skulle bli svält igen – så kallad jojobantning.

 • Det är lätt att bära med sig och är snabbt och enkelt att tillaga
 • Man får i sig kroppens alla näringsämnen automatiskt och slipper oroa sig för bristsjukdomar
 • Vetenskapliga studier på människor visar att VLCD-bantning verkligen fungerar
 • Viktminskningsfasen är lätt att kombinera med ett vanligt familjeliv eftersom man kan byta ut lunch och mellanmål mot måltidsersättningar men ändå äta riktig middag med familjen varje dag
Nej, men träning rekommenderas. Under första fasen enbart lätt träning, sedan gärna hårdare.

När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Enklast är att du beställer Kick Start Shake på internet eller köper i en butik.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Allévos måltidsersättningar.

allevo.nu kan du gå med i deras viktklubb för tips, menyer och råd under viktminskningsfasen, eller ladda ner deras app.

Vill du snabba på viktnedgången eller minska sötsuget kan du kombinera Allévo med ett bantningspiller. Läs gärna vår översikt om bantningspiller för att se vad som passar just dig, vad som är bluff och vad som funkar.

Verkar inte Allévo vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Tror på lågkalori-konceptet
 • Vill ha det enkelt
 • Vill kunna äta vanlig mat ibland
Köp Allévo här:
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar