Skip to main content
Viktvagvisaren

Lepigen African Mango

”Hämmar fettcellernas tillväxt”

Lepigen African Mango
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Lepigen African Mango säljs inte längre. Vi rekommenderar istället fettförbrännarna Bodyfat Burner Night med liknande effekt.

African Mango är en mangoliknande frukt som växer i Västafrika och Sydostasien och är vanlig i det nigerianska och kamerunska köket. Mangons frön har i flera studier visat sig hämma fettcellernas tillväxt, vilket ger viktnedgång.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Lepigen African Mango.

Frågor och svar om Lepigen African Mango

Fröna hos African Mango-frukten gör det svårare för kroppen att lagra fett, genom att de hämmar fettcellernas förmåga att växa och föröka sig. Det har gjorts flera studier på African Mango som bevisar viktnedgång. I studierna såg man också att African Mango sänker det dåliga kolesterolet LDL, sänker det totala kolesterolet, sänker blodsockernivåerna och sänker blodtrycket.

Fröna gör även att fettcellerna utsöndrar mer adiponectin, ett protein som är antiinflammatoriskt och minskar risken både för fetma, typ-2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Andra namn för African Mango är Bush Mango, Wild Mango och Afrikansk Mango. Det veteskapliga namnet är Irvingia gabonensis. Det är fröna som forskningen har visat ger viktminskning. Fröextraktet kallas IGOB131 eller OB131.

Ja. Två större studier har gjorts på människor, och båda visar att African Mango-fröna ger en tydlig viktnedgång i jämförelse med kontrollgrupperna, samt förbättrar flera andra värden såsom kolesterol. I ena studien gick African Mango gruppen ner i snitt 12.7 kg på 10 veckor.
Ja. Företaget bakom Lepigen, Betterlife AB, har funnit i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har aldrig hört något negativt om dem.

Lepigen African Mango säljs inte längre. Vi rekommenderar istället fettförbrännarna Bodyfat Burner Night med liknande effekt.

Studierna har gjorts på African Mango-fröna, som kallas IGOB131. Fruktköttet har inte undersökts och har inte nödvändigtvis samma effekt.
  • En studie som pågick i 10 veckor med 102 överviktiga deltagare visade att de som fick IGOB131 gick ner 12.7 kg i genomsnitt, medan placebogruppen bara gick ner 0.5 kg. Deltagarna ändrade inte sin kost eller sina motionsvanor under studien, utan levde som vanligt. Resultaten blev: Kroppsvikt -13%, midjemått -16%, kroppsfett -15%, totalkolesterol -5%, LDL kolesterol -22%, Adiponectin +20%. (Adiponectin är ett antiinflammatoriskt protein som minskar risken för fetma, typ 2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.) Deltagarna fick 300 mg African Mango per dag, Lepigen African Mango innehåller 400 mg.
  • I en fyraveckorsstudie på 40 personer som fick instruktioner att äta lågfettkost med 1800 kcal/dag samtidigt som de fick 350 mg IGOB131, gick de som fick African Mango ner i snitt 5.3% av kroppsvikten jämfört med 1.3% för placebogruppen. Man såg även en förbättring av blodvärdena med sänkt totalkolesterol, dåligt kolesterol (LDL) och blodfetter samt höjt gott kolesterol (HDL) i gruppen som fick African Mango. Det systoliska blodtrycket sänktes även, men det kan vara en effekt av viktminskningen och inte en direkt effekt av IGOB131.
  • En studie visar att när möss får IGOB131 ökar fettcellerna sin produktion av Adiponectin samt att fettcellernas utveckling hämmas.
  • Den 10 veckor långa studien visade även att IGOB131 minskar nivåerna av Leptin i kroppen. Leptin är ett hormon som spelar en roll i hunger- och mättnadsmekanismerna. Det är däremot oklart hur detta i sin tur påverkar kroppen, eftersom mekanismerna är väldigt komplexa. Generellt sett har överviktiga högre leptinnivåer än normalviktiga.

Sammanfattningsvis ser det väldigt bra ut vetenskapligt sett, med bevisad viktnedgång och flera positiva biverkningar.

Lepigen African Mango säljs inte längre. Vi rekommenderar istället fettförbrännarna Bodyfat Burner Night med liknande effekt.
De biverkningar som hittills identifierats verkar vara lindriga, såsom sömnsvårigheter, huvudvärk och gasig mage. Det är inte känt hur African Mango påverkar mediciner.
Nej, det behövs inte.

När man går ner i vikt är alltid en del av viktnedgången fett, en del är muskelmassa. Undersökningar visar att motionerar man under tiden så blir viktnedgången en större del fett och mindre del muskler än utan motion.

Nej, de vetenskapliga studierna visar på viktnedgång även utan diet eller motion. Men det kommer nog hjälpa viktminskningen på traven att äta nyttigt och dra ner på portionerna.
  • Vetenskapligt bevisad effekt i studier på människor, med signifikant viktminskning.
  • En naturlig produkt som är vanlig i det nigerianska och kamerunska köket, så risken för biverkningar är liten. Ingen mumbojumbo.
  • Det är inte utrett hur African Mango påverkar mediciner eller vilka biverkningar som kan finnas.
  • Bantningspiller löser inte grundproblemet med många typer av övervikt – onyttig kosthållning, alltför stort kaloriintag eller dieter som kombinerar kolhydrater och fett i samma måltid.
Afrikansk mango ökar fettförbränningen.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Lepigen African Mango säljs inte längre. Vi rekommenderar istället fettförbrännarna Bodyfat Burner Night med liknande effekt.
Du tar 1 kapsel, 2 gånger dagligen, 30-40 minuter före måltid tillsammans med ett glas vatten. Varje kapsel innehåller 200 mg IGOB131.

De vetenskapliga studierna som visar viktnedgång har använt sig av 150-350 mg IGOB131, 30-60 minuter före lunch och middag.

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Lepigen African Mango. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Nej, kapseln innehåller gelatin. Oklart om det är bovint eller av gris.
Verkar inte Lepigen African Mango vara något för dig? Titta runt på sajten, eller läs vår jämförelse av bantningspiller så kanske du hittar något som passar dig bättre. Lycka till!
Saknar du en fråga? Hör av dig!
Passar dig som:
  • Vill ha vetenskapligt bevisad effekt
  • Föredrar naturliga ingredienser
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar