Skip to main content
Viktvagvisaren

Solpria Xtreme

”B-vitamintillskott som får kroppen i balans”

Solpria Xtreme
underkand
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b5.png
 
1-10-combine
underkand
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b5.png
 
1-10-combine

Solpria Xtreme säljs inte längre i Sverige. För andra detox-piller, se Detox Greens. Om du framför allt vill gå ner i vikt rekommenderar vi att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10.


Solpria Xtreme är ett B-vitamintillskott som hjälper kroppen att fungera bättre. Solpria säljs i två varianter, Solpria Xtreme riktad till män och Solpria riktad till kvinnor. Innehållet är detsamma.

Solpria Xtreme innehåller 6 stycken B-vitaminer samt probiotika. B-vitaminer behövs för kroppens alla funktioner och hjälper kroppen att ta upp energi ur maten, skapa röda blodkroppar och styra mage, tarm och hjärta. B-vitamintillskott kan ta bort bristsymptom såsom trötthet, depression, blodbrist och förbättra magens och tarmens funktion samt inlärningen. Probiotikan gör att mage och tarm fungerar bättre.

Solpria Xtreme-reklamen lovar en viktminskning på 5.5 kg per månad. Jag har inte hittat några vetenskapliga belägg för en så stor viktnedgång. Men B-vitaminerna detoxar kroppen vilket borde rensa ut något kilo restprodukter.

Tanken bakom detox är inte främst att gå ner i vikt, utan att må bättre, bli friskare och kanske tappa några kilon på köpet. Är du intresserad av Detox, titta i stället på Detox Greens. Om du framför allt vill gå ner i vikt rekommenderar vi att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Frågor och svar om Solpria Xtreme

Solpria Xtreme är ett B-vitamintillskott som innehåller 6 viktiga B-vitaminer samt probiotika (goda bakterier). B-vitaminer behövs för kroppens alla funktioner. De hjälper kroppen att ta upp energi ur maten, bryter ned fett, kolhydrater och protein och ser till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska.

B-vitaminer är vattenlösliga och kroppen kan bara lagra små mängder, så B-vitamin behöver tillföras kroppen varje dag. B-vitamin finns i bönor, linser, fullkornsmjöl, kött, potatis och gröna grönsaker. I Sverige berikar man vitt mjöl med B-vitamin.

B-vitaminer bryts ner av stress, socker, alkohol, koffein och nikotin vilket finns i mångas vardag. Vuxna personer över 50 rekommenderas att ta B-vitamintillskott för att förhindra bristsymptom. Det är vanligt att alkoholister har B-vitaminbrist. Exempel på bristsymptom är trötthet, dålig balans, yrsel, domningar, aptitlöshet, anemi, depression, magont, muskelkramper och håravfall.

Solprias Xtremes reklam säger att det ökar fettförbränningen, detoxar kroppen, ökar energin, förbränner kolhydrater snabbare, stabiliserar aptiten och stimulerar viktnedgång. Det säljsnacket är jag lite skeptisk emot. Däremot kallas B-vitamin ibland för ”the happy vitamin” och många tar B-vitamintillskott för att öka sin energi, få bättre humör, förbättra minnet, förbättra immunförsvaret och minska PMS.

Ja och nej. B-vitaminer behövs och är definitivt bra för kroppen, det är bevisat. B-vitamintillskott kan ta bort bristsymptom såsom trötthet, depression och förbättra magen och tarmens funktion samt inlärningen.

Har man ingen B-vitaminbrist får man inga nämnvärt positiva effekter av B-vitamintillskott, förutom av vitaminet B6. Tillskott av vitamin B6 har nämligen visat kunna lindra symptom såsom humörsvängningar, irritation och uppsvälldhet.

Reklamens påståenden om viktnedgång samt ökad fettförbränning och kolhydratförbränning bör däremot tas med en stor nypa salt. En burk Solpria Xtreme påstås ge 5.5 kg viktminskning och -7 cm i midjan, vilket jag inte funnit något stöd för. Men B-vitaminerna detoxar kroppen vilket kan ge något kilos viktnedgång.

Är ditt mål att gå ner i vikt, kan du läsa vår artikel ”Vilket bantningspiller är bäst?”.

Solpria Xtreme är i grunden ett B-vitamintillskott. Dessa tillskott fungerar främst genom att ta bort bristsymptom. När kroppen har fulla depåer ger ytterligare B-vitamin ingen effekt, det kissas ut. Detta gäller dock inte för vitamin B6, då ett tillskott av detta vitamin lindrar symptom såsom humörsvängningar, irritation och uppsvälldhet, samt lindrar illamåendet under början av graviditeten.

Vitamin B1 kallas även Tiamin. Det är inblandat i en mängd kroppsliga funktioner – omsättningen av kolhydrater, energiproduktionen, regleringen av nerver och muskler, hjärnan, magens syraproduktion, tarmens sammandragningar och hjärtfunktionen.

Att äta tillskott av B1 har visat sig förbättra inlärnings- och uppfattningsförmågan. Brist på tiamin kan ge nedsatt aptit, viktminskning, sämre koncentrationsförmåga samt störningar på nervsystemet.

Vitamin B2 är även känt under namnet Riboflavin och kallas också Vitamin G. Riboflavin behövs för förbränningen av kolhydrater, fett och proteiner samt bryter ner olika gifter och läkemedel i levern.

Det aktiverar och stödjer flera andra näringsämnen i deras uppgifter. Brist på riboflavin kan ge lindriga symptom som sprickor i läpparna och irriterade slemhinnor.

Vitamin B3 kallas ofta Niacin och är nödvändigt för en effektiv ämnesomsättning. Vitamin B3 är nödvändigt för frisk hud, tunga och matsmältningsvävnad, bildning av röda blodceller samt skapandet av kortison, insulin och sexhormoner.

Vitamin B3 minskar mängden av det dåliga kolesterolet i blodet, samtidigt som det ökar mängden av det goda kolesterolet.

Det har visat sig minska risken för hjärtinfarkt, hjärtsjukdomar och förebygga flera andra sjukdomar. Brist på vitamin B3 kan orsaka nedsatt aptit, sömnlöshet och retlighet.

Vitamin B5 kallas även Pantontensyra. Det påskyndar celltillväxten och stimulerar sårläkning samt är en antioxidant. Vitamin B5 påverkar hårets fuktbalans så att det ser friskare och glansigare ut samt anses motverka grått hår.

Det minskar mängden hudfett i hudporerna vilket hjälper mot acne. Vitamin B5 sänker även kolesterolhalten i blodet och hjälper levern bryta ner gifter och läkemedel.

Har man brist på vitamin B5 kan man drabbas av irritation, oro, kramp, trötthet, utmattning, nedsatt sockertolerans, nedsatt funktion av binjurarna, lågt blodtryck och ledsjukdomar.

Vitamin B6 heter Pyridoxin och behövs för att kroppen ska kunna omsätta kolhydrater och proteiner samt har betydelse för nervernas funktion.

Brist på vitamin B6 kan ge hudförändringar, neurologiska symtom, retlighet och blodbrist. Tillskott av vitamin B6 har visat sig förbättra PMS-symptom såsom humörsvängningar, irritation och uppsvälldhet, samt har visat sig lindra illamåendet i början av graviditeten.

Vitamin B8 kallas ibland Biotin eller Vitamin H. Den spelar en nyckelroll i kroppens omsättning av proteiner, fett och kolhydrater och aktiverar enzymer som bekämpar bakterier.

Det används för behandling av led- och urinsyregikt samt eksem. Brist på vitamin B8 är ovanligt eftersom det finns i de flesta livsmedel.

Bristsymptom är illamående, trötthet, blodbrist, hjärtproblem, depression, panik, hallucinationer, dålig aptit, muskelsmärtor, torr hud, eksem, håravfall och överkänslighet för beröring.

Probiotika är levande bakteriekulturer som gynnar tarmens naturliga bakterieflora och har positiva effekter på hälsan. Det framgår inte i annonsen vilken typ av probiotika som finns i Solpria Xtreme.

Du köper burkar styckvis från tillverkaren.

Solpria säljs i två varianter, Solpria Xtreme som riktar sig till män och Solpria som riktar sig till kvinnor. Innehållet i burken är likadant.

Ja, vi har inte hört något negativt om Solpria Xtreme eller företaget bakom så det verkar vara hederligt.

Reklamen är typiskt amerikansk med överdrivet säljsnack, flådiga bilder och mängder med före- och efter-vittnesmål vilket kan uppfattas som oseriöst. Vi svenskar är ju inte vana vid sådan reklam, som är vardagsmat i USA. Men det finstilta ser bra ut. Burkarna beställs styckvis, vilket är jättebra. I princip alla företag som vill luras använder abonnemang.

Man kan dock vara lite sunt skeptisk till före-och-efter vittnesmålen i reklamen, sådana brukar vara överdrivna eller påhittade. Och löftena om stor viktnedgång verkar vara lite överdrivna. Men B-vitaminer är definitivt bra för kroppen, det är bevisat.

Vill du inte beställa från USA finns det flera svenska alternativ, till exempel detoxpillret Detox Greens.

Du kan läsa mer om svenska detoxprodukter på vår sida om detox.

Vill du snarare gå ner i vikt än detoxa? Då kan du läsa våra artiklar:

Bieffekter som har nämnts är att några användare har upplevt svårigheter att fokusera, humörsvängningar, huvudvärk och torr hud.

Man måste vara 18 år för att få beställa Solpria Xtreme.

Nej, du kan äta som du brukar. Eftersom kaffe, te, socker och alkohol minskar upptaget av B-vitaminer och bryter ner dem, kan du undvika det samtidigt som du tar tabletterna.

Tillverkaren rekommenderar att Solpria Xtreme kombineras med bantningspillret Mighty Raspberry Ketone eller NuvaGenic, med Afrikansk Mango och Hallonketoner som ökar fettförbränningen.

Nej, du måste inte träna när du äter Solpria Xtreme.
  • Hjälper kroppen att komma i balans
  • Tar bort bristsymptom vid brist på något av B-vitaminerna
  • Det säljs styckvis och du hamnar inte i något lömskt abonnemang.
  • Probiotikan förbättrar matsmältningen och tarmens funktion
  • Det är inte så vanligt att de med hälsosam livsstil som äter varierad kost har brist på något B-vitamin.. Utan brist ger inte Solpria Xtreme så stor effekt
  • Reklamen utlovar viktnedgång och ökad metabolism, vilket jag inte hittat några vetenskapliga belägg för.
Solpria Xtreme är snarare ett vitamintillskott och detoxpiller än ett bantningspiller. Det kommer få kroppen att må bättre, men någon större viktnedgång skulle då jag inte räkna med. Är ditt mål att gå ner i vikt, kan du läsa vår artikel ”Vilket bantningspiller är bäst?”.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Du köper burkar styckvis från tillverkaren.

Solpria säljs i två varianter, Solpria Xtreme som riktar sig till män och Solpria som riktar sig till kvinnor. Innehållet i burken är likadant.

1 burk kostar 330,97:-
2 burkar + 1 burk gratis kostar 790:-
3 burkar + 3 burkar gratis kostar 1189:-
(i skrivande stund, den 31 juli 2013)

Solpria Xtreme kommer inte med något abonnemang utan säljs styckvis, vilket är bra.

Tillverkaren rekommenderar att Solpria Xtreme kombineras med bantningspillret Mighty Raspberry Ketone eller NuvaGenic, med Afrikansk Mango och Hallonketoner som ökar fettförbränningen.

Du kan kombinera Solpria Xtreme med en multivitamin för att även få i dig vitamin B9 (folsyra) och B12, vilket saknas i Solpria Xtreme, samt andra nyttiga vitaminer.

Vill du även gå ner i vikt kan du läsa om hur du hittar din vikttyp, eller ta en titt på vår artikel ”Vilket bantningspiller är bäst?”.

Verkar inte Solpria Xtreme vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Vill få kroppen i balans
  • Dricker kaffe eller alkohol, stressar eller röker
  • Inte har viktminskning som främsta mål
Godkända alternativ
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar