Skip to main content
Viktvagvisaren

Xyphedrine

”Öka ämnesomsättningen och förbränn fett”

Xyphedrine
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b3.png
Utan-bieffekter
b6.png
Foretagets-rykte
b2.png
Villkor-garantier
b2.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b3.png
Utan-bieffekter
b6.png
Foretagets-rykte
b2.png
Villkor-garantier
b2.png
 
1-10-combine

Xyphedrine säljs inte längre i Sverige! Testa i stället en annan fettförbrännare med i princip samma ingredienser som Xyphedrine, exempelvis Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10.

Xyphedrine ökar kroppens fettförbränning och ämnesomsättning med hjälp av de naturliga ingredienserna chili, grönt té, kalcium och kakao. Det finns oberoende studier som visar att chili och grönt té ökar kroppstemperaturen och ämnesomsättningen. Chili minskar även aptiten. Kalcium minskar fettupptaget i tarmen och kakao är en nyttig antioxidant.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Xyphedrine: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar. Längst ner kan du även lämna omdömen eller läsa vad andra skriver om Xyphedrine.

Frågor och svar om Xyphedrine

Det finns minst två piller på den amerikanska marknaden som heter Xyphedrine men de innehåller helt andra ämnen än det svenska Xyphedrine, bland annat yerba mate och synefrin.

Det svenska Xyphedrine innehåller fyra ingredienser som tillsammans bör göra att ämnesomsättningen ökar, mindre fett tas upp av kroppen och fettcellerna lättare släpper ifrån sig fettet:

 • Camellia sinensis (grönt té), som ökar ämnesomsättningen och energiförbrukningen.
 • Kalcium, som minskar upptaget av fett i tarmen.
 • Capsicum annuum (chili), som ökar ämnesomsättningen och minskar hungern.
 • Theobroma cacao (kakao), som innehåller antioxidanter och har kopplats samman med viktnedgång.

Där ingredienserna listas i annonsen står även, under kakaobeskrivningen, att Xyphedrine innehåller 100% Synefrin. Det ser ut som att texten hamnat där av misstag, men ifall Xyphedrine innehåller synefrin är det allvarligt. Synefrin är ett kamp- och stresshormon som kickar igång kroppen så den går på högvarv, vilket ger viktminskning men även en lång rad allvarliga biverkningar såsom risk för stroke.

Det saknas helt kontaktuppgifter till företaget som säljer Xyphedrine, vilket jag ser som djupt oroande. Det finns risk att det är ett oseriöst företag som ligger bakom kampanjen. Eftersom att beställa en gratisburk innebär att påbörja en prenumeration skulle jag dra mig för att ingå ett avtal med detta företag.

Flera av de ingredienser som ingår i Xyphedrine har visat sig ha effekt på vikten i vetenskapliga tester.
Chili aktiverar det sympatiska nervsystemet och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer, vilket gör att kroppstemperaturen och värmeutstrålningen ökas. En studie visade att efter en måltid med chili gjorde kroppen av med 23% mer energi än utan. Då testpersonerna ätit en förrätt som innehöll chili valde de att äta 10-16% färre kalorier vid huvudrätten än om de ätit en ”vanlig” förrätt. Naturlig, äkta chili i maten gav något bättre resultat än om chilin intagits i form av kapslar, så den starka smaken spelar tydligen roll.

Grönt té ökar kroppens metabolism och värmeutstrålning på grund av dess innehåll av koffein och ämnet catechin. I en studie där några deltagare fick grönt té, andra fick koffein motsvarande koffeininnehållet i grönt té och sista gruppen fick placebo ökade det gröna téet kroppens dagliga energiomsättning med 4%. En annan studie som pågick i tre månader med 70 överviktiga resulterade i en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5% med grönt té. Det finns även ytterligare studier som har visat på viktminskning och minskning av procentandelen kroppsfett.

Kakao har förknippats med viktnedgång sedan en studie visat att de som ofta åt kakao hade lägre BMI än resten. Det är inte klart varför. Man vet däremot att kakao förbättrar insulinkänsligheten, sänker blodtrycket och det dåliga kolesterolet, är uppiggande och är bra för hjärta och blodkärl. Dessutom är det en antioxidant.

Kalcium har visat sig minska fettabsorptionen i tarmen, öka kroppstemperaturen något och förmå fettcellerna att släppa ut mer fett samt suga upp mindre. I choklad kan tillsatt kalcium minska upptaget av kakaosmör med upp till 13%. Fettet hamnar rent ut sagt i toaletten istället för i fettcellerna. Forskare menar att ett tillskott på 1000 mg kalcium per dag kan ge uppåt 5 kg viktminskning på ett år. Men Xyphedrine innehåller bara 160 mg kalcium, lika mycket som i 1.5 dl mjölk, så frågan är ifall det är tillräckligt för att få den effekten.

Xyphedrine säljs inte för närvarande. Läs i stället om andra bantningspiller som även de ökar kroppens ämnesomsättning och fettförbränning, som till exempel Bodyfat Burner Night och Burn X10.
Xyphedrine fungerar genom att öka kroppens fettförbränning.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Xyphedrine är ett ganska skonsamt bantningspiller. Det gröna téet gör att du blir piggare och får mer energi, därför bör du inte äta Xyphedrine sent på kvällen för att undvika sömnproblem. De som är överkänsliga mot koffein bör inte äta Xyphedrine, eftersom det gröna téet innehåller koffein.

Livsmedelsverket har vid flera tillfällen varnat för att produkter med grönt té kan ha negativ påverkan på levern, men det är vid stora doser. Har man leverproblem bör man alltså undvika Xyphedrine.

Är du gravid eller försöker bli gravid och äter tillskott av folsyra ska du inte äta Xyphedrine eller något annat preparat som innehåller grönt té, eftersom det hämmar kroppens upptag av folsyra.

Har du magsår, anemi eller halsbränna rekommenderar inte att äta bantningspiller med chili såsom Xyphedrine.

Barn, gravida, ammande och de med BMI under 18.5 bör aldrig äta några bantningspiller, eftersom det inte är utrett hur de kan påverkas.

Xyphedrine säljs inte för närvarande. Läs i stället om andra bantningspiller som även de ökar kroppens ämnesomsättning och fettförbränning, som till exempel Bodyfat Burner Night och Burn X10.
Nej, du måste inte träna när du äter Xyphedrine.

När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

 • Naturliga ingredienser som förekommer i vanlig mat, inga kemiska ämnen.
 • Man får chilins fördelar utan att behöva lida av den starka smaken
 • Företaget saknar kontaktuppgifter och olika annonser uppger olika frakt, vilket är djupt oroande. Jag är rädd att det kan vara ett oseriöst företag som säljer Xyphedrine, och att det kan bli svårt att kontakta dem för att säga upp abonnemanget och slippa extrapaket efter det första gratispaketet.
 • Annonsen nämner att Xyphedrine innehåller 100% synefrin, vilket vore allvarligt, men det ser ut som ett skrivfel. Hur som helst är det misstänkt och oproffsigt att det står där.
 • Kalciumet i Xyphedrine är såpass lite (160 mg, samma som 1.5 dl mjölk) att det kanske inte ger de positiva effekter som 1000 mg kalcium visat sig ge.
 • Koffeinet i det gröna téet kan ge höjt blodtryck och oönskad pigghet.
 • Livsmedelsverket har flera tillfällen varnat för att produkter med grönt té kan ha negativ påverkan på levern.
Xyphedrine säljs inte för närvarande. Läs i stället om andra bantningspiller som även de ökar kroppens ämnesomsättning och fettförbränning, som till exempel Bodyfat Burner Night och Burn X10.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Xyphedrine. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Om du samtidigt bantar kan det vara bra att för säkerhets skull ta en multivitamintablett för att undvika bristsjukdomar.
Verkar inte Xyphedrine vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill öka fettförbränningen
 • Föredrar naturmedel
 • Vill öka ämnesomsättningen
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar