Skip to main content
Viktvagvisaren

VitalSlim

”Naturmedel som får fettet att gå rakt igenom”

VitalSlim
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b8.png
Villkor-garantier
b5.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b8.png
Villkor-garantier
b5.png
 
1-10-combine

VitalSlim verkar för närvarande inte säljas i Sverige. Välj i stället ett annat effektivt bantningspiller, exempelvis Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Den aktiva substansen i VitalSlim (Lipoxitral™) kommer från kaktusplantan Opunitia ficus indica och har visat sig kunna blockera upp till 28% av det fett som man äter. Principen är att kaktusfibrerna binder till sig fettet redan i magsäcken innan kroppen hunnit ta upp det, och och bildar en gelé som sedan går rakt igenom kroppen och ut. På det sättet får du i dig färre kalorier och går ner i vikt.

Här hittar du vanliga frågor och svar om VitalSlim bantningspiller: vad som skiljer det från andra viktminskningspreparat, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om VitalSlim

VitalSlim bildar en fett-fiber-gelé i magsäcken. Den hjälper kroppen via fyra fronter:
 • Upp till 28% av fettet du äter fastnar i en gelé som inte kan tas upp av kroppen utan fortsätter ut bakvägen. Därmed tar kroppen upp färre kalorieroch du går ner i vikt.
 • Minskar aptiten. Gelén i magsäcken suger upp vatten och fyller ut magsäcken, vilket gör att man känner sig mätt längre.
 • Minskar sötsuget. Gelén gör att magsäcken töms långsammare än innan och därför minskar blodsockersvängningarna genom att det utsöndras mindre insulin. Du undviker blodsockerdippar och medföljande hungerattacker och sötsug.
 • Kolesterolvärdet i blodet sänks, dels genom att delar av kolesterolet man äter fastnar i fiberkomplexet, dels genom att man påverkar gallsyran i tunntarmen.

Tidigare innehöll VitalSlim ämnet NeOpuntia® och klassades som ett kosttillskott. Nu heter den aktiva ingrediensen istället Lipoxitral™ och VitalSlim har blivit klassat som medicintekniskt hjälpmedel med CE-märkning i Europa. Både NeOpuntia® och Lipoxitral™ är extrakt av kaktusen Opuntia ficus indica.

Vitalas har funnit i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har inte hört något negativt om dem.

Du bör dock tänka på att när du beställer det billiga välkomsterbjudandet påbörjar du ett abonnemang, ungefär som en bokklubb. Första paketet är billigt, resten är normalpris. Med jämna mellanrum kommer du få hem paket med produkten, tills du säger till och avslutar abonnemanget.

Vet du med dig att du kan vara lite glömsk ibland så finns det en risk att du glömmer avbeställa abonnemanget inom utsatt tid och att det hela kan bli betydligt dyrare än vad du tänkt dig. Det ordinarie paketet kan gå på flera hundra kronor.

Vitalslim verkar för närvarande inte säljas i Sverige. Välj i stället ett annat effektivt bantningspiller, exempelvis Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Det finns ett antal olika produkter på marknaden som innehåller kaktusen Opuntia ficus indica. Just VitalSlim säljs av företaget Vitalas om man ser det ibland stavas Vitaslim, Vital Slim eller Vita Slim; allt är dock bara felstavningar, produkten heter VitalSlim och ingenting annat.
VitalSlims aktiva ingrediens Lipoxitral™ har testats vid ett flertal tillfällen. En studie visade att Lipoxitral™ ökade fetthalten i avföringen med 27.4%. I en annan studie gav man VitalSlim till överviktiga kvinnor med metabolt syndrom. Efter 2 veckor hade deras LDL kolesterol (det ”dåliga” kolesterolet) minskat med 10% jämfört med 3% i kontrollgruppen. VitalSlims effekt kan därför anses vetenskapligt underbyggd. Du kan läsa mer om studierna här:
Vetenskaplig studie om Lipoxitral

VitalSlim minskar hindrar kroppen från att ta upp den del av kalorierna i maten.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Avföringen kan få en något förändrad konsistens. Förutom det har den aktiva ingrediensen Lipoxitral™ och VitalSlim inte visat sig ha några nämnvärda biverkningar. VitalSlim tolereras väl och är inte allergiframkallande enligt omfattande tester.
VitalSlim hindrar en del av fettet du får i dig från att tas upp av kroppen. Därför bör du kombinera VitalSlim med en fettsnål kost för att göra viktnedgången så effektiv som möjligt. Du kan även fundera på att ta en multivitamintablett för att vara säker på att få i sig alla vitaminer kroppen behöver.

Eftersom VitalSlim suger upp fett, suger den även upp fettlösliga vitaminer. Därför bör man inte ta VitalSlim inom 2 timmar efter att man ätit tillskott av A, D, E, K-vitamin eller Omega-3.

Du ska äta 2 kapslar 2-3 gånger per dag när du äter en fettrik måltid. Äter du fetare mat ska du äta fler tabletter än om maten du redan äter är relativt fettsnål.

Man bör inte dela eller krossa tabletterna. Har man svårt att svälja piller kan det hjälpa att ta dem med lite fil eller yoghurt.

Läs alltid på förpackningen för att ta reda på doseringen för just det fabrikat som du köpt.

Du ska inte äta VitalSlim inom 2 timmar efter du ätit tillskott av vitaminerna A, D, E och K eller tillskott av essentiella fettsyror som exempelvis omega-3.

Barn under 12 år, gravida, ammande och de med BMI under 18.5 bör inte heller äta VitalSlim.

Ifall du använder läkemedel eller har njurproblem bör du rådgöra med din läkare innan användning.

Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att VitalSlim ska fungera. Du får dock en ännu snabbare viktminskning om du samtidigt motionerar.
 • Den aktiva substansen i VitalSlim (Lipoxitral™) är ett naturpreparat som framställs ekologiskt utan kemikalier eller tillsatser.
 • Eftersom VitalSlim är CE-märkt , certifierat inom EU och klassas som medicintekniskt hjälpmedel är det bevisat ofarligt på en helt annan nivå än de flesta konkurrenterna som klassas som kosttillskott.
 • Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett viktminskningspreparat som VitalSlim är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra bantningsmetoder, såsom en sundare livsstil.
 • En annan nackdel är att du riskerar att jojo-banta. Om du snabbt går ner med VitalSlim utan att du lär dig att i grunden äta sunt kommer snart kilona tillbaka.
Vitalslim verkar för närvarande inte säljas i Sverige. Välj i stället ett annat effektivt bantningspiller, exempelvis Bodyfat Burner Night eller Burn X10.
Du kan alltid öka effekten av en bantningsmetod genom att kombinera rätt.

Eftersom VitalSlim blockerar fett kan du snabba på viktminskningen genom att samtidigt börja med en låg-fett diet.

Liksom andra bantningsmetoder innebär bantning med VitalSlim att du får en ökad risk för bristsjukdomar. Du bör därför se till att kombinera med en effektiv multivitamintablett.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.

Verkar inte VitalSlim vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill minska kaloriintaget
 • Inte vill ändra din kost
 • Föredrar naturmedel
 • Vill ha bevisad effekt
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar