Skip to main content
Viktvagvisaren

Reductil

”Receptbelagt bantningsläkemedel vars risker överväger nyttan”

Reductil
underkand
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b0.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b4.png
 
1-10-combine
underkand
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b0.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b4.png
 
1-10-combine

Reductil har blivit förbjudet i EU och Sverige på grund av sina kraftiga biverkningar!

Reductils huvudeffekt var att minska hungerkänslorna och öka ämnesomsättningen. Du kan få samma effekt av hungerdämparen glucomannan, som än så länge är lagligt i Sverige och finns i Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan. För att öka ämensomsättningen kan du använda ett piller med Synefrin, exempelvis Lepigen Superstrong eller Core Synephrine.

Reductil är ett receptbelagt läkemedel för viktminskning som drogs tillbaka från marknaden nyligen efter att allvarliga biverkningar visat sig i form av stroke och hjärt- och kärlproblem.

Frågor och svar om Reductil

Reductil innehåller läkemedelssubstansen Sibutramin, som ökar halten noradrenalin, serotonin och dopamin i kroppen. Det ger mättnadskänsla samt antidepressiv effekt. Dessutom höjs blodtrycket och risken för hjärt- och kärlproblem ökar.
Reductils aktiva ämne, Sibutramin, gör att blodtrycket höjs vilket leder till ökad risk för stroke, hjärtattack och hjärt- och kärlproblem. Detta har vid flera tillfällen lett till dödsfall. Frågan om läkemedlets risker väcktes redan 2003 och flera studier genomfördes som bevisade den ökade risken.

I början 2010 beslutade Europeiska läkemedelsmyndigheten att nyttan inte vägde upp riskerna, vilket gjorde att marknadsföringstillståndet drogs in och det slutade säljas. Samma beslut har även fattats i USA, Kanada, China, Indien, Thailand och Mexico.

Reductil är ett märke för läkemedelssubstansen Sibutramin. Sibutramin säljs även under namnen Meridia, Slimex och Sibutrex.
Reductil och andra läkemedel med Sibutramin får inte säljas i EU, USA samt ett antal andra länder på grund av de allvarliga biverkningarna. När de såldes var de receptbelagda. Tyvärr finns det en svart marknad, men att köpa Reductil olagligt är förknippat med stora risker. Dels kan man bli lurad på pengar vid köpet (burken anländer aldrig eller den innehåller något annat) dels så riskerar man hälsan på grund av biverkningarna som är allvarliga. Sibutramin säljs även olagligt under namnen Slimex och Meridia.

Vill man gå ner i vikt finns det idag flera andra effektiva substanser som är receptfria, till exempel Lepigen Superstrong eller Core Synephrine som innehåller Synefrin. Här får man en effekt som liknar den som man får av Reductil men med betydligt färre risker och biverkningar. Andra bantningspiller som är snällare mot kroppen är exempelvis Xenical som innehåller fibrer som bildar en gelé i magen, fyller upp magsäcken och ger en mättnadskänsla.

Reductil har många och kraftiga biverkningar. Vanliga biverkningar är en ökad risk för stroke och hjärtattack hos de som redan har någon form av hjärt- och kärlproblem. Förutom detta är det vanligt med yrsel, orolig mage, förstoppning, sömnsvårigheter, trötthet, menssmärtor, huvudvärk och muskelvärk. Ökat blodtryck och puls.

Mindre vanliga biverkningar är hjärtarytmi, allvarliga humörsvängningar, självmordstankar, kramper, gulsot och feber.

Reductil får inte längre säljas i EU. Det går ibland att få tag på på någon illegal internetsajt, men det är inte något att rekommendera. Dels är risken stor att man blir lurad på pengar eller att man får piller som innehåller felaktiga substanser, som kan vara ännu farligare för kroppen.

Vill du gå ner vikt finns det andra, bättre alternativ, som exempelvis Bodyfat Burner Night eller Burn X10

Reductil är inte ett bra val, så titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar