Skip to main content
Viktvagvisaren

Essential Detox

VARNING! Drar 1500:- från ditt konto efter 5 dagar

Essential Detox
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Vi misstänker starkt att företaget bakom Essential Detox är oärligt! Det är samma företag som saluför det ökända Rawburn och har massor med anmälningar på sig för bedrägeri. 5 dagar efter beställningen kommer de att dra 1500:- för ett medlemskap som få är medvetna om att de ingått.

Köp inte Essential Detox om du inte läst det finstilta mycket noga och är helt klar över vad du ger dig in på. Vill du ha ett detoxpiller rekommenderar vi istället Detox Greens som säljs styckvis utan abonnemang av ett hederligt företag.


Detox innebär att man rensar kroppen på de gifter som samlats med tiden, och samtidigt kanske går ner några kilo. Det viktigaste med en detoxkur är att man ska må bättre, få mer energi, bli friskare och leva längre. Man kan detoxa på olika sätt, allt från att fasta eller dricka speciella örtdrinkar, köpa en komplett detoxkur, fotbad eller kroppsinpackning. Läs mer på vår sida om Detox.

Om ditt mål är att gå ner i vikt rekommenderar vi inte detox, utan att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10 som är välkända bantningspiller som säljs utan abonnemang av hederliga företag.

essential detox Essential Detox

Varför varnar vi för Essential Detox?

Vi misstänker starkt att detta piller är ett bedrägeri, med risk att köparen fastnar i ett dyrt avtal de inte vill ha med svårigheter att säga upp abonnemanget, och avråder därför våra besökare från att köpa det.

Extrakostnaden på 1500:- framgår inte tydligt i annonsen

I annonsen står det att du bara betalar 49 kronor för porto och expeditionsavgift, men gömt långt ner på sidan, under en massa blankrader för att lura dig att det inte står något därnere, står att paketet kostar 49:- plus 1500:- som kommer dras från ditt konto efter 5 dagar, om du inte avbeställer abonnemanget inom 14 dagar och skickar tillbaka produkten.

Nytt namn på gammalt bedrägeri av ökänt företag

Essential Detox saluförs av företaget Fit-living. Med största sannolikhet är Fit-living samma företag som Formezones, som Konsumentverket varnar för. Annonserna och bilderna är nästintill identiska och köpvillkoren är lika svinaktiga som Formezones. Troligtvis har Formezones fått så dåligt rykte efter alla anmälningar och svartlistningar att de skapat ett nytt bolag med nytt namn. Läs konsumentverkets varning här.

Konsumentverket varnade våren 2013 för detoxpillret Vitalife Detox som såldes med ”gratisprover” samt mycket elaka abonnemangsvillkor undangömda i det finstilta. Annonsen för Essential Detox verkar vara samma annons som för Vitalifedetox, i texten står det till och med kvar Vitalifedetox på några ställen där de glömt byta ut namnet till Essential Detox. Läs konsumentverkets varning här.

essential detox exempel Essential DetoxBild: Text från annonsen för Essential Detox. Gamla pillernamnet Vitalifedetox är kvar, samt svenskan är extremt dåligt översatt.

Usel svenska

Svenskan är mycket dåligt översatt och på flera ställen har de glömt byta ut det gamla produktnamnet Vitalifedetox till det nya Essential Detox. Detta tyder på ett oseriöst företag. Se exempel i bilden ovan.

Besvärlig kundtjänst

Formezones är ökända för sin dåliga kundtjänst, som gör det svårt att nå dem för att säga upp abonnemanget eller klaga. Eftersom Fit-living troligtvis är samma bolag som Formezones är det stor risk för lika dålig kundtjänst.

Välkomsterbjudandet startar dyrt abonnemang

När du köper välkomsterbjudandet påbörjar du samtidigt ett abonnemang. Fem dagar efter beställningen kommer de att dra ytterligare 1500:- från ditt konto för 2 extra burkar Essential Detox. De kommer fortsätta dra pengar varannan månad tills du säger upp abonnemanget. Denna information är gömd långt ner på beställningssidan, under en massa blankrader som får läsaren att tro att det inte står något därnere.

Detta är villkoren som står i det undangömda finstilta:
”Genom att placera din beställning idag kommer du att skickas en 30 dagars tillförsel av Essential Detox (du betalar endast frakt). Om du inte är nöjd med Essential Detox avbeställ inom 14 dagar från beställningsdatumet för att undvika köpavgiften på 750 SEK per artikel (1500 SEK totalt) och inskrivning i automatiska programmet. För att undvika köpavgiften måste du skicka alla produkter retur. Det programmet skickar dig en ny 2-månaders leverans av Essential Detox var 60 dag, vilket påbörjas 5 dagar efter att provperioden inleds. När du beställer accepterar du de fullständiga villkoren som visas här. Jag godkänner samtidigt att mitt kreditkort dras automatiskt för framtida försändelser. För att avbryta när som helst ring 093 911 47 113 (mellan kl. 9-15).”

Inget bolagsnamn i villkoren eller annonsen

Det är extremt svårt att hitta kontaktuppgifter till företaget bakom Essential Detox, som heter Fit-living. I villkoren står endast ett telefonnummer: 093 911 47 113 (mellan kl. 9-15). Detta är vanligt vid bedrägerier då bedragarna inte vill att någon ska knacka på dörren samt så försvårar det polisanmälningar.

Vi har till slut lyckats hitta Fit-livings legala adress, här är den:
Kyriakou Matsi 10, LILIANA BUILDING, 2nd floor, Flat/Office 203. 1082 Nicosia, Cyprus.
Tel: +44 7463 167811.

Saluförs med bluffreportage

Essential Detox pushas under vintern 2013 på facebook som ett kombinationserbjudande tillsammans med Natural Diet, ett bantningspiller från samma företag med samma elaka villkor. För att kringgå Facebooks regler kring vilseledande marknadsföring leder facebookannonsen till ett bluffreportage, där de låtsas recensera produkterna och sedan därifrån länkar till själva produktannonserna. Köpte du kombinationserbjudandet kommer de att dra 1588 + 1500 = 3088:- från ditt konto efter 5 dagar.

Jag har blivit lurad av Essential Detox. Vad gör jag?

Dina rättigheter

Enligt avtalet med Essential Detox har du 14 dagar på dig att meddela kundtjänsten att du säger upp abonnemanget. Då betalar du bara 49:- för välkomstpaketet och kommer inte behöva betala 1500:- för nästa paket. Du måste då skicka tillbaka produkten. Här finns kundtjänsten: support@welcometofitliving.com, 093 91147113 (på engelska, 9-15).

Enligt europeisk lagstiftning har du även en ångerrätt under 7 dagar, då du kan ångra hela köpet inklusive välkomstpaketet, och få pengarna tillbaka. Det kallas cooling off period på engelska.

Ifall de inte ger sig utan fortfarande hävdar att du måste betala, kan du spärra kortet och anmäla dem till polisen och konsumentverket. De har ingen rätt att dra pengarna. Se till att du har bevis i form av mail om uppsägning, och skicka tillbaka alla paket oöppnade.

Vad ska jag göra?

 • Säg upp abonnemanget omedelbart, genom att kontakta kundtjänsten. Be om skriftlig bekräftelse att de inte kommer dra pengar för nästa försändelse. Här finns kundtjänsten: support@welcometofitliving.com, 093 91147113 (på engelska, 9-15).

  Köpte du kombinationserbjudandet med Essential Detox och Natural Diet behöver du säga upp båda två, annars kommer de att dra 1588 + 1500 = 3088:- från ditt konto efter 5 dagar.

 • Om kundtjänsten inte svarar och bekräftar att abonnemanget är uppsagt inom de 5 dagarna, spärra ditt kontokort!! 5 dagar från beställningen kommer de att dra 1500:- från kortet. Ja, det är jobbigt att behöva skaffa ett nytt kort, men det är bättre än att tvista med Essential Detox för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Det är nästintill omöjligt att få tillbaka pengarna via banken, Essential Detox måste ge tillbaka dem frivilligt.
 • Anmäl Fit-living till konsumentverket för vilseledande marknadsföring. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.

  Här är Fit-Livings legala adress:
  Kyriakou Matsi 10, LILIANA BUILDING, 2nd floor, Flat/Office 203. 1082 Nicosia, Cyprus.
  Tel: +44 7463 167811.

 • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Hederliga alternativ till Essential Detox

Blev du sugen på Essential Detox, finns det hederliga alternativ med i princip samma innehåll. Titta till exempel på Detox Greens, som säljs styckvis utan abonnemang av ett hederligt företag.

Här kan du läsa om alla detoxprodukter vi recenserat, vilka vi varnar för och vilka som verkar okej: Så fungerar Detox

Vad har du för erfarenheter av Essential Detox? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
 • Är orädd för fula företag
 • Stressar, dricker mycket kaffe eller alkohol, eller röker
 • Inte har viktminskning som främsta mål
Godkända alternativ:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar