Skip to main content
Viktvagvisaren

Green Coffee Burn

”Varning! Kommer dra 1 342:- från ditt konto!”

Green Coffee Burn
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Provpaketet påbörjar ett abonnemang där de efter 5 dagar kommer dra 1 342:- från ditt konto för nästa ordinarie paket! Konsumentverket varnar för företaget bakom Green Coffee Burn.


Den aktiva ingrediensen i Green Coffee Burn är klorogensyra som utvinns ur orostade, gröna kaffebönor. Ämnet gör att blodsockret ökar långsammare när du har ätit, vilket leder till att insulinet hålls i schack och mindre av det fett du ätit lagras. Mindre socker absorberas ur maten och när kroppen behöver energi tas det från det lagrade fettet i stället för sockret. Detta gör att du går ner i vikt.

Klorogensyra har i vetenskapliga tester visat sig leda till viktminskning. Läs mer om gröna kaffebönor och klorogensyra här.

Vi varnar för Green Coffee Burn! Är du intresserad av ett bantningspiller med gröna kaffebönor rekommenderar vi i stället Core Green Coffee och Green Coffee Pure, de är i princip identiska med Green Coffee Burn men säljs styckvis utan abonnemang av hederliga företag.

green coffee burn styck Green Coffee Burn

Varför varnar vi för Green Coffee Burn?

Vi har fått många rapporter om att företaget bakom Green Coffee Burn (Shapefocus.com) är oärligt, att man fastnar i dyra abonnemangsavtal som det är svårt att säga upp, samt att kundtjänsten är obefintlig.

Konsumentverket varnar för företaget bakom Green Coffee Burn

Konsumentverket har gått ut och varnat för företaget som säljer Green Coffee Burn, och vi avråder våra besökare från att köpa det. De skriver bland annat ”Problemen för konsumenterna börjar kort därefter när de fastnar i avtal de inte vill ha. Det gör att de tvingas betala stora summor i ett abonnemang de inte ens vet att de har ingått. Eftersom konsumenten har betalat provpaketet med sitt kontokort kan företaget fortsätta att dra pengar från kontot. Avtalen är svåra att komma ur eftersom företagen ofta inte svarar på mejl eller telefon.”

Välkomsterbjudandet startar dyrt medlemskap

När du köper välkomsterbjudandet påbörjar du samtidigt ett abonnemang. Efter 1-2 veckor kommer företaget dra ytterligare 1 342:- från ditt konto för det första ordinarie paketet. Få är medvetna om detta när de beställer välkomsterbjudandet.

Green Coffee Burn har återuppstått som VitaBurn

Efter massiv kritik från konsumentverket och svartlistning såg det ut som att Green Coffee Burn lagts ned. I början av juni 2013 såg vi annonser för ett nytt piller som heter VitaBurn. Annonsen verkade välbekant, och visst är det så! Green Coffee Burn har nylanserats under namnet Vita Burn. Det är vanligt hos oseriösa företag – när varumärket blivit befläckat och smutskastat byter de namn och återlanserar.

Se båda annonserna nedan, den vänstra för Green Coffee burn och den högra för Vita Burn.


Marknadsförs med bluffreportage

Green Coffee Burn säljs ofta med hjälp av så kallade ”bluffreportage” (läs mer om bluffreportage här), med en falsk ”studie” om viktnedgång. Det i sig behöver inte betyda att något är skumt med Green Coffee Burn, eftersom bluffreportage oftast skrivs av ett oberoende företag och inte av tillverkaren. Däremot tyder det på dåligt omdöme hos det säljande företaget att inte ha bättre koll på sina marknadsföringskanaler.

Dålig svenska

Dålig svenska brukar vara ett tecken på att företaget bakom en annons är oseriöst. Ett exempel är ”Green Coffee Burn aktiva ingredienser har bevisad effekt på magen och fett på sidan”.

Jag har blivit lurad av Green Coffee Burn. Vad gör jag?

Kontakta Green Coffee Burns kundtjänst OMEDELBART och säg upp abonnemanget samt hävda din ångerrätt. Hemsidan för Shapefocus, företagt bakom Clean Detox, är nere så jag har inga kontaktuppgifter till deras kundtjänst. Har du deras kontaktuppgifter, maila mig så kan jag lägga upp dem här!

Om du misstänker att du blivit lurad när du köpt bantningspiller på nätet ska du göra följande:

  • Spärra ditt VISA-kort om de inte hunnit dra den stora summan än. Det kan ta så lite som 5 dagar från beställningen. Ja, det är jobbigt att behöva vänta på att få ett nytt, men det är bättre än att tvista med företaget i åratal för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Är det ett svinigt företag så kan du fort bli av med mycket pengar.
  • Öppna inte paketen eller burkarna! Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Maila företaget en kopia på sändningskvittot och säg att du säger upp ditt abonnemang omedelbart. Kräv att de mejlar dig ett uppsägningskvitto så att du är på den säkra sidan. Du har 12 dagars ångerrätt enligt svensk lagstiftning.
  • Anmäl företaget till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.
  • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Vad har du för erfarenheter av Green Coffee Burn? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
  • Vill bli lurad på pengar...
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar