Skip to main content
Viktvagvisaren

Mighty Raspberry Ketone

”Bryter ner fett och ökar smal-hormoner”

Mighty Raspberry Ketone
brand-logo
vetenskaplighet
b4.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b5.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b4.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b5.png
 
1-10-combine

Mighty Raspberry Ketone är en fettförbrännare, som verkar ha slutat säljas i Sverige. Titta i stället på andra fettförbrännande bantningspiller såsom Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10.

Hallonketoner är det ämne som ger hallon dess lukt. Studier har visat att hallonketoner markant ökar fettförbränningen och ökar mängden av hormonproteinet Adiponectin i kroppen. Höga nivåer Adiponectin är vanligt hos smala personer medan överviktiga brukar har låga nivåer.

Hallonketoner har gett mycket bra resultat på möss, som rasar i vikt. Studier på människor pågår men är inte klara ännu, eftersom hallonketoner är ett ganska nytt ämne inom viktminskning.

Frågor och svar om Mighty Raspberry Ketone

Mighty Raspberry Ketone innehåller enbart hallonketoner och innehåller hela 300 mg per kapsel, de flesta andra har bara 100 mg.

Hallonketoner är det ämne som ger hallon dess lukt. Det finns naturligt i hallon, tranbär och björnbär men tillverkas enklast på kemisk väg.

Hallonketoner gör att fettcellerna släpper ut hormonproteinet Adiponectin. Adiponectin spelar stor roll för metabolismen. Det bryter ner fettet i blodet till energi, det vill säga ökar oxideringen av fettsyror, och ökar även insulinkänsligheten. Båda dessa ger viktnedgång.

Smala människor har höga nivåer adiponectin i blodet naturligt, medan tjocka och typ 2-diabetiker brukar ha låga nivåer. Det är troligt att låga nivåer adiponectin ger viktuppgång.

Hallonketoner blev en stor hype i USA år 2002 efter att den populäre TV-doktorn Mehmet Oz kallade det för mirakelmedel för viktnedgång i ett inslag i sitt program. De som köper hans hallonketoner från tillverkaren i USA har enligt ryktet en garanti att går man inte ner minst 5 kg på en månad får man pengarna tillbaka.

Många av dem som tidigare varit överviktiga men lyckats gå ner har trots att de är smalare fortfarande låga nivåer adiponectin i kroppen, jämfört med personer som är naturligt smala. Dessa låga adiponectin-nivåer gör att risken för att de går upp i vikt igen ökar. Därför kan de må extra bra av de förhöjda adiponectin-nivåer som Mighty Raspberry Ketone ger.

Eftersom hallonketoner är såpass nytt inom behandling mot övervikt finns det fortfarande inga kliniska studier på människor. Studier på möss som övermatats har däremot gett väldigt goda resultat, där mössen som fick hallonketoner inte gick upp i vikt trots att de åt stora mängder mat, samtidigt som de möss som varit feta blev smala.

Studier på möss och i laboratorier visar att hallonketoner ger viktnedgång, men det finns än så länge inga kliniska studier på människor. Hallonketoner är ett ganska nyupptäckt ämne inom viktminskning och fler studier är på väg.

Hallonketon-studier har gjorts på möss med mycket positiva resultat. In en studie fick mössen kost med mycket kalorier och fett. De möss som samtidigt fick Raspberry Ketone gick inte upp i vikt. De möss som blivit feta gick även ner all vikt igen när de fick hallonketoner, trots att de fortfarande åt av högfettkosten.

Studier har även visat att hallonketoner ökar utsöndringen av adiponectin, samt att höga nivåer adiponectin återfinns hos smala människor och låga nivåer hos tjocka.

Studier på möss och i laboratorier visar att hallonketoner ger viktnedgång, men det finns än så länge inga kliniska studier på människor. Hallonketoner är ett ganska nyupptäckt ämne inom viktminskning och studier pågår.

En laboratoriestudie visade att hallonketoner ökade lipolysen (fettförbränningen), minskade fettinlagringen och bröt ner fettsyror i blodet. Dessutom ökade det utsöndringen av adiponectin markant.

I en studie på möss 2005 gav man alla möss en kaloririk högfettkost. Hälften av mössen fick dessutom hallonketoner. De som fick hallonketoner gick inte upp i vikt och fick inte fettlever, men det gjorde och fick referensgruppen. Sedan gavs de feta mössen hallonketoner. Då försvann övervikten igen, trots att de fortfarande åt den kaloririka högfettkosten.

Det är bevisat i flera studier att hallonketoner ökar mängden adiponectin i kroppen, ett protein som reglerar fettförbränningen. Ju mer adiponectin man har i kroppen, desto smalare är man. En studie fann att nivån av adiponectin är omvänt proportionell mot procenthalten vitt fett på kroppen.

Höga nivåer adiponectin har kopplats till sänkt blodsocker, sänkt insulinnivå, bättre insulinkänslighet, lägre BMI, anti-inflammatorisk effekt och bättre blodvärden med höjt gott HDL-kolesterol och lägre nivå av triglycerider.

Läs mer om Hallonketoner här (extern länk).

Du köper burkar styckvis från tillverkaren.

Mighty Raspberry Ketone verkar ha slutat säljas i Sverige. Titta i stället på andra fettförbrännande bantningspiller såsom Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10.

Ja. Vi har inte hört något negativt om Mighty Raspberry Ketone eller företaget bakom så det verkar vara hederligt. Företaget tillverkar även detoxpillret Solpria, som vi inte heller har hört klagomål på.

Reklamen är typiskt amerikansk med överdrivet säljsnack, flådiga bilder och mängder med före- och efter-vittnesmål vilket kan uppfattas som oseriöst. Vi svenskar är ju inte vana vid sådan reklam, som är vardagsmat i USA. Men det finstilta ser bra ut. Burkarna beställs styckvis, vilket är jättebra. I princip alla företag som vill luras använder abonnemang.

Mighty Raspberry Ketone verkar ha slutat säljas i Sverige. Titta i stället på andra fettförbrännande bantningspiller såsom Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10..

Vill du inte beställa från USA så finns det andra, svenska bantningspiller med hallonketoner.

Tittar vi på de olika piller som innehåller hallonketoner, så har vi till att börja med Raspberry Ketone Pure som innehåller rena hallonketoner.

Piller som kombinerar hallonketoner med andra ingredienser är exempelvis Bodyfat Burner Night som ökar ämnesomsättningen i vila och Burn X10, som kombinerar hallonketoner med synefrin som gasar igång kroppen och ökar ämnesomsättningen.

Det finns inga kända biverkningar av hallonketoner.

De som har dålig njurfunktion eller lider av anorexia eller Diabetes typ 1 har ofta förhöjda nivåer adiponectin. Det är nog inte bra för dem att äta Mighty Raspberry Ketone eftersom det ökar utsöndringen av adiponectin ytterligare.

Egentligen inte. Men tillverkaren rekommenderar att kombinera Mighty Raspberry Ketone med hälsosam mat och regelbunden aktivitet.

Med hälsosam mat menar de naturlig mat såsom grönsaker, frukt, protein och fullkorn, samtidigt som du undviker processad mat som innehåller vitt mjöl, socker och/eller artificiella ingredienser och sötningsmedel. Försök även fokusera på att äta flera gånger per dag medan portionerna begränsas.

Slutligen, drick massor av kallt vatten. Ny forskning från Virginia Polytechnic Institute visar att drickande av mer kallt vatten kan snabba på viktminskning.

Egentligen inte. Men tillverkaren rekommenderar att kombinera Mighty Raspberry Ketone med hälsosam mat och regelbunden aktivitet.
  • Hallonketoner fungerar superbra på möss, som rasar i vikt, och på fettceller i laboratorium. Vi väntar med spänning på de första studierna på människor.
  • Förhöjda nivåer adiponectin är bevisligen bra för kroppen.
  • Det finns fortfarande inga kliniska studier på människor.
  • Det är inte utrett hur det påverkar mediciner eller vilka biverkningar som kan finnas.
  • Bantningspiller löser inte grundproblemet med många typer av övervikt – onyttig kosthållning, alltför stort kaloriintag eller dieter som kombinerar kolhydrater och fett i samma måltid.
Mighty Raspberry Ketone innehåller enbart hallonketoner. De flesta andra hallonketonpiller innehåller även andra ingredienser. Mighty Raspberry Ketone innehåller hela 300 mg hallonketon, de flesta andra bara 100 mg.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Mighty Raspberry Ketone verkar ha slutat säljas i Sverige. Titta i stället på andra fettförbrännande bantningspiller såsom Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10.
Mighty Raspberry Ketone ökar fettförbränningen. Du kan kombinera det med ett bantningspiller som minskar hungern och sötsuget, såsom Diet Fiber.

Tillverkaren rekommenderar att Mighty Raspberry Ketone kombineras med Solpria, ett detoxpiller och B-vitamintillskott från samma tillverkare.

Verkar inte Mighty Raspberry Ketone vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Vill öka fettförbränningen
  • Föredrar naturliga ingredienser
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar