Skip to main content
Viktvagvisaren

Glycotil

”Innehåller Svetol som minskar kolhydratupptaget”

Glycotil
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b3.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b3.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine

Glycotil säljs inte längre i Sverige!

Vi rekommenderar att istället välja ett annat bantningspiller med gröna kaffebönor. Core Green Coffee och Green Coffee Pure är i princip identiska med Glycotil och säljs utan abonnemang av ett hederligt företag.

Glycotil är ett piller som minskar kolhydraternas negativa påverkan på kroppen. Det släpptes i början av maj 2010 av företaget Nuform och innehåller ett patenterat ämne vid namn Svetol, som består av klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Klorogensyran gör att kroppen får lägre blodsocker efter en måltid, därmed lagras mindre fett med viktminskning som följd. Dessutom gör klorogensyran att kroppens sockerupptag ur maten minskar, samt att när kroppen ska hämta lagrad energi så främjas fettreserverna istället för sockerreserverna.

Svetol har vetenskapligt bevisad effekt i flera studier, och har under flera år sålts som viktminskningspreparat i Europa. Läs mer om gröna kaffebönor här.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Glycotil: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Glycotil

Glycotil innehåller klorogensyra, som finns i kaffebönan. Klorogensyra hämmar kroppens upptag av glukos ur maten, så att blodsockernivån blir lägre och mindre energi lagras efter en måltid. Den saktar också ner delar av glukoscykeln så mindre glykogen (lagrad energi) omvandlas till glukos (blodsocker), vilket även det sänker blodsockret. Detta har visats vetenskapligt, både i laboratorium och på försökspersoner.

I företagets egna dubbelblindstudie på 50 överviktiga personer var den genomsnittliga viktminskningen efter 60 dagar 5 kilo, jämfört med placebogruppen som bara gick ner 2.8 kg.

Stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, har visat sig minska risken för att utveckla typ 2 diabetes. Troligtvis är deta på grund av klorogensyran i kaffet. Glycotil innehåller flera gånger mer klorogensyra än vad man normalt får i sig på en dag från kaffet, plus att man slipper koffeinet som kan påverka kroppen negativt. Eftersom rostningen av kaffebönan förstör delar av klorogensyran utvinns ämnet ur gröna, orostade kaffebönor.

Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet.

Läs mer om gröna kaffebönor på vår ingredienssida om gröna kaffebönor eller på Gröna Kaffebönor.se.

Glycotil säljs inte längre i Sverige. Men det finns andra bantningspiller med samma innehåll, klorogensyra, som till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure. De är i princip identiska med Glycotil.
Klorogensyra påverkar verkligen glukosupptaget och blodsockret positivt, det är ett vetenskapligt faktum. Både tillverkaren Nuform och tillverkaren av det nästintill identiska preparatet Svetol (som säljs i Europa) har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, så det verkar onekligen fungera. Placebogruppen gick ner 2.8 kg under samma tid.

I en japansk studie visade sig klorogensyra sänka blodtrycket hos människor och råttor med högt blodtryck, men ingen minskning av BMI syntes. Det framgår inte om försökspersonerna var överviktiga eftersom studien främst fokuserade på blodtryck.

Klorogensyra är en antioxidant vilket är bevisat positivt för kroppen på ett antal områden. Kaffe har dessutom visat sig minska risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis pga klorogensyran.

Glycotil säljs inte längre i Sverige. Men det finns andra bantningspiller med samma innehåll, klorogensyra, som till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure. De är i princip identiska med Glycotil.
Glycotil är ett bantningspiller med klorogensyra (gröna kaffebönor) som blockerar kolhydrater.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Klorogensyra kan sänka blodtrycket enligt en studie på människor med högt blodtryck. Detta är i sig ingen negativ biverkning, om man nu inte redan lider av lågt blodtryck.

Klorogensyra påverkar kroppen på ett antal sätt, men i princip alla verkar vara positiva, vilket kan höra ihop med att det är en antioxidant.

En av våra läsare har berättat att han fått en del biverkningar i form av en lite orolig mage (en del ömhet, lösare avföring och gaser).

Det finns inga speciella regler om vad du får eller inte får äta. Tillverkaren uppmuntrar dock till att äta ”hälsosamt”. Min kommentar är att eftersom Glycotil syftar till att minska kroppens kolhydratupptag vore det rimligt om det kombinerades med en diet fattig på just kolhydrater. Detta är dock inget som tillverkaren säger.

Varje kväll bör du däremot ta en multivitamintablett för att vara säker på att få i dig alla vitaminer och minskar risken för bristsjukdomar.

Du ska äta två piller per dag, en före lunch och en före middag.

Läs alltid på förpackningen för att ta reda på doseringen för just det fabrikat som du köpt.

Glycotil kommer som avlånga, hala kapslar som enligt tillverkaren är lätta att svälja.
Det finns ingen speciell rekommendation, men barn, gravida och ammande bör alltid vara restriktiva med viktminskningspreparat.
Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Glycotil ska fungera.
  • Det är ingen mumbo-jumbo. Ingredienserna har visat sig effektiva i flera studier
  • Eftersom det är en antioxidant är det bra för hela kroppen
  • Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett viktminskningspreparat som Glycotil är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra bantningsmetoder, såsom en sundare livsstil.
  • En risk är att det blir dyrt och du bara får några kilos viktnedgång för pengarna
  • Är du inte överviktig är det inte säkert att du tappar i vikt
Glycotil säljs inte längre i Sverige. Men det finns andra bantningspiller med samma innehåll, klorogensyra, som till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure. De är i princip identiska med Glycotil.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Glycotil, även om det ska räcka med bara pillret. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Alltid när man försöker gå ner i vikt riskerar man att få brist på vitaminer och mineraler, så se till att kombinera med en bra multivitamintablett.
Företaget Nuform som marknadsför Glycotil i Sverige säljer Glycotil i form av ett abonnemang. Det du ska tänka på är att om du beställer ett gratis provpaket men sedan bestämmer dig för att avsluta abonnemanget ska du inte vänta med att kontakta företaget, eftersom du annars snart får fler paket i brevlådan. Inget lurt med det, men som med alla abonnemang bör du läsa igenom avtalet du skriver på så du inte råkar ut för en obehaglig överraskning.
Om du upptäcker att Glycotil inte är något för dig och vill avsluta ditt abonnemang kan du kontakta Glycotil tillverkare Nuform på deras kundtjänst. Deras e-mail är: kundservice@nuform.se.
De kan även svara på alla frågor angående fakturering, etc.
Vid de tillfällen som vi har varit i kontakt med dem har de varit snabba att svara och gett bra information.
Nej. Trots att Glycotils aktiva substans klorogensyra utvinns ur gröna kaffebönor innehåller inte Glycotil koffein.
Glycotil är ett vetenskapligt framtaget preparat som påverkar din kropp. Att kombinera Glycotil med andra viktminskningspreparat eller läkemedel har inte testats och kan ha oanade effekter – i bästa fall att läkemedlet eller bantningsmedlet inte fungerar som det ska och i sämsta fall att du kan få kraftiga och farliga biverkningar.

Kombinera därför inte Glycotil med andra viktminskningspreparat eller läkemedel utan att först ta upp frågan med din läkare.

Verkar inte Glycotil vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Vill blockera kolhydrater
  • Kräver bevisad effekt
  • Föredrar naturmedel
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar