Skip to main content
Viktvagvisaren

Green Coffee Slim

”Varning för dyrt abonnemang”

Green Coffee Slim
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

Green Coffee Slim är ett piller med extrakt av Gröna Kaffebönor, ett bantningsmedel som fungerar. Dess aktiva ingrediens heter Klorogensyra och har i vetenskapliga studier lett till en viktminskning på 5 kilo på två månader, med minskat blodsockerpåslag efter maten, och därmed minskad hunger och fettlagring.

VARNING! Green Coffee Slims billiga prova-på-erbjudande kommer med ett abonnemang där de drar 1 700:- från ditt konto.

Vi rekommenderar i stället produkter från hederliga svenska företag med samma huvudingrediens som Green Coffee Slim, som exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Läs recensioner av de produkter vi rekommenderar här: Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Frågor och svar om Green Coffee Slim

Green Coffee Slims introduktionserbjudande för 29:- kommer med ett abonnemang, där du förbinder dig att även betala första ordinarie paketet för 1700:-. Enda sättet att komma undan är att ångra köpet.

Du kan inte lita på företaget (Newlife). De har mängder med anmälningar på sig hos konsumentverket. Totalsumman på 1700:- framgår inte i annonsen, enbart i de finstilta villkoren. Det framgår inte att du beställer ett abonnemang.

Troligtvis kommer många att beställa provpaketet och tro att det bara kommer att kosta 29:-, sedan bli av med ytterligare 1700:- för ett abonnemang de inte ville ha.

Eftersom företaget är baserat i Danmark kommer du inte att ha svenskt konsumentskydd och polisanmälningar försvåras.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.

Vi på Viktvägvisaren rekommenderar INTE Green Coffe Slim på grund av risken att luras in i ett dyrt abonnemang. Vi rekommenderar att du istället köper gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

I de finstilta villkoren i annonsen står det att det billiga prova-på-erbjudandet startar ett abonnemang där du förbinder dig att köpa det första ordinarie paketet för cirka 1 700:- (beroende på eurokursen). Det skickas 5 dagar efter din beställning av provpaketet. Den informationen framgår inte tydligt i annonsen vilket gör att många blir lurade.

Företaget bakom, Newlife, har mängder av anmälningar på sig hos Konsumentverket.

Säger du upp abonnemanget måste du ändå betala första ordinarie paketet som kostar 1 700:-. Enda sättet att slippa betala är att ångra hela köpet. Du har 12 dagars ångerrätt enligt svensk lag, och enligt Newlifes villkor verkar som att du har 14 dagar på dig. Då måste du skicka tillbaka båda paketen oanvända och kanske oöppnade.

 • Kontakta kundtjänsten omedelbart på support@newlife.eu.com eller +45 22 80 84 06 och ångra hela köpet. Du kan ångra köpet inom 12-14 dagar på dig från beställningsdatum. Spara mailet.
 • ÖPPNA INTE paketen eller burkarna! När du åberopar din ångerrätt behöver du skicka tillbaka dem i orginalskick.
 • Vägra att ta emot paketet när det levereras.
 • Kan du inte ångra köpet, skicka en skriftlig reklamation till företaget i vilken du meddelar att du bestrider betalningskravet. Motivera till exempel på följande sätt: ”Jag har utifrån en annons beställt ett produktprov och betalt dess expeditionskostnader. Jag har inte beställt någonting annat. Villkoren och information om abonnemanget framgick inte i annonsen, så jag är ej bunden av det eller skyldig att betala.”. Skicka det till support@newlife.eu.com. Spara reklamationen du skickar.
 • Anmäl dem till konsumentverket och polisen för ”Negativ avtalsbindning efter beställning av provpaket”.
 • Du kan spärra ditt visakort för att förhindra dem att dra mer pengar.
 • De kan hota med inkasso. Eftersom villkoren och information om abonnemanget inte framgick i annonsen, är du inte skyldig att betala. Reklamera indrivningen per e-post till inkassoföretaget. Enligt lagen har inkassoföretaget inte rätt att fortsätta indrivningen om konsumenten bestrider sin skyldighet att betala en faktura och motiverar sitt beslut. Newlife har inget bevis på att du skrivit under avtalet, så troligtvis kommer de inte att bråka, bara hota.

Det kan kanske i vissa fall gå att få banken att ge tillbaka pengarna. Kontakta din bank och förklara situationen. De kan vilja ha kopia på polisanmälning eller mail.

Här finns Green Coffee Slims kundtjänst:
support@newlife.eu.com
+45 22 80 84 06 (kan kanske bara ringas ifrån Danmark)

Kontaktsida

Hemsida: http://newlife.eu.com

En av deras annonser

De finstilta villkoren

Adress för returpaket:
Newlife
Postboks 1160
2650 Hvidovre
Denmark

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Ja, produkten i sig är det inget fel på (om burken verkligen innehåller gröna kaffebönor). Det är försäljningsmetoden som är problemet.

Det aktiva ämnet i Green Coffee Slim är klorogensyra som utvinns ur gröna, omogna kaffebönor. Klorogensyran hämmar sockerupptaget och saktar ner delar av sockercykeln. Det gör att det totala kaloriupptaget minskas och att blodsockertoppen efter maten blir mindre, ungefär som ifall du ätit mat med lågt GI, vilket leder till viktnedgång.

Klorogensyrans effekt har bevisats i flera studier. Gröna kaffebönor passar speciellt bra att kombinera med GI-kost på grund av sin GI-sänkande effekt.

Studier har visat att klorogensyra kan sänka blodsockerpåslaget efter en måltid med upp till 31% samt kan ge en viktnedgång på uppemot 5 kg på 60 dagar.

Det har visat sig att personer som dricker stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, har minskad risk att utveckla typ 2 diabetes. Troligtvis beror detta på klorogensyran i kaffet. Men att dricka sådana mängder kaffe ger mycket koffein, vilket påverkar kroppen negativt. Green Coffee Slim innehåller flera gånger mer klorogensyra än vad man normalt får i sig via kaffe, utan koffeinets negativa effekter. När vanligt kaffe rostas så förstörs delar av klorogensyran. Därför utvinns extraktet ur gröna, orostade kaffebönor som innehåller mycket klorogensyra och lite koffein. Extrakt av gröna kaffebönor innehåller mindre än 5% koffein.

Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet.

Ja, troligtvis. Det är vetenskapligt bevisat, både i laboratorium och på försökspersoner, att klorogensyra ger lägre blodsockernivå efter en måltid. Ifall förpackningen verkligen innehåller extrakt av gröna kaffebönor, vilket det verkar som i annonsen, så fungerar det.

I en vetenskaplig studie av klorogensyra gick de överviktiga försökspersonerna ner i snitt 5 kg på 60 dagar, jämfört med bara 2.8 kg för placebogruppen.

Det är vetenskapligt bevisat att klorogensyra verkligen påverkar glukosupptaget och blodsockret. Det finns ett annat bantningspiller med klorogensyra, Svetol, som säljs i Europa. Deras tillverkare har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, medan placebogruppen gick ner 2.8 kg under samma tid, så det verkar onekligen fungera.

En studie av American Chemical Society visade att de överviktiga försökspersonerna gick ner cirka 10% av sin kroppsvikt på 22 veckor med gröna kaffebönor. Två timmar efter måltiden var blodsockret 31% lägre i gruppen som ätit extrakt av gröna kaffebönor, jämfört med placebogruppen. Läs mer om studien här.

I en japansk studie på människor och råttor med högt blodtryck visade sig klorogensyran sänka blodtrycket. De undersökte inte om det gav viktminskning.

Klorogensyra är en antioxidant. Antioxidanter är bra för kroppen inom ett antal områden. Kaffe minskar även risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis är detta på grund av klorogensyran i kaffet.

Vi rekommenderar INTE Green Coffee Slim p.g.a:
 • De har mängder av anmälningar på sig hos konsumentverket
 • De lurar in kunderna in i ett dyrt abonnemang, vilket inte framgår i annonsen
 • Företaget ligger utomlands så du saknar svenskt konsumentskydd

Vi rekommenderar att du istället köper gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Klorogensyra kan sänka blodtrycket enligt en studie där människor med högt blodtryck fick klorogensyra. Det är inte undersökt om det även gäller människor med lågt blodtryck.

Ifall du tar medicin för diabetes, kommer du behöva att justera medicindosen eftersom SWIS DIET Green Coffee Bean sänker blodsockerpåslaget. Rådgör med din läkare.

Gröna kaffebönor innehåller små mängder koffein, mindre än 5%.

Bantningspiller rekommenderas aldrig till de under 18 år, gravida eller ammande eftersom det inte har undersökts hur de kan påverkas av ingredienserna.

Nej, du måste inte träna när du äter Green Coffee Slim.

När du går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Nej. Du kan äta precis som vanligt.

Min tanke är att eftersom gröna kaffebönor har som mål att minska kroppens kolhydratupptag vore det rimligt om det kombinerades med en diet fattig på just kolhydrater eller en GI-diet. Detta är dock inget som tillverkaren säger.

Eftersom klorogensyra framställs av omogna gröna kaffebönor innehåller det knappt något koffein. Normalt innehåller extrakt av gröna kaffebönor mindre än 5% koffein. Tillverkaren säger ”Medlet kan även användas av de som inte kan inta koffein”.
 • Klorogensyra har visat sig effektiv och ge viktnedgång i flera studier, så det är ingen bluff.
 • Eftersom klorogensyra är en antioxidant är det bra för hela kroppen.
 • Svartlistat. Massor med anmälningar hos konsumentverket
 • Lurar in folk i ett dyrt abonnemang utan att det framgår tydligt i annonsen.
 • Tvivelaktiga marknadsföringsmetoder genom bluffreportage på facebook.
 • Företaget ligger utomlands vilket försvårar anmälningar till polis och konsumentverk.
Deras sviniga, undangömda abonnemangsvillkor och att de är svartlistade.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Du kan kombinera Green Coffee Slim med en hungerdämpare såsom Diet Fiber..

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Vill du gå ner i vikt men vet inte riktigt hur kan du läsa våra artiklar ”Vilken vikttyp är du?” och ”Vilket bantningspiller är bäst?”.

Här finns Green Coffee Slims kundtjänst:
support@newlife.eu.com
+45 22 80 84 06 (kan kanske bara ringas ifrån Danmark)

Kontaktsida

Hemsida: http://newlife.eu.com

En av deras annonser

De finstilta villkoren

Adress för returpaket:
Newlife
Postboks 1160
2650 Hvidovre
Denmark

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Vissa av bilderna på denna sida används under Creative Commons License. Här finns en komplett lista på dessa bilder och rättigheter.

Passar dig som:
 • Är orädd för fula företag
 • Vill betala enormt överpris för en produkt
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar