Skip to main content
Viktvagvisaren

Xenical

”Receptbelagt läkemedel mot fetma”

Xenical
godkand
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b10.png
Utan-bieffekter
b1.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
godkand
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b10.png
Utan-bieffekter
b1.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Xenical är ett receptbelagt fettblockerande läkemedel som används i kombination med fettsnål kost. Det är kraftfullt och mycket effektivt. Nyhet: på Treated.com kan du få ett recept utskrivet över Internet. Klicka här för att läsa mer och beställa Xenical.

Xenical är ett receptbelagt läkemedel mot fetma, som hindrar ungefär en tredjedel av fettet i maten från att tas upp av tarmen. Xenical kommer med ett kostprogram som följer lågfett och lågkalori-principen. Xenical kan bara skrivas ut av läkare.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Xenical: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Xenical

Xenical hindrar omkring en tredjedel av fettet du äter från att tas upp av kroppen. När du äter Xenical måste du äta fett- och kalorisnål mat. Om du syndar och äter för mycket fett straffas du av Xenicals beryktade biverkningar, med orolig mage, oljig avföring, diarré och gaser.

Xenical binder sig till enzymer i matsmältningssystemet och hindrar dem från att bryta ner fettet i maten. Det fett som inte brutits ner kan inte tas upp av kroppen utan fortsätter ut i toalettstolen.

Xenicals framgång bygger på två principer – dels att hindra fettet att tas upp av kroppen, dels att minska mängden kalorier du får i dig. Studier visar att 70% fortsätter gå ner i vikt även när de slutar ta Xenical eftersom de lärt sig lägga om sin kost. Viktminskningen kommer alltså både från den kalorisnåla maten och Xenical. Eftersom Xenical ger biverkningar när man slarvar med maten så ökar dessutom motivationen.

Den aktiva ingrediensen i Xenical är Orlistat, 120 mg. Eftersom Xenical är så pass framgångsrikt har det fått en receptfri lillasyster, Alli. Ett receptfritt alternativ som liksom Xenical blockerar fett är Xenical för dig som inte är överviktiga nog att få Xenical utskrivet på recept.

Om du efter 12 veckor inte har gått ner minst 5% av den kroppsvikt som uppmättes vid början av Xenical behandlingen, kommer din läkare att avsluta din behandling med Xenical.

Xenical är ett receptbelagt läkemedel. Treated.com är en nätapotek där de har läkare som kan undersöka dig över Internet, skriva ut ett recept och där du kan köpa Xenical direkt.

En svagare variant av Xenical, Alli. Ett receptfritt alternativ som liksom Xenical blockerar fett är Xenical för dig som inte är överviktiga nog att få Xenical utskrivet på recept.
Xenical är läkemedelsklassat, noggrant testat och bygger på forskningsresultat och är därför mycket vetenskapligt underbyggt.

Det verksamma ämnet i Xenical har i kliniska studier visat sig leda till snabbare viktminskning än med traditionella lågfett-dieter, och det har även visat sig att viktminskningen är beständig.

Studier visar att 70% fortsätter gå ner i vikt även när de slutar ta Xenical eftersom de lärt sig lägga om sin kost.

För fyra år sedan kom ett larm i USA om att 32 personer som ätit Alli eller Xenical fått leverskador. Det finns dock inga bevisade samband hittills och innan det kommit fram mer information avråder varken Läkemedelsverket eller FDA människor från att äta Xenical. Tillverkaren GlaxoSmithKline tillbakavisar anklagelserna, säger att Xenical testats grundligt utan tecken på leverskador och att de 32 kan ha blivit sjuka på grund av fetma eller fetmarelaterade sjukdomar, inte läkemedlet i sig.
När fettet inte tas upp av kroppen utan fortsätter ut genom tarmen, kommer fetthalten att öka i avföringen. Det kan ge otrevliga biverkningar när fetthalten blir för hög. Har du syndat och ätit fettrik mat kommer avföringen bli fettrikare och biverkningarna bli besvärliga, men när du äter rätt kommer biverkningarna troligtvis vara rätt lindriga.

Vanliga biverkningar (drabbar fler än 10%) är huvudvärk, magvärk, akuta toalettbesök, gaser, oljig avföring, rinning avföring och låga blodsockervärden.

Mindre vanliga biverkningar är rektala smärtor, mjuk avföring, avföringsinkontinens, uppblåsthet, oregelbunden menstruation, trötthet och problem med tänder och tandkött.

Kostprogrammet kan variera mellan olika läkare. Men de går ut på lågfett och lågkalori-principen. Du tar en kapsel i samband med dagens tre huvudmåltider och äter samtidigt en välbalanserad, kalorisnål diet som är rik på frukt och grönsaker, där cirka 30% av kalorierna kommer från fett. Småät inte fettrik mat mellan måltiderna såsom kakor, choklad och snacks.

Xenical fungerar bara om du samtidigt äter mat som innehåller fett. Du behöver därför inte ta Xenical om du missat en måltid eller om du äter en måltid som inte innehåller något fett.

Tydligare kostråd än så ges inte utan är upp till varje läkare att råda. Men man kan snegla på Alli, som också innehåller Orlistat. Alli har dessa kostrekommendationer:

 • Bröd, potatis, frukostflingor och andra spannmålsprodukter är din viktigaste kalorikälla, gärna fullkorn.
 • Frukt och grönsaker är viktigt, ät minst 6 portioner frukt och grönt per dag.
 • Ät mjölk, yoghurt, ost och berikade sojaprodukter för att få i dig kalcium. Välj fettsnåla varianter.
 • Ät färre proteiner. Kött, fågel, fisk, ägg och baljväxter bör ätas i små portioner. Välj magert kött och skär bort synligt fett och skinnet på kycklingen. Ät fisk två gånger i veckan varav fet fisk en gång, eftersom det innehåller vitamin D och omega-3.
 • När du lagar maten bör du ugnsbaka, grilla eller koka istället för att steka. Byt ut matoljan mot en sprayflaska med olja. Välj lätt- eller miniprodukter och använd tomatbaserade såser istället för gräddbaserade. Om du bakar mjuka kakor, byt ut en del av fettet mot äppelmos så blir kakan saftig och smal.
 • Du får äta mellan 15 och 20 g fett per måltid, beroende på din vikt. Du ska äta 3 måltider per dag plus ett mellanmål på högst 3 g fett, eller två mellanmål med 1.5 g fett vardera. Antalet kalorier per dag varierar mellan 1200 och 1800 beroende på din vikt.
Nej, men det rekommenderas att man motionerar för att göra viktminskningsprogrammet effektivare. Kommer du inte iväg till gymmet kan du börja gå i trappor i stället för att åka hiss, gå av bussen en hållplats tidigare eller liknande.
 • Xenicals effektivitet har bevistats i kliniska tester
 • Eftersom du får otrevliga biverkningar när du syndar och äter mer fett än rekommenderat blir det lättare att säga nej till frestelser.
 • Xenical ger en snabb viktminskning vilket är bra för motivationen.
 • Det verksamma ämnet i Xenical har i kliniska studier visat sig leda till snabbare viktminskning än med traditionella lågfett-dieter, och det har även visat sig att viktminskningen är beständig.
 • Xenicals biverkningar är ganska otäcka. Det talas om ”oljig avföring”, ”lös avföring”, ”plötsligt behov av toalettbesök” och ”gaser med eller utan oljig utsöndring”, det vill säga rätt så obehagliga saker…
 • Äter du för mycket fett får du biverkningar, äter du för lite fett har Xenical ingen effekt (eftersom det får 1/3 av fettet att inte tas upp av kroppen, och 1/3 av noll är noll).
 • Dieten du ska hålla är hård och mycket fettsnål, så det är ingen njutningsdiet man talar om precis.
Xenical är idag det enda svenska receptbelagda läkemedlet för att gå ner i vikt. Tidigare fanns även Reductil, men det drogs tillbaka efter larmrapporter om hjärtinfarkter.

Xenical och Alli innehåller samma ämne, orlistat. Alli är svagare och därför receptfritt, och kan köpas av vem som helst utan recept från doktor.

Det finns bantningspiller som blockerar fettet i maten genom att bilda en gelé i magen som suger upp och kapslar in fettet, som sedan inkapslat fortsätter genom tarmen och ut i toaletten. Det blockerer fettet på ett snällare sätt än Xenical och har inte Xenicals otäcka biverkningar såsom diarré. Exempel på sådana fettblockerare är Xenical.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Xenical är ett receptbelagt läkemedel. Treated.com är en nätapotek där de har läkare som kan undersöka dig över Internet, skriva ut ett recept och där du kan köpa Xenical direkt.

Ett receptfritt alternativ som liksom Xenical blockerar fett är Xenical för dig som inte är överviktiga nog att få Xenical utskrivet på recept.
Xenical kan absorbera en del vitaminer ur maten, så du bör definitivt äta en multivitamintablett varje dag.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Verkar inte Xenical vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
Passar dig som:
 • Tror på låg-fett filosofin
 • Klarar av en strikt diet
 • Har tillräcklig övervikt för att få recept utskrivet
Köp Xenical här:
Populära fettförbrännare:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar