Skip to main content
Viktvagvisaren

Bantaxin

”Gå ner i vikt utan svält och träning”

Bantaxin
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b3.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b3.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine

Bantaxin säljs inte längre i Sverige!

Köp i stället ett annat bantningspiller med samma aktiva ingrediens, såsom Core Green Coffee och Green Coffee Pure. De är är i princip identiska med Bantaxin och säljs utan abonnemang av ett hederligt företag.

Bantaxin tillhör gruppen bantningspiller som minskar kroppens upptag av kolhydrater. Det är ett norskt bantningspiller som innehåller ett extrakt ur gröna kaffebönor, ”klorogensyra”. Klorogensyran som hämmar kroppens upptag av socker ur maten och saktar ner delar av sockercykeln. Det minskar det totala kaloriupptaget och blodsockertoppen efter maten blir mindre, med viktnedgång som följd. Läs mer om gröna kaffebönor och klorogensyra här.

Klorogensyra har vetenskapligt bevisad effekt i flera studier, och har under flera år sålts som viktminskningspreparat i Europa under namnet Svetol.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Bantaxin: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Bantaxin

Bantaxin innehåller klorogensyra, som finns i kaffebönan. Klorogensyra hämmar kroppens upptag av glukos ur maten, så att blodsockernivån blir lägre och mindre energi lagras efter en måltid och man går ner i vikt. Den saktar också ner delar av glukoscykeln så mindre glykogen (lagrad energi) omvandlas till glukos (blodsocker), vilket också sänker blodsockret. Detta har visats vetenskapligt, både i laboratorium och på försökspersoner. Eftersom rostningen av kaffebönan förstör delar av klorogensyran utvinns ämnet ur gröna, orostade kaffebönor.

I företagets egna dubbelblindstudie på 50 överviktiga personer var den genomsnittliga viktminskningen efter 60 dagar 5 kilo.

Stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, har visat sig minska risken för att utveckla typ 2 diabetes. Bantaxin innehåller 90-180 gånger mer klorogensyra än vad man normalt får i sig på en dag från kaffet.

Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet.

Läs mer om gröna kaffebönor på vår ingredienssida om gröna kaffebönor eller på Gröna Kaffebönor.se.

Bantaxin säljs inte längre i Sverige. Men det finns andra bantningspiller med samma innehåll, klorogensyra, som till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure De är i princip identiska med Bantaxin.
Klorogensyra påverkar verkligen glukosupptaget och blodsockret positivt, det är ett vetenskapligt faktum. Både tillverkaren Nuform och tillverkaren av det nästintill identiska preparatet Svetol (som säljs i Europa) har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, så det verkar onekligen fungera.

Tillverkaren Nuform hävdar även att klorogensyra påverkar ämnesomsättningsenzymet lipas så mer energi hämtas från kroppens reserver, men det har jag inte kunnat hitta vetenskap som bekräftar. Jag har kontaktat Nuform och avvaktar svar på den punkten.

I en japansk studie visade sig klorogensyra sänka blodtrycket hos människor och råttor med högt blodtryck, men ingen minskning av BMI syntes. Det framgår inte om försökspersonerna var överviktiga eftersom studien främst fokuserade på blodtryck.

Klorogensyra är en antioxidant vilket är bevisat positivt för kroppen på ett antal områden. Kaffe har dessutom visat sig minska risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis pga klorogensyran.

Bantaxin säljs inte längre i Sverige. Men det finns andra bantningspiller med samma innehåll, klorogensyra, som till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure De är i princip identiska med Bantaxin.
Bantaxin är en av få seriösa bantningspiller som blockerar just kolhydrater.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Bantaxin kan sänka blodtrycket enligt en studie på människor med högt blodtryck. Detta är i sig ingen negativ biverkning, om man nu inte redan lider av lågt blodtryck.

Klorogensyra påverkar kroppen på ett antal sätt, men i princip alla verkar vara positiva, vilket kan höra ihop med att det är en antioxidant.

Det finns inga speciella regler om vad du får eller inte får äta. Tillverkaren uppmuntrar dock till att äta ”hälsosamt”. Min kommentar är att eftersom Bantaxin syftar till att minska kroppens kolhydratupptag vore det rimligt om det kombinerades med en diet fattig på just kolhydrater. Detta är dock inget som tillverkaren säger.

Varje kväll bör du däremot ta en multivitamintablett för att vara säker på att få i dig alla vitaminer och minskar risken för bristsjukdomar.

Du ska äta två piller a 90 g klorogensyra per dag.

Du kan antingen ta båda tabletterna före huvudmåltiden (vilket oftast är middag), eller ta en tablett före lunch och en före middag. De bör tas 10-20 minuter innan man äter.

Läs alltid på förpackningen för att ta reda på doseringen för just det fabrikat som du köpt.

Bantaxin kommer som normalstora kapslar, ca 1.7 x 0.7 cm stora. Har du svårt att svälja piller går det bra att dela eller krossa dem.
Det finns ingen speciell rekommendation, men barn, gravida och ammande bör alltid vara restriktiva med viktminskningspreparat.
Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Bantaxin ska fungera. Just att man slipper träna är en av Bantaxins fördelar.
  • Det är ingen mumbo-jumbo. Ingredienserna har visat sig effektiva i flera studier
  • Eftersom det är en antioxidant är det bra för hela kroppen
  • Du behöver inte ändra din livsstil, varken kost eller motion. Genom att du kan fortsätta att äta normalt så slipper du de biverkningar som kan förekomma vid mer krävande dieter och bantningsmetoder, såsom yrsel, illamående och huvudvärk.
  • Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett kosttillskott som Bantaxin är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra bantningsmetoder, såsom en sundare livsstil.
  • En risk är att det blir dyrt och du bara får några kilos viktnedgång för pengarna
  • Är du inte överviktig är det inte säkert att du tappar i vikt
Bantaxin säljs inte längre i Sverige. Men det finns andra bantningspiller med samma innehåll, klorogensyra, som till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure De är i princip identiska med Bantaxin.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Bantaxin, även om det ska räcka med bara pillret. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Alltid när man bantar riskerar man att få brist på vitaminer och mineraler, så se till att kombinera med en bra multivitamintablett.
Företaget Nuform som marknadsför Bantaxin i Sverige säljer Bantaxin i form av ett abonnemang. Det du ska tänka på är att om du beställer ett gratis provpaket men sedan bestämmer dig för att avsluta abonnemanget ska du inte vänta med att kontakta företaget, eftersom du annars snart får fler paket i brevlådan. Inget lurt med det, men som med alla abonnemang bör du läsa igenom avtalet du skriver på så du inte råkar ut för en obehaglig överraskning.
Om du upptäcker att Bantaxin inte är något för dig och vill avsluta ditt abonnemang kan du kontakta Bantaxins tillverkare Nuform på deras kundtjänst. Deras e-mail är: kundservice@nuform.se.
De kan även svara på alla frågor angående fakturering, etc.
Vid de tillfällen som vi har varit i kontakt med dem har de varit snabba att svara och gett bra information.
Nej. Trots att den Bantaxins aktiva substans klorogensyra utvinns ur gröna kaffebönor innehåller inte Bantaxin koffein.
Bantaxin är ett vetenskapligt framtaget preparat som påverkar din kropp. Att kombinera Bantaxin med andra viktminskningspreparat eller läkemedel har inte testats och kan ha oanade effekter – i bästa fall att läkemedlet eller bantningsmedlet inte fungerar som det ska och i sämsta fall att du kan få kraftiga och farliga biverkningar.

Kombinera därför inte Bantaxin med andra viktminskningspreparat eller läkemedel utan att först ta upp frågan med din läkare.

Verkar inte Bantaxin vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar