Skip to main content
Viktvagvisaren

30 days plus

”Gå ner 1-2 storlekar på 30 dagar”

30 days plus
godkand
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
godkand
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

30 days är ett detoxpiller som rensar kroppen på gifter och förbättrar immunförsvaret, och även kan ge någon centimeter smalare midja. Uppdatering januari 2021: 30 days verkar inte längre gå att köpa på nätet. Testa i stället ett annat detoxpiller som fungerar på samma sätt, som exempelvis Detox Greens

30 days detoxar kroppen. Den innehåller en örtblandning som sätter fart på immunförsvaret och rensar tarmar, lever och njurar på slaggprodukter, vilket gör att man blir smalare kring midjan och låren. ”30 days” och ”30 days plus” är i princip samma sak, i ”plus” har de tillsatt jod och krom som kan stabilisera blodsockret ifall du har jod- eller krombrist.

Tanken bakom detox är inte främst att gå ner i vikt, utan att må bättre, bli friskare och kanske tappa några kilon på köpet. Om du framför allt vill gå ner i vikt rekommenderar vi att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Frågor och svar om 30 days

30 days är ett piller som detoxar kroppen. Det innehåller β-glukaner och sex örter. β-glukaner är kända för att förbättra immunförsvaret, och de sex örterna rensar mage, tarm, lever och njure så att avfallsprodukter spolas ut ur kroppen. Därmed tappas centimetrar i midjan och kring låren.

En renare mage-tarm kanal gör att du får en hälsosam tarmflora, vilket gör dig friskare, piggare och smalare.

Örterna är:

 • kronärtskocka
 • lakritsrot
 • maskros
 • mariatistel
 • rosenrot
 • schisandra

30 days är riktigt stort i Norge, med tv-kändisen Brit Elisabeth Haagensli som frontfigur i reklamen. I Sverige är det Anna Book som är 30 days frontfigur. Hon skriver i sin blogg att 30 days främst hjälpt henne genom att ge henne en jämnare och lugnare mage och tarmfunktion.

30 days och 30 days plus har i princip samma innehåll. I 30 days plus har de lagt till krom och jod, vilket kan stabilisera blodsockret och fettförbränningen ifall man redan har krom- eller jodbrist.

De är i princip samma sak.

I 30 days plus har de lagt till krom och jod. Har du krombrist eller jodbrist kan det hjälpa, då stabiliseras blodsockret och fettförbränningen, men har du inte krom- eller jodbrist märker du ingen skillnad.

Ja, det som tillverkaren utlovar stämmer faktiskt, förutom att reklamsloganen att tappa 2 storlekar är något överdriven. Tillverkaren har gjort en vetenskaplig studie som bevisar att 30 days verkligen ger smalare midja och lår, men det handlar om någon centimeter på en månad och inte 2 storlekar som det står i reklamen.

β-glukaner förbättrar immunförsvaret, det är vetenskapligt känt.

Det är svårt att bevisa påståenden som att ge hälsosammare tarmflora, få en lugnare mage och tarm, spola ut avfallsprodukter ur kroppen och bli friskare, piggare och gladare. Det kan mycket väl vara så, eller så inte.

Är ditt främsta mål att gå ner i vikt, kan du läsa vår artikel ”Vilken vikttyp är du?”.

Tillverkaren har två påståenden som jag inte hittat några vetenskapliga bevis för: att β-glukanerna och örterna tillsammans stimulerar ett protein som finns i bukfett, som gör att metabolismen ökas just i magområdet, samt att β-glukanerna ser till att kroppens stress minskas med upp till 50% vilket bidrar till viktnedgång. Jag har inte hittat motbevis heller, så jag kan inte säga om det är sant eller inte.

Men β-glukaner (1.3-1.6-β-glucan) förbättrar verkligen immunförsvaret, det är vetenskapligt känt.

Påståendena att 30 days detoxar kroppen och ger lugnare mage och tarm är svåra att mäta, så vetenskapen kan inte svara på om det är så eller inte. Men personligen tycker jag det låter rätt troligt.

Att β-glukaner i kombination med sex vanliga örter ska få en att bli smalare just i midjan känns underligt, men tillverkaren Med-Eq i Norge har gjort en vetenskaplig studie som visar att det faktiskt är så – 30 days gjorde att midja, mage och höft blev någon centimeter smalare. Någon centimeter alltså, inte 2 storlekar som det hävdas i reklamen.

Vad gäller vikt så är 30 days ett detoxpiller, inte ett bantningspiller. Reklamen utlovar inte någon viktminskning, bara centimetrar, och enligt studien stämmer det – alla i studien gick ner ett halvkilo i vikt, både 30 days gruppen och placebogruppen.

Detaljer om studien:
30 dagars randomiserad, dubbelblind placebostudie på 58 kvinnor kring 40 år, med BMI kring 29. Halva gruppen fick 2 tabletter 30 days på morgonen och två på kvällen, den andra halvan fick samma dos placebo.

 • Midja: 30 days gruppen minskade 1.8 cm, placebogruppen 1.0 cm
 • Mage: 30 days gruppen minskade 1.8 cm, placebogruppen 0.8 cm
 • Höft: 30 days gruppen minskade 1.6 cm, placebogruppen 0.1 cm
 • Vikt: 30 days gruppen minskade 0.5 kg, placebogruppen 0.6 kg

För mer information, läs studien här.

Uppdatering januari 2021: 30 days verkar inte längre gå att köpa på nätet. Testa i stället ett annat detoxpiller som fungerar på samma sätt, som exempelvis Detox Greens.
Uppdatering januari 2021: 30 days verkar inte längre gå att köpa på nätet. Testa i stället ett annat detoxpiller som fungerar på samma sätt, som exempelvis Detox Greens
Jästallergiker och de som är känsliga mot jäst bör inte äta 30 days, eftersom β-glukanerna framställs ur jäst.

På internetforum vittnar några om magproblem (kanske är de överkänsliga mot jäst?) och det ryktas att man inte ska kombinera 30 days med Levaxin, eftersom det kan göra att Levaxinet fungerar sämre. Men såvitt jag förstått är det en massa saker man inte får kombinera Levaxin med, till exempel mjölk.

De ämnen 30 days innehåller har var för sig inte visat sig ha några biverkningar.

Ammande och de som äter p-piller kan använda 30 days utan problem.

Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att 30 days ska fungera.
Nej, det finns inga speciella regler, men tillverkaren uppmuntrar till att undvika socker och stärkelse, röra på sig och äta hälsosamt.
 • Studier visar att du verkligen blir någon centimeter smalare kring midja och lår
 • Immunförsvaret förbättras
 • Det är positivt för kroppen att detoxa och bli rensad på slaggprodukter
 • Det finns inga ”nypåhittade” ämnen i 30 days som kan visa sig farliga för kroppen.
Är du redan en renlevnadsmänniska med få slaggprodukter i kroppen kommer inte 30 days göra så mycket till eller från.
30 days detoxar kroppen, det vill säga rensar den på slaggprodukter och får igång immunförsvaret. Det är ett inte ett bantningspiller för att tappa kilon, utan ett detoxpiller som får kroppen att må bättre, rensar systemet och ger lite smalare lår, höft och midja. Ifall ditt största mål är att tappa kilon finns det andra typer av bantningspiller att titta på.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Uppdatering januari 2021: 30 days verkar inte längre gå att köpa på nätet. Testa i stället ett annat detoxpiller som fungerar på samma sätt, som exempelvis Detox Greens.
Du ska äta 2 kapslar på morgonen och 2 kapslar på kvällen. Det går bra att dela eller krossa tabletterna, för ifall du har svårt att svälja.

Läs alltid på förpackningen för att bekräfta doseringen, ifall något har ändrats sen jag skrev detta.

Kombinera gärna 30 days med ett mättande bantningspiller, till exempel Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan. De innehåller glucomannan som bildar en GI-sänkande och hungerdämpande gelé i magsäcken.

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter 30 days.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.

 
Verkar inte detta piller vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
 
Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill ha en detox-kur
 • Inte vill ändra din kost
 • Föredrar naturmedel
 • Vill bli smalare runt midja och lår
Köp i stället
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar