För några dagar fick vi några länkar skickade till oss med misstänkta bluffreportage.

Tre stycken identiska ”reportage” med 2 produkter som man lovprisar i varje – olika produkter i varje reportage fast all texten och alla ”före-efterbilder” på sajterna är likadana. Annonserna försöker ge sken av att vara skrivna av en etablerad journalist och de använder olika TV-kanalers loggor (SVT, TV3, TV4, 5:an) och hävdar att produkterna synts där, vilket inte är sant.

Nu har vi granskat produkterna och läst igenom det finstilta. Resultatet: 4 av produkterna verkar vara riktigt fula och vi varnar för dem, medan 2 av dem verkar ok.

De vi varnar för är Corexin, Life Detox, Vitaburn och Pure Detox Plus. Riktigt fula abonnemangsvillkor och några av dem varnar även konsumentverket för.

De som verkar seriösa är Nuvoryn och PureCleanse. Inga abonnemang och företagen verkar reko. Man kan dock fråga sig vilken koll de har på sina samarbetspartners när de jobbar med dessa författare av bluff-reportage…

Jämför de tre annonserna här nedan – allt är exakt likadant förutom produkterna man länkar till!

Men, som alltid rekommenderar vi att passa sig när man får ”prova gratis”-erbjudanden, då det ofta kan bli väldigt dyrt i längden.

Ha en trevlig fredag allihop!