Ett nytt sätt att gå ner i vikt som verkligen fungerar, med garanti. Nej, det är ingen ny diet. Nej, det är inget nytt mirakelpiller som falskt lovar att med viftet av ett trollspö göra dig smärt och lycklig. Det är ett beprövat koncept i ny förpackning. Hört talas om GI-metoden? Du vet, metoden som bevisligen får kilona att försvinna där man skippar pasta och potatis och i stället äter kött och fullkornsbröd?
Varför GI-metoden inte fungerar!
GI-metoden är komplicerad och svår att sätta sig in i. Man måste läsa på och sen hålla koll på vilka maträtter som är ok, vilka som är halv-fy, och vilka som kommer sabba dieten fullständigt. Veckohandlingen kräver ordentlig planering och det kan vara svårt att äta lunch på jobbet.
Lösningen: “GI-boxen”
Ola Lauritzson (mannen bakom succéviktklubben GI-viktkoll) har just lanserat ett koncept där man får GI-mat levererad hem. Man får lunch och middag för varje dag hemskickad, fryst i portionsförpackningar. Tina upp, ät och voilà lever man enligt GI-metoden! Perfekt för stressade människor som inte hinner laga nyttig mat själv.
Är det verkligen så bra?
Verkar enkelt eller hur? Det jag gillar med idén är dels enkelheten, dels att man kan följa dieten även när man är på jobbet; då tar man bara med sig lunchförpackningen till jobbet på morgonen, in i kylen och så har man sin nyttiga lunch klar.
Priset är också helt ok i sammanhanget: knappt 50 kronor per måltid är inte jättebilligt men inte superdyrt heller, särskilt inte om man jämför med att äta sin lunch ute på stan.
Garanterade resultat?
Tydligen är folket bakom GI-boxen så säkra på att det funkar (deras testgrupp gick ner 4,5 kilo) att de garanterar att man går ner, annars… nej, inga pengar tillbaka, så säkra är de inte, men om man inte går ner ska man få “personliga konsultationer” med Ola Lauritzson himself, inte så dumt det heller. Personligen tror jag att det fungerar – klart man går ner om man slipper frestelserna i lunchkön och undviker onyttiga snabbmiddagar när man kommer hem vrålhungrig och inte har tid att planera och laga ordentlig mat…
Vad är haken?
Ja, är det verkligen så bra som det ser ut? Njae… jag ser några frågetecken…
– Är det verkligen gott? På menun står det “Kycklingfilé i dragonsås”; “Fläskytterfilé med svamprisotto” och annat mumsigt, men ärligt talat så ser flygplansmenyer också goda ut innan maten kommit in. Så där är min första fråga: hur smakar det? Är det verkligen så gott som “vanlig” mat? På GI-boxens site står det att de kan “stryka den andra leveransen och återbetala en del av beloppet, om några problem uppstår”. Gäller detta om man inte gillar maten tro?
– Blir man mätt? Varje rätt innehåller 400 kcal, så man får i sig 800 kcal sammanlagt till lunch och middag. Äter man ordentlig frukost och mellanmål får man i sig 800 kcal till, vilket gör att man hamnar på 1600 totalt, dvs lite under dagsbehovet. Med tanke på att GI-kost mättar bättre än kost med snabba kolhydrater (man slipper de kraftiga blodsockersvängningarna) innebär det att man borde hålla sig mätt hela dagen. Väldigt bra!
– Priset. 99 kr per dag låter inte så farligt. Grejen är dock den att man måste beställa hela månaden på en gång, så det blir ändå en hel del pengar. Å andra sidan, man måste ju äta hur som helst så så mycket dyrare blir det trots allt inte; blir nog faktiskt billigare än vanligt om man är van att gå ut och äta på lunchen.
– Plats i frysen. Man ska alltså få plats för mat för 2 veckor i frysen (maten skickas ut för 2 veckor i taget). Inte helt självklart om man har liten frys. Dock så kan man tydligen förvara maten i kyl i 4 dagar; där spar man ju faktiskt en hel del frysutrymme.
Har du provat?
Vi kör redan GI/låg-kolhydratkost hemma och vårt livspussel funkar bra, så det är ingen större poäng för oss att prova GI-boxen. Men jag är extremt nyfiken om det fungerar, hur maten smakar, hur mycket man går ner. Skriv gärna och berätta i kommentarerna nedan!
hälsningar
/Linda





SKRIV EN KOMMENTAR