Newlife, Purelife och Green Coffee Slim har lurat kunderna in i sina abonnemangsbedrägerier över ett år nu, och konsumentverket står handfallna.

I början hade Green Coffee Slim åtminstone en undangömd länk till villkoren, där det står att du startar ett dyrt abonnemang, men i annonsen från mars 2016 står inte ens det. Ingenstans i annonsen eller texten finns informationen att de kommer dra 1700:- från ditt konto efter 14 dagar. Gick du på bluffartikeln och köpte deras Pure Detox samtidigt, synd för dig, då dras det 3400:-.

Samtidigt höjer de priset för ”första ordinarie paket” från 1400:- till 1700:-.

Nog har de varit fräcka länge, men när de inte ens nämner villkoren har de gått för långt. De försöker inte ens lyda lagen. Nu är det rent bedrägeri och stöld.

Polisen och konsumentverket kan inte ens gnälla till lite ynkligt, eftersom skojarna är baserade utanför EU. De kan bara gå ut med en varning som ingen läser.

Enda sättet att stoppa dem verkar vara ifall Facebook slutar publicera annonser från svartlistade företag. Så Facebook, hur många polisanmälningar för bedrägeri kräver ni för att sluta visa ett företags annonser? 100? 1000? Jämfört med en ynka liten bröstvårta, som ni blockerar direkt.

green coffee slim banner2 När ska Facebook stoppa abonnemangs bedrägerierna?

Läs mer på vår varningssida för Green Coffee Slim på Viktvägvisaren med tips och råd för de drabbade.